ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3766
    Dolar
  • Euro
    34,7681
    Euro
  • Altın
    2.413,000
    Altın
  • Bist-100
    10.102,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İYİ Partili başkan istifa etti!
İYİ Partili başkan istifa etti!
Ekrandaki tartışma ayrılık getirdi!
Ekrandaki tartışma ayrılık getirdi!
Kılıçlı saldırgan dehşeti: Yaralılar var!
Kılıçlı saldırgan dehşeti: Yaralılar var!
Yargıtay'daki seçimde 29. turda da sonuç çıkmadı!
Yargıtay'daki seçimde 29. turda da sonuç çıkmadı!
2 Mart 2023 Perşembe - 12:18

Soyer'den Osmaniye'nin köylerine ziyaret!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Osmaniye’de köy ziyaretleri gerçekleştirdi. Soyer, “İzmirli vatandaşlarımıza ne hizmet veriyorsak burada yaşayan Osmaniyeli kardeşlerimize de ulaştırmaya çalışacağız. Siz burada sıkıntı çekerken biz İzmirliler olarak huzur içinde yaşayamayız” dedi. İzmir’in gücünün Osmaniyelilerin arkasında olacağına dikkat çeken Başkan Soyer, tarımda 5 başlıkta hazırladıkları destek paketini de açıkladı.

Soyer den Osmaniye nin köylerine ziyaret!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, afet bölgesinde genel koordinasyonunu İzmir’in üstlendiği Osmaniye’deki programının ardından basın mensupları ile bir araya geldi. Osmaniyelilerin yaralarını sarmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazır olduğunu belirten Başkan Soyer, zeytincilik, süt ve süt mamulleri, fıstık, halıcılık ve atalık tohum üretimi ve pazarlaması olmak üzere 5 başlıkta destek paketi hazırladıklarını söyledi.

Gün boyu köyleri ziyaret ederek bölge halkının sorunlarını dinleyen Başkan Tunç Soyer, programının bitiminde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İZBETON A.Ş. Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, CHP Osmaniye İl Başkanı Şükret Çaylı, Osmaniye İl Genel Meclis Üyesi Hasan Çoban da Başkan Soyer’e eşlik etti.

“Siz burada sıkıntı çekerken biz huzur içinde yaşayamayız”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleriyle afet bölgesinde olduğunu dikkat çeken Başkan Soyer, “Bu 2-3 haftalık, birkaç aylık bir kardeşlik değildir. İzmirli vatandaşlarımıza ne hizmet veriyorsak burada yaşayan Osmaniyeli kardeşlerimize de ulaştırmaya çalışacağız. Çünkü siz burada sıkıntı çekerken, siz burada zorluklarla mücadele etmeye çalışırken biz İzmirliler olarak orada huzur içinde yaşayamayız” diye konuştu.

“Burada siyaset yapmıyoruz”
Osmaniye’de tarımı destekleyeceklerini söyleyen Başkan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak buraya aktarabileceğimiz ne varsa, gücümüz neye yetiyorsa Osmaniyeli kardeşlerimizin derdine derman olmak için buraya taşıyacağız. Burada ne siyaset yapıyoruz ne başka bir derdimiz var ne başka bir beklentimiz var. Eğer Osmaniye ve İzmir yaklaşırsa birbiriyle kardeş olursa Türkiye’de kardeşlik hukuku içinde güçlü bir adım atılmış olur” dedi.

“İmar mevzuatı ile ilgili düzenlemeler anayasa güvencesinde olmalı”
Yaşanan acılardan ders alınması gerektiğini vurgulayan Soyer, “Birincisi; hırsızlara ve haramilere dikkat edeceğiz. Çaldırtmayacağız, çırptırtmayacağız. İkincisi de; akıl ve bilimi rehber edineceğiz. Eğer bunları yapabilirsek göreceksiniz bu toprakların bereketi hepimize yeter. Bu şeytanın bacağını kıracağız” ifadelerini kullandı.

Köyleri gezdi
Başkan Tunç Soyer, basın toplantısı öncesi Afet Koordinasyon Merkezi’ndeki personel ve depremzedelerle bir araya geldi, İzTarım Ofisi’ni ziyaret etti. Osmaniye’nin köylerinde üreticiler ve kooperatiflerle buluşan Başkan Soyer, 30 Ekim İzmir depreminin ardından kentte kooperatifçilik modeliyle hayata geçirilen Halk Konut uygulaması ile ilgili bilgi verdi.

Serinova köyündeki ağır hasarlı iki evi ziyaret eden Başkan Soyer, Yarbaşı Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin ürünleri, işletme ve satışıyla ilgili bilgi aldı. Başkan Soyer programını Düziçi’ne geçerek esnaf ziyaretiyle sürdürdü.

“Ütopyanızı gerçekleştirmeye geldik”
Başkan Soyer, S.S. Gökçayır Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne giderek incelemelerde bulundu. Kooperatifin 1973 yılında kuruluş sürecine ilişkin bilgi veren ve ‘o zamanlar ütopya sahibiydik” diyen Osman Çömez’e yanıt veren Başkan Soyer, “Şimdi Osman Ağabey… Ütopyası olan bir adam geldi. Biz bu hikayeyi küllerinden tekrar doğurmak mecburiyetindeyiz. Anka kuşunu tekrar canlandırmak zorundayız. Sizlerin kurduğu bir şeyin üzerine yeni bir şey inşa etmeliyiz. Biz bunu yapmak için buradayız. Burada ihtiyaç ne? Siz ne yapmak istersiniz? Biz her şeyine talibiz. Ürettiğinizi satın almaya, üretmeniz için gerekli malzemeyi, ekipmanı vermeye, her şeye talibiz. Bize doğru yol göstermenizi istiyoruz. Bu gençleri harekete geçirip, üretime sokacak ne yapmamız lazım? Bize sadece rehberlik ve yol gösterin. ‘Biz ütopyası olan insanlardık fakat ütopyalarımızı gerçekleştiremedik’ dediniz. Ben de diyorum ki 'bizim hala ütopyalarımız var, gücümüz, kuvvetimiz de yerinde'. O gücümüzü, kuvvetimizi sizin yarattığınız bu hikayeniz üzerinden hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gücü arkanızda
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütün gücü ile üreticinin arkasında olduğunu dile getiren Başkan Soyer, “Elimizden ne geliyorsa, gücümüz neye yetiyorsa buradaki hikayeyi canlandırmak için seferber etmeye hazırız. Bu güzelim cennet vatan; üzerinde yaşayan herkesi doyurmaya yeter. Herkesi mutlu edecek kadar güçlü malzemesi var bu toprakların. Sadece namuslu, ütopyası olan çalışkan insanlara ihtiyaç var. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ne işi var burada? Bizim üstümüze vazife mi Düziçi’nin Gökçayır Köyü? Bizim ne işimiz olabilir? Ben devlet değilim, bakanlık değilim, niye buradayım peki? Şu nedenle buradayım; ben bu millete, bu memleketin gücüne inanıyorum. Eğer biz burada İzmir Büyükşehir Belediyesi gücüyle ortak bir şey yapabilirsek Türkiye’ye umut mesajı verebiliriz. Biz sadece bir ışık yakmak istiyoruz. Bir kıvılcım belki ama o kıvılcımı bir çakarsak yangın olur gider” diye konuştu.


Osmaniye programı kapsamında Gümüş Köyü’nde kadın üreticilerle bir araya gelen, Karagedik Köyü’nde yıkılan bir evi ziyaret eden Başkan Soyer, Türkmen köyünde de besicilerle toplantı düzenledi.

 
Başkan Arda: Afetlere karşı dirençli bir kentiz!
 
Kuş gribi geri döndü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Arda: Afetlere karşı dirençli bir kentiz!
Gaziemir Belediyesi’nin Mart ayı meclis toplantısında belediyenin depremzedeler ...
Bornova Belediyesi 40 bin kişilik çadır kuruyor!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, deprem bölgesinde kurdukları ...
Konak’ın çadır kentinde hayat başladı...
Konak Belediyesi’nin Kahramanmaraş’ta Dulkadiroğlu İlkokulu’nun bahçesini ...
 
Afet gönüllülerine ulaşım desteği!
6 Şubat depremlerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi yaraları sarmak ...
Başkan Gürbüz'den Yunanistan mesajı...
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Yunanistan'da 40'ı aşkın kişinin hayatını ...
Konak’taki binalarda vize dönemi başlıyor...
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediye meclis toplantısında, depreme ...
 
Başkan Tekin dede oldu!
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, ikinci kez dede olmanın mutluluğunu yaşadı.
Karabağlar Belediye Meclisi’nden saygı duruşu
Karabağlar Belediye Meclisi’nin mart ayı toplantısında, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş ...
Buca Metrosu’nun yapımı sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca metrosunun yapımını sürdürüyor. Hattın ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri