ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3513
    Dolar
  • Euro
    34,7228
    Euro
  • Altın
    2.409,220
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Genç futbolcu hayatını kaybetti
Genç futbolcu hayatını kaybetti
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
Ankara'da sel felaketi!
Ankara'da sel felaketi!
LPG'ye indirim geliyor!
LPG'ye indirim geliyor!
25 Mayıs 2021 Salı - 09:10

Soyer'den hükümete 'metro tüneli' tepkisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısının ilk oturumu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yönetiminde yapıldı. Kentte son dönemde artan trafik yoğunluğu ile ilgili konuşan Başkan Soyer, “Türkiye'de hükümetin bir metre metro tüneli olmayan tek kent İzmir. Halkapınar-Otogar Metrosu, 8 yıldır yatırım planında. Onayı verildi, 8 yıldır iz bedeli ile geçiliyor. İzmirli bunu takdir ediyor. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Hiç boş durmuyoruz, asla -mış gibi yapmıyoruz' dedi.

Soyer den hükümete  metro tüneli  tepkisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yönetiminde yapıldı. Toplantı, Nisan ayında hayatını kaybeden Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un anılmasıyla başladı.

İzmir trafiğinde son dönemde yaşanan yoğunluk hakkında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer “3 misli bir artış var, muazzam bir artış. Covidi biz getirmedik. Biz dedik ki covid sırasında toplu ulaşım araçlarını kullanmayın. İnsanlar özel araçlarla çıkmaya başladılar trafiğe. Rakamların bu kadar büyük olması gerçekten altyapıyı, dünyanın neresinde olursa olsun zorlar. Bunun siyasi sorumluluğu elbette bizde. Ama bunda birilerinin daha siyasi sorumluluğu var diye düşünüyorum. Türkiye'de hükümetin bir metre metro tüneli olmayan tek kent İzmir. Halkapınar – Otogar Metrosu, 8 yıldır yatırım planında. Onayı verildi, 8 yıldır iz bedeli ile geçiliyor. Bunun bir siyasi sorumluluğu yok mu? Elbette var, İzmirli bunu takdir ediyor. Biz üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Hiç boş durmuyoruz, asla '-mış' gibi yapmıyoruz. Altgeçitlerle, üstgeçitlerle ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Altın dokunuşlarımız devam edecek. Elbette çok ciddi bir sorun var, trafik sorunu var bu şehirde. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm bu koşullara rağmen bunu çözme gücüne sahiptir. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ASBESTLİ GEMİ İDDİALARI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yüksek miktarda tehlikeli atık içeriğiyle basında adı geçen Brezilya’ya ait dev NAe São Paulo uçak gemisi hakkında açıklama yaptı. Soyer, “Hem Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) hem Tabip Odası'nın açıklamalarını takip ettim. TMMOB da Tabip Odamız da gerçekten yurtsever, milliyetçi ve bu memleketin menfaatleri için görev yapan meslek insanlarının bir arada olduğu yapılar. Aynı zamanda çok ciddi bilimsel, akademik çalışmaları da takip eden insanlar. Her konuda anlaşamıyor olsak da onlara sonsuz saygımız var. TMMOB'un oda başkanları ve yöneticileri ile Tabip Odamız’la, Baromuz’la sıkı istişare içinde olmaya devam ediyoruz. Onlardan aldığımız bilgiler var. Görüyorum ki meclis üyesi arkadaşlarım da ciddi takip yapıyorlar. Bu konuyu gündemimizde tutarak çok titiz bir biçimde takip etmemiz gerektiğine inanıyorum. Keşke söylediğiniz gibi olsaydı, Türkiye birtakım atıklar için çöplük olmasaydı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Aktepe-Emrez'de bir 'Duran Adam' eylemi başlattı. Bizim nükleer üretim tesisimiz yok ama nükleer atığımız var. Bu topraklarda bunu yaşıyoruz. Nükleer enerji üretmiyoruz ama nükleer atığa ev sahipliği yapıyoruz. Maalesef bunlar yaşanıyor. Çok hassas, titiz olmamız lazım. Benzer bir felaketle baş başa kalmamamız lazım. Bu gemide 600 tondan fazla asbest olduğu söyleniyor, bırakın nükleer atığı. Bu bile çok titiz incelenmesi gereken bir mesele. Buna çok dikkat etmemiz gerekiyor” diye konuştu.


ALTAY VE ALTINORDU'YA BAŞARILAR DİLEDİ
Başkan Soyer, Çarşamba günü Süper Lig'e yükselmek için karşı karşıya gelecek iki İzmir takımı Altay ve Altınordu'ya maç öncesinde şans diledi. Soyer, “Altay ve Altınordu takımlarımız bize büyük sevinç yaşattılar. Çarşamba günü hepimiz hem Altaylı hem Altınordulu olarak büyük bir sevinç yaşayacağız. Sonuçta İzmir kazanacak. Bir takımımız daha Süper Lig'e çıkmış olacak. Her iki takımımıza da başarılar diliyorum” dedi.

 
Merkez Bankası'nda sular durulmuyor!
 
Bakan Soylu'dan Hadi Özışık'a ağır sözler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den Urla'ya müjdeler!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yarımada turu Urla'dan ...
Kuşadası'nda sahil şeridine yaz dokunuşu!
Kuşadası Belediyesi'nin “Daha Yeşil Bir Çevre” hedefiyle yürüttüğü çalışmalar ...
Çiğli'de çocukların oyuncak sevinci!
Çiğli Belediyesi, Enpara.com’un Oyuncak Kütüphanesi Derneği desteği ile ...
 
Buca Belediyesi’nden kekik atılımı!
Antimikrobiyal özelliği ile koronovirüs salgını sırasında adından sık ...
ÇEŞME'DE 16.5 MİLYONLUK SATIŞ!
Çeşme'de toplam değeri 16 milyon 500 bin TL olan 4 adet arsa satışa çıkarıldı. ...
İzmir’de kiraz hasadı dayanışması!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in koronavirüs sürecinde ...
 
Gümüldür imar planları onaylandı!
Menderes Belediyesi Mayıs Ayı Olağan İkinci Toplantısı’na Gümüldür imar ...
Bornova’da kaçak moloza geçit yok
İlçe genelinde kaçak moloz dökümlerinin önüne geçmek için gerekli tedbirleri ...
Yine Karşıyaka, yine kriz... Tugay, itiraz eden yurttaşı topa tuttu!
Cumhuriyet Mahallesi'nde itirazları dikkate almadan imar planı hazırlayan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri