ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5687
    Dolar
  • Euro
    43,6369
    Euro
  • Altın
    4.018,460
    Altın
  • Bist-100
    9.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    9/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/24°
    IZMIR
  • KONYA
    8/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bahçeli'den Sırrı Süreyya Önder mesajı: Hakikaten çok üzgünüm; terörsüz Türkiye, manevi bir armağan olacak
Bahçeli'den Sırrı Süreyya Önder mesajı: Hakikaten çok üzgünüm; terörsüz Türkiye, manevi bir armağan olacak
Hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için CHP'den ilk mesaj
Hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için CHP'den ilk mesaj
DEM Parti'den ilk açıklama: Barış mücadelesine layıkıyla sahip çıkacağız
DEM Parti'den ilk açıklama: Barış mücadelesine layıkıyla sahip çıkacağız
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
13 Ekim 2020 Salı - 11:27

Su altı fotoğrafçılığı meraklıları Karaburun'da buluşuyor

Şehir hayatının stresinden uzaklaşmak isteyen dalış ve su altı fotoğrafı tutkunları, aldıkları profesyonel eğitimin ardından kendilerini Ege'nin mavi derinliklere bırakıyor.

Su altı fotoğrafçılığı meraklıları Karaburun da buluşuyor

Denizle iç içe bir yaşamı tercih eden balık adamlar, dalış yeteneklerini bir adım ileriye taşıyarak su altı fotoğraf ve video çekim teknikleri konusunda geliştiriyor. Bir süre sonra bu alanda da uzmanlaşan su altı fotoğrafçıları, hazırladıkları atölye çalışmalarıyla dalış tutkunlarına mavi sularda fotoğraf ve video çekmenin inceliklerini anlatıyor. Türkiye'nin dört bir yanından İzmir'in Karaburun ilçesine gelen su altı fotoğrafı meraklıları, hazırlanan atölye çalışmasına katılarak su altında en güzel kareyi yakalamaya çalıştı. Aralarında doktor, mühendis, iş insanı gibi farklı meslek grubundan 15 kişiye "Su altında balık fotoğrafı nasıl çekilir" konulu teorik bilgiler verildi. 

KOŞULLAR ÇOK ZOR

Ekipman kullanımı konusunda da bilgilerini tazeleyen dalış tutkunları, Ege Denizi'nin derinliklerine dalıp yaptıkları pratikle eğitimlerini pekiştirdi. İmbat Su Altı Görüntüleme Merkezi sahibi Bülent Şelli, kendilerini geliştiren dalış tutkunlarının gördükleri güzellikleri kayıt altına alma amacıyla su altı fotoğrafçılığına ilgi duyduklarını söyledi.  Yaklaşık 20 yıldır profesyonel su altı fotoğrafçılığı ile ilgilendiğini aktaran Şelli, şöyle konuştu: "Bizim yaptığımız, kara fotoğrafçılığından çok farklı. Gelişen teknoloji ile cep telefonlarıyla artık şaşırtıcı fotoğraflar çekilebiliyor. Ama su altında durum böyle değil. Elinizde ne kadar yüksek teknoloji olsa da su altındaki koşullar çok farklı. Bu nedenle deneyim paylaşımı çok önem arz ediyor.

YOĞUN BİR ORTAM VAR

Su altında çok yoğun bir ortam var. Su, havadan yaklaşık 800 kat daha yoğun bir ortam. Bu olumsuzluğu aşmak için birtakım kullanılması gereken destekler var. Harici ışığın kullanılması çok önemli. Tabii bu harici ışığı kullanırken nasıl ayarlar olmalı, nasıl bir yaklaşım olmalı, bunların üzerine birtakım çalışmalar yapıyoruz." Akdeniz havzasında özellikle dalış turizmi açısından Türkiye'nin yüksek potansiyele sahip olduğunu ifade eden Şelli, su altına gönül verenlerin teknik alet ve ekipmana sahip olmalarının kolaylaştırılması gerektiğini dile getirdi. 

Şelli, yapılan işe sadece "hobi" olarak bakmamak gerektiğine dikkati çekerek, su altında çekilen her görüntünün ve fotoğrafın aynı zamanda tarihe düşülen bir kayıt olduğunu vurguladı.  

MÜTHİŞ BİR KEYİF

İş insanı Devrim Gür ise Kayseri'de yaşadığını, Karaburun'a su altı fotoğrafçılığı konusunda deneyimlerini artırmak için geldiğini ifade etti.

Su altının heyecan verici olduğunu anlatan Gür, "Müthiş bir keyif diyebilirim. Önemli olan doğru bakış açısı. O canlıyla gerçekten iletişim kurarak fotoğrafını yakalamak. Buna çalışıyorum. Bunun için de teknik ekipmanlara hakim olmaya çalışıyorum. Kendimi su altı fotoğrafçılığında çok daha iyi bir seviyeye getirmek istiyorum." diye konuştu. 

 
İhracatta nar bereketi
 
TRT'nin Payitaht Abdülhamid dizisinde Mehmet Akif Ersoy'a 'mason' göndermesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme Belediyesi'nde ikinci 'korona' şoku!
Çeşme Belediyesi'nde Başkan Yardımcısı Yıldırım Aktuğan'ın ardından bir ...
Çocuklar için kokulu kırtasiye malzemeleri uyarısı
İzmir'de Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Merda Erdemir Işık, yeni eğitim ...
Termal sularda 'amip' tehlikesi
Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği Yönetim Kurulu üyesi Uzm. Dr. Yüce ...
 
Uzman isim anlattı... Sahte içki nasıl öldürüyor?
Sahte içki nedeniyle ölümler art arda gelirken yeminli adli bilirkişi ...
İki bin yıllık İpek Yolu otopark oldu!
Konak'ta Antik Roma döneminden kalma yaklaşık 2 bin yıllık İpek Yolu'nun ...
MEB'den velilere sahte belge uyarısı!
Milli Eğitim Bakanlığının Twitter hesabından, yüz yüze eğitim sürecinde ...
 
Spotify kapatılacak mı?
RTÜK tarafından internet ortamında lisansı olmadan yayın hizmeti yaptığı ...
İzmir'de sahte içkiden bir ölüm daha!
İzmir'in Torbalı ilçesinde sahte içkiden zehirlenen ve Aydın'ın Kuşadası ...
İZBAN magandalarına ceza yağdı
İzmir'de raylı sistem İZBAN'da sigara içip şarkı söyleyen gençler büyük ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 33 12 7 14 41 45 -4 43
10 Onvo Antalyaspor 32 12 7 13 35 55 -20 43
11 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
12 Gaziantep FK 32 12 6 14 41 45 -4 42
13 Bellona Kayserispor 32 10 11 11 40 50 -10 41
14 Çaykur Rizespor 32 12 4 16 38 50 -12 40
15 Corendon Alanyaspor 32 9 8 15 37 48 -11 35
16 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri