ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5977
    Dolar
  • Euro
    34,8339
    Euro
  • Altın
    2.496,930
    Altın
  • Bist-100
    9.457,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    10/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/22°
    IZMIR
  • KONYA
    11/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Eşinin yüzünü parçaladı, dosya ortada kaldı!
Eşinin yüzünü parçaladı, dosya ortada kaldı!
İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!
İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!
Damat dehşeti... Eşini ve kayınpederini öldürdü!
Damat dehşeti... Eşini ve kayınpederini öldürdü!
AK Parti’de Rolex kazası!
AK Parti’de Rolex kazası!
25 Ocak 2023 Çarşamba - 16:03

Sürekli’den İktisat Kongresi çıkışı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katıldığı bir televizyon programında İktisat Kongeri ile ilgili sözlerine yanıt verdi. 

Sürekli’den İktisat Kongresi çıkışı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin, dün, İzmir’de detayları açıkladığını söyleyen Sürekli; “Kongre, 100. Yılında ‘Küresel Ekonomik Güç Olma Yolunda Türkiye Ekonomisi’ başlığında yapılacak. 21 yıllık vizyonumuz ve yaptıklarımıza artı değer katmak hedefimiz var. Kendilerinin asıl hedefi ise ortada! Çünkü; inşa iddiasında bulunmaları için örnekleri olmalı” diye konuştu.

İlk yüz yıldan Türkiye Yüzyılı’na 100 oturum gerçekleşecek
100. yıl kongresinin Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yüz yılından, iktisadi bir açılımla yeni yüzyıla uzanacak bir içerikle ele alınacağını belirten İl Başkanı Kerem Ali Sürekli şöyle konuştu; 

“Birilerinin ‘Onlar’ dediği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti, bu açılıma yön verecek gerçek mercidir. Kimse kendisini ve İzmir’i kandırmasın. Belediye bütçesini idare edemeyenlerin, ülkenin ekonomisine projeksiyon çizmeleri çok zor. Üstüne üstlük, ‘Onlar anma yapacak, biz geleceği inşa edeceğiz.’ sözleri de oldukça sınırı aşan bir söz ve hiç inandırıcı değil. Çünkü, bu iddiada bulunmak için önce kendi mali yapılarını ayağa kaldırmaları gerekiyor. AK Parti Hükümetleri 21 yıldır hiçbir krizde hiçbir şartta ülkemizi ezdirmedi, ayakta tutmakla yetinmedi, üstüne koydu. Sayısız ekonomik hamle yaptı, iş üretti. 100 yıl öncesinin ruhunu ve bakış açısını diri tuttu. 17 Şubat’ta yapılacak ve Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilecek 100. yıl Kongresi için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.”

Kongre’nin halka açık olacağını hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “Küresel salgınla yaşanan dalgalanmalar, sürdürülebilir finanstan FinTech uygulamaları ve blockchain teknolojilerine, yapay zekadan yenilik ekosistemine, iklim değişikliğinden sürdürülebilir çevre ve enerji kaynaklarına, savunma sanayinden altyapı yatırımlarına ve otomotiv sektörü başta olmak üzere sektörel gelişmelere kadar pek çok konu ele alınacak. Bunun için ulusal ve uluslararası 150’den fazla akademisyen, iş insanı, bürokrat, sivil toplum ve sektör temsilcileri katılacak. 15 farklı ülkeden 30’a yakın katılımcımız olacak” diye konuştu.

Demokrasiye tahammülsüzlük
Söz konusu televizyon programında, İzmirlilerin sosyal medya üzerinden yönelttiği sorunlar ve sorulara gösterilen tepkiyi ve yaşanan gerginliği de eleştiren Başkan Sürekli, şunları söyledi; 

“İzmirliler her zaman yaptığını yaptı aslında. Merak etti, sorguladı, sordu. Bu katılımcı demokrasinin gereği değil mi! Elbette, kötü bir üslubu eleştirebilirler. Ama, madem programa soru alınıyor, İzmir’in de onlarca kez vaat edilmesine rağmen çözemedikleri sorunları dile getirmek hakkıdır. İzmirli kardeşlerimiz, hemşerilerimiz iyiye iye kötüye kötü diyecek kadar yüreklidir. Kafa ütülemezler, gerçeği tüm çıplaklığıyla ortaya koyarlar. Zaman zaman, bizim için de sert eleştirileri oluyor, hepsini alıp kabul ediyoruz. Gereğini yapmaya çalışıyoruz. Bu tam olarak, demokrasiye tahammülsüzlüktür. Bir Belediye Başkanı’nın hem sorumluluğu hem de sıkça dile getirdiği demokrasi anlayışı gereği, müdahalesi gerekirdi.  Ne yazık ki bunu da göremedik. Sonuç olarak, bu mesele bir televizyon programı ile sınırlı değildir. 40 aydır kamuoyu önünde yaşanan budur.”

 
Büyük deprem... İzmir'de de hissedildi!
 
İZSU'dan Karabağlar'da yeni proje!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyük deprem... İzmir'de de hissedildi!
Akdeniz açıklarında 5,7 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem Muğla, ...
Ege Denizi için fırtına uyarısı!
Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada yarın Ege Denizi'nde ...
Aslanoğlu'ndan örgüte ''tek yumruk'' mesajı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu göreve başlaması ...
 
Aras'tan doğum gününde acı haber!
Dünya sık görülen Türkiye'de de çocuklar arasında yayılan 'Streptokok' ...
Emre Olur tahliye edildi!
Sedat Peker'in "basın danışmanı" olarak bilinen Emre Olur hakkında bugün ...
Başkan Selvitopu'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na ziyaret!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cumhuriyet Halk Partisi ...
 
Ethem Sancak'tan çok konuşulacak NATO iddiası!
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak, Türkiye’nin 5 veya ...
Yargıtay'dan Boydak Holding kararı!
Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği ve yöneticiliği ...
CHP'li Beko Foça'daki taş ocağını meclis gündemine taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Foça’da Pers Mezar Anıtı’nın yanında, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri