ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5416
    Dolar
  • Euro
    34,8825
    Euro
  • Altın
    2.432,290
    Altın
  • Bist-100
    9.645,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/36°
    ADANA
  • ANKARA
    17/29°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    18/29°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    18/27°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
4 yaşındaki Sultan boğazı kesilerek öldürüldü!
4 yaşındaki Sultan boğazı kesilerek öldürüldü!
Erdoğan İsmailağa liderinin cenazesine katıldı
Erdoğan İsmailağa liderinin cenazesine katıldı
İYİ Parti'de kurultay öncesi bir istifa daha!
İYİ Parti'de kurultay öncesi bir istifa daha!
Özgür Özel, Erdoğan görüşmesi için tarih verdi
Özgür Özel, Erdoğan görüşmesi için tarih verdi
10 Aralık 2022 Cumartesi - 21:16

TBMM'de gerginlik... "Senden ala FETÖ'cü mü var?"

İçişleri Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçe görüşmeleri sırasında CHP adına kürsüye gelen Grup Başkanvekili Engin Altay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik "Elinden geleni ardına koyarsan şerefsizsin" ifadelerini kullandı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da yaptığı konuşmada "Senden ala FETÖ'cü mü var? Sen FETÖ'nün cumhurbaşkanı adayıydın darbe gerçekleştirilseydi. Sen 2010 referandumunda evet için FETÖ'nün talimatı ile çalıştın mı çalışmadın mı onu anlat?" dedi.

TBMM de gerginlik...  Senden ala FETÖ cü mü var?

TBMM Genel Kurulu'nda bugün Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı'nın 2021 yılı Kesin Hesabı ile 2023 yılı Bütçe Kanun Teklifi görüşülüyor. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da yer aldığı görüşmelerde, CHP adına kürsüye gelen Grup Başkanvekili Engin Altay, Soylu'ya sert sözlerle yüklendi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 18 Kasım'da, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri sırasında; “Kara parayı aklayan da uyuşturucuyu yapan da şerefsizdir. İspat etmeyen Kılıçdaroğlu da şerefsizdir. Bu kadar basit. İspat etmeyen de şerefsizdir” demişti. 

Soylu'nun bütçe komisyon görüşmeleri sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'şerefsiz' demesini hatırlatan Altay, ''Pazartesi günü ortaya çıkan 6 yaşındaki çocuğuma yönelik skandal Türkiye'yi sarstı. Hükümetin duyarsızlığı kamu vicdanında olumsuz karşılık buldu. Ben de şöyle bir tweet attım: Bu olayın ortaya çıkması sapkınlıktır, hükümetin olaya 3 gün sonra tepki göstermesi felakettir" ifadelerine yer verdi.

"MİLLETVEKİLİNE PARMAK SALLAMAK SİZİN HADDİNİZ DEĞİL"

Altay şu ifadeleri kullandı:

Çarşamba günü nöbetçiydim. Ticaret, Enerji ve Çevre Bakanımıza teşekkür ettim. Şunun için: Bugün biraz önce gördüğünüz gibi TBMM Genel Kurulu'na parmak sallama hadsizliğinde bulunmadıkları için. Sayın bakan siz buraya para istemeye geldiniz. Buradaki hiç bir milletvekiline parmak sallamak sizin haddiniz değil.

''ELİNDEN GELENİ ARDINA KOYARSAN ŞEREFSİZSİN''

Altay'ın hemen ardından sarf ettiği ''Belgeyse belge, bilgiyse bilgi. Bak bu konuşma dosyam, bu da senin yapacağın konuşmadan sonra açacağım dosya. Elinden geleni ardına koyarsan şerefsizsin'' sözleri ise tansiyonu yükseltti.

Altay, ''Ana muhalefet partisi Genel Başkanına aynı kelimeyi kullandın. Dün tweet atıyor, tehdit tweetleri atıyor. Bu kelimeyi genel başkanımız için iki defa kullandınız'' dedi. 

GERİLİM ARADA DA DEVAM ETTİ

AK Parti grubu ve İçişleri Bakanı Soylu'nun itirazları üzerine Genel Kurul'a ara verildi. Gerilim arada da devam etti.

"BU ŞANTAJ DİREK RECEP TAYYİP ERDOĞAN'ADIR"

Yeniden başlayan Genel Kurul'da Engil Altay konuşma yaptığı sırada gerilim yaşandı. Altay, tarikatta yaşanan çocuk istismarına yönelik de açıklamada bulundu. "Sanan niye suçişleri bakanı diyoruz?" dediği sırada Meclis'te gerginlik yaşandı.

Altay, "Her ay mafyadan düzenli para alan siyasetçi var. Aslında bu şantaj direk Recep Tayyip Erdoğan'adır" sözleriyle Soylu'ya yüklendi.

Altay ayrıca Soylu'ya yönelik, "Sen ülkeyi kevgire çevirmeseydin kimse elini kolunu sallayarak giremezdi " dedi. Soylu'nu BAE'ye yolculuğunu hatırlatan Altay, "Kiminle gittiniz, uçağınızda kaç kişi vardı" diye sordu.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Soylu'nun "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dağlardaki teröristin ayakkabı numarası dahil her şeyi bilmektedir" sözlerini hatırlatarak "İstanbul'un göbeğinde bir terörist binlerce kameraya el sallayarak patlattı, ülkenin sınırları kevgire döndü" dedi.

Bakan Süleyman Soylu, “Sahte evlilik yaptın. Sahte evlilik yaptın” diye Altay’a seslendi. Altay, “Allah belanı versin senin. Açarsın evraklar sende. Sana yalvaran da şerefsizdir” diye yanıt verdi. Altay, Soylu’nun sözlerine “Sen alçaksın” diye yanıt verdi.

"SENDEN ALA FETÖ'CÜ MÜ VAR"

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanlığı'ya "İçişleri Bakanlığı, ülke kurulduğundan bu yana en karanlık dönemini geçiriyor. Tüm atama ve terfiler tarikat ve cemaata göre yapılıyor. Buradan seni uyarıyorum Süleyman Soylu: Bir bürokrat sadece amirinden emir alır, şeyhlerden değil. Onlarca bakan geldi ama bu ülkede senin olduğun dönemdeki kadar polis intiharı olmadı. Bu kadar polis ölüyor ama sen hiç birinin annesini babasını aramadın. Polis, ağır çalışmadan, amir baskısından intihar ediyor. AKP'de hatırlı kişiyi sokmayanan amir olması mümkün değil. 2. şart zulmünü getirdin. Türkiye'yi Rus Balkan Azeri mafya liderlerinin çatışma alanı haleni getirdin" sözleriyle tepki gösterdi.

Bakan, yanıtında ise Soylu'nun geçmişini hatırlatarak ''Senden ala FETÖ'cü mü var? Sen FETÖ'nün cumhurbaşkanı adayıydın darbe gerçekleştirilseydi. Sen 2010 referandumunda evet için FETÖ'nün talimatı ile çalıştın mı çalışmadın mı onu anlat? Sen Türkiye'nin başını öne eğdirdin. 15 Temmuz'un finansörü dediğin Katar'a gittin. Öyleyse niye gittin, değilse neden gittin? Sen bu ülkenin başına gelen en kötü ikinci şeysin'' dedi. 

 
Fas Portekiz'i evine yolladı!
 
KARŞIYAKA’YA YENİ TAZİYE EVİ VE KÜTÜPHANE BİNASI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan seçim mesajı: "Son kez istiyoruz"
AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’daki toplu açılış ...
CHP'li Tuncay Özkan, Bornova'daki okul ile ilgili zimmet iddialarını TBMM'ye taşıdı
CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Bornova ...
AK Parti İzmir'de "Siyaset Akademisi Kadın" başlıyor
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek, ...
 
Başörtüsü teklifi TBMM'de...
AK Parti’nin başörtüsü ile ilgili Anayasa’da değişiklik öngören teklifi TBMM'ye getirildi.
DEVA Partili Kavaf: ''Yoksulluk dip yapmış durumda''
DEVA Partisi Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selma ...
CHP’li Beko: Asgari ücret 12 bin TL olmalı!
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi CHP İzmir Milletvekili ...
 
CHP’li Sertel: TRT’ye yazıklar olsun!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerinde ...
CHP'li Polat: Siz belli bir zümrenin bakanlığısınız!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Ticaret Bakanlığı bütçesi ...
AK Partili Sürekli: 'Foça ve Dikili'yi de alacağız'
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, partisinin Aliağa ve Menemen ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri