ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3866
    Dolar
  • Euro
    34,7862
    Euro
  • Altın
    2.435,930
    Altın
  • Bist-100
    10.000,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
1 Ekim 2023 Pazar - 21:07

TEKNOFEST İzmir sona erdi

Cumhuriyet'in 100. yılında İzmir'de ilk kez düzenlenen uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST, bugün yapılan etkinliklerle tamamlandı. Çiğli Havaalanı'nda 5 gün boyunca devam eden festivalde ziyaretçiler, milli hava araçlarını yakından tanıma, aktivitelere katılma fırsatı buldu. Öte yandan TEKNOFEST İzmir'i 1 milyon 100 bin kişinin izlediği açıklandı.

TEKNOFEST İzmir sona erdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) yürütücülüğündeki organizasyon için hazırlıklar aylar öncesinden yapıldı.

Çiğli Havaalanı'nda 27 Eylül'de başlayan festival, 5 gün boyunca çok sayıda bilim, kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Festivale 29 Eylül'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Kurulan stantlarda yerli ve milli teknolojinin gelişmesini sağlayan kurum ve kuruluşların yanı sıra özel sektöre ait birçok kurum ve üniversiteler, geliştirdikleri teknolojileri İzmirlilere tanıtma şansı buldu.

Alanda sergilenen Gökbey Helikopteri, Bayraktar Akıncı, Kızılelma, TB3 gibi hava araçlarının önünde ziyaretçiler hatıra fotoğrafları çektirdi.

Festival boyunca Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK ekiplerinin yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıkları envanterinde yer alan helikopter ve diğer hava araçlarıyla pilotlar gökyüzünde heyecan verici gösterilere imza attı.

Festivalde, dikey rüzgar tünelinden güneş gözlemine, uzay temalı çocuk parkı gibi pek çok aktivite yapıldı, bilim atölyeleri düzenlendi.

Binlerce ziyaretçiyi ağırlayan festival, özellikle hafta sonu yoğun ilgi gördü. Alana gelmek isteyenler uzun araç kuyrukları oluşturdu.

AA, standıyla TEKNOFEST'te yer aldı

Anadolu Ajansı (AA) 9. kez global iletişim ortağı olduğu organizasyona ilişkin gelişmeleri anbean aktardı. Festival alanında kurulan AA standında başta gençler olmak üzere ziyaretçiler, muhabirliği deneyimledi. Kamera karşısına geçen ziyaretçiler, AA mikrofonuyla sunum yaptı.

Festival kapsamında "Turizm Teknolojileri ve Oyun" "Çevre, Enerji ve İklim Teknolojileri", "Engelsiz Yaşam Teknolojileri" ve "Sağlık ve İyi Yaşam Teknolojileri" alanlarında girişim yarışması düzenlendi. Dereceye giren projelere yaklaşık 10 milyon liralık destek sağlandı.

Ülke genelindeki Deneyap Teknoloji Atölyesi öğrencilerinin katılımıyla "Makeathon" ve "Fikir Maratonu" yarışmaları da düzenlendi.

Festivalin kapanış töreni bugün, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Cumhuriyet'in 100. yılında 3. festival

Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan organizasyonun ilki 2018'de İstanbul'da düzenlenmişti.

Festival 2019 ve 2021'de yine İstanbul'da, 2020'de Gaziantep'te, 2022'de Samsun ve Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilmişti.

Bu yıl, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla üç büyük şehirde düzenlenmesi kararı alınan festivalin İstanbul etabı 27 Nisan-1 Mayıs'ta, Ankara etabı 30 Ağustos-3 Eylül'de yapılmıştı.

1 MİLYON 100 BİN KİŞİ İZLEDİ

İzmir'de bugün sona eren uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST İzmir'i, 1 milyon 100 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Çiğli Havaalanı'nda 27 Eylül'de başlayan ve bugün sona eren organizasyonun tamamlanmasının ardından TEKNOFEST sosyal medya hesabından, ziyaretçi sayısına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "TEKNOFEST 2023'ün finalini güzel İzmir'de yaptık. TEKNOFEST İzmir'de 5 gün boyunca 1 milyon 100 bin kişi bizlerleydi. Bu yolculukta bize yol arkadaşı olan tüm ziyaretçilerimize teşekkürler." ifadelerine yer verildi.

Cumhuriyet'in 100. yılında 4,6 milyon ziyaretçi

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) yürütücülüğünde bu yıl İstanbul, Ankara ve İzmir'de düzenlenen TEKNOFEST'lere, toplam 4,6 milyon kişinin katıldığını kaydetti.

İlk TEKNOFEST'in düzenlendiği 2018'den bugüne organizasyonun yaklaşık 10 milyon ziyaretçiyi ağırladığını belirten Bayraktar, "Cumhuriyet tarihimizin en büyük etkinliği olan TEKNOFEST'e 125 paydaş kurum ile birlikte imza atıldı. Milletimiz akın akın yitik sevdası, milli teknoloji hamlesine koştu. Seneye TEKNOFEST 2024'te görüşmek üzere." açıklamasında bulundu.

Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen festival, 2018, 2019 ve 2021 yıllarında İstanbul'da, 2020'de Gaziantep'te, 2022'de Samsun ve Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenmişti.

Bu yıl Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle üç büyük şehirde düzenlenmesi kararı alınan festivalin İstanbul etabı 27 Nisan-1 Mayıs'ta, Ankara etabı 30 Ağustos-3 Eylül'de yapılmıştı. İzmir etabı ise 27 Eylül'de başlamış ve bugün sona ermişti.

 
Gazeteci Mehmet Ali Varış hayatını kaybetti
 
Karşıyaka evinde yıkıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazeteci Mehmet Ali Varış hayatını kaybetti
İzmir basınının sevilen ismi Mehmet Ali Varış yaşamını yitirdi. 
Erdoğan'dan yeni anayasa çağrısı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılı açılış töreninde konuştu.
İzmir'de deprem...
AFAD'dan alınan bilgiye göre saat 16.30'da merkez üssü İzmir'in Buca ilçesi ...
 
İki terörist Ankara'ya nasıl geldi?
Ankara'da canlı bomba saldırısını düzenleyen iki terörist, eylemde kullanılan ...
Fıstık deposunda tepki çeken görüntüler!
Siirt'te, 'yeşil altın' olarak bilinen fıstığın depolandığı bir yere giren ...
Karaburun'da zeytin katliamı!
Lodos Elektrik Üretim A.Ş. firması, İzmir'in Karaburun ilçesine bağlı ...
 
Olmayan yola milyonlar harcadı!
İçişleri Bakanlığı, Konya’da AK Partili Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver ...
Uçan yerli araba AirCar İzmir'de...
Türkiye'nin yerli uçan arabası AirCar, TEKNOFEST İzmir'de vatandaşlar tarafından ilgiyle incelendi.
Ankara'da bombalı saldırı... Canlı bomba kendini patlattı!
İki terörist Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na bombalı saldırıda bulundu.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri