ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3627
    Dolar
  • Euro
    34,9578
    Euro
  • Altın
    2.324,970
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Yunanistan'da 6 büyüklüğünde deprem!
Yunanistan'da 6 büyüklüğünde deprem!
Deniz Yücel: 'En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak'
Deniz Yücel: "En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak"
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
Kırmızı bültenle aranıyorlardı... İstanbul'da yakalandılar!
Kırmızı bültenle aranıyorlardı... İstanbul'da yakalandılar!
12 Mayıs 2023 Cuma - 16:34

TİP İzmir'den Tire'de RES tepkisi: "Talana izin vermeyeceğiz"

Aralarında İzmir milletvekili adaylarının da bulunduğu Türkiye İşçi Partisi İzmir İl Örgütü Tire Kartal Dağı’nda yapılmak istenen RES projesiyle ilgili bölge halkıyla görüştü. TİP'li üyeler, orman alanlarına 11 rüzgar türbini yapılmak istenen projeyle ilgili, "Talana izin vermeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

TİP İzmir den Tire de RES tepkisi:  Talana izin vermeyeceğiz

Tire'de bölge halkı ile bir araya gelen TİP İzmir İl Örgütü, RES projeleriyle ilgili açıklama yaptı., Açıklamada “Türkiye İşçi Partisi Tire İlçe Örgütümüzün çağrısı ile bugün buradayız. 'Kartal Dağı’na dokunma, talana açma!' demek için buradayız. Bilinmelidir ki, yurttaşlar olarak böyle bir talana izin vermeyeceğiz. Mücadeleniz mücadelemiz olacak ve bu tahribatın takipçisi olacağız. Dün ilk adım olarak, Türkiye İşçi Partisi İl Başkanlığı adına bilgi edinme hakkımızı kullandık. Tire İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne verdiğimiz bir dilekçe ile Kartal Dağı Mevkiindeki kıyımla ilgili kesilen ağaçların bölgede kurulması planlanan RES santrali için yol ve alan açma amaçlı olup olmadığı, değilse bu kesimin ne amaçla yapıldığı, ne kadar bir alanı kapsayacağı, kesim yapılan alanın koordinatlarının ve kaç adet ağacın bu kapsamda kesildiği/kesileceğini sorduk. Öncelikle bu soruların yanıtını bekliyoruz.”  denildi.  

Yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Kartal Dağı’ndaki Talana İzin Vermeyeceğiz

Saray Rejimi ülkemizin her yerinde doğaya ve halka düşmanca tavırlarını sürdürmektedir. İktidarı sarsıldı ve gidecekler bunu çok iyi biliyorlar. 20 yıllık saltanatları boyunca ülkemizin derelerini, ormanlarını sattılar. Giderayak yine bir doğa katliamı ile Tire’de karşımıza çıktılar.

İlçemizin Küçük Kale ve Büyük Kale mahallelerini doğrudan ilgilendiren Kartal Dağı’nda Emerald Firması tarafından yapılması planlanan taş ocağı halkın mücadelesi ile durdurulmuştu. Sonrasında ise mermer ocağı olarak değiştirildi ve Kartal Dağı’na ilk hançer saplanmış oldu. Şimdi ise RES projesi ile orman alanları tahrip edilerek 11 rüzgar gülü yapılmak istenmektedir.

Daha önce yapılan ve yapılması planlanan bu projeler ile 15 farklı endemik türüne sahip, doğal ormanlarla kaplı Kartal Dağında doğa katliamı yapılmak istenmektedir. Kartal dağı barındırdığı ekolojik çeşitlilik, nesli tükenen yaban hayvanları ve doğal bitki örtüsü ile esas itibariyle tabiat parkı ilan edilerek koruma altına alınması gereken hassas bir doğal alandır.

2016’dan beri Tireli yurttaşlarımızın yürüttüğü mücadele ile bölge, arkeolojik sit alanı ilan edilmiş, devamında Tire’den Selçuk’a kadar uzanan Tarihi Efeler Yolu Projesi ile bölgeye bir turizm alanı da kazandırılmıştır. Bu doğa talanı aynı zamanda Tarihi Efeler Yolu’nda yaratacağı tahribat ile bölgenin tarihi ve kültürel mirasına da zarar vermektedir.

Türkiye İşçi Partisi Tire İlçe Örgütümüzün çağrısı ile bugün buradayız. "Kartal Dağı’na dokunma, talana açma!" demek için buradayız. Bilinmelidir ki, yurttaşlar olarak böyle bir talana izin vermeyeceğiz. Mücadeleniz mücadelemiz olacak ve bu tahribatın takipçisi olacağız. Dün ilk adım olarak, Türkiye İşçi Partisi İl başkanlığı adına bilgi edinme hakkımızı kullandık. Tire İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne verdiğimiz bir dilekçe ile Kartal Dağı Mevkiindeki kıyımla ilgili kesilen ağaçların bölgede kurulması planlanan RES santrali için yol ve alan açma amaçlı olup olmadığı, değilse bu kesimin ne amaçla yapıldığı, ne kadar bir alanı kapsayacağı, kesim yapılan alanın koordinatlarının ve kaç adet ağacın bu kapsamda kesildiği/kesileceğini sorduk. Öncelikle bu soruların yanıtını bekliyoruz.

Türkiye İşçi Partisi olarak burada yürütülmekte olan hukuki sürece tam destek verecek, doğa katliamının engellenmesi için yurttaşlarla beraber burada olacak, bu bölgenin koruma altına alınması için gerekli girişimleri yapacak, bu katliamı tüm yurttaşlarımızın duyması ve bu mücadeleyi sahiplenmesi konusunda Tire’nin sesi olacağız."

 

                   

 
Kerem Kınık'ın yerine gelecek isim belli oldu!
 
CHP'li Taşkın: "Asıl güvenlik sorunu iktidarın kendisidir"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de seçim torbaları sandık kurullarına teslim ediliyor
İzmir ve Aydın'da il ve ilçe merkezi dışında kalan köy ve mahallelerde ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Rusya yanıtı...
Erdoğan, seçimlere günler kala sosyal medyada paylaşılan 'deep fake' içeriklerden ...
CHP'li Taşkın: "Gençlere büyük sorumluluk düşüyor"
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yüksel ...
 
CHP'li Bakan'dan flaş seçim günü iddiası: 'TSK'ya zırhlı araç talimatı verildi'
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 14 Mayıs Genel Seçimleri öncesi İçişleri ...
Deniz Yücel: İlk turda bitirelim bu işi!
CHP İzmir Milletvekili Adayı Deniz Yücel, sandık çağrısı yaptı. Yücel, ...
AK Parti'nin adayı Şebnem Bursalı, Müge Anlı'nın programında!
ATV'de yayımlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında Anlı, AK Parti ...
 
AK Partili Çankırı’dan İzmir’e sokak hayvanları için 2 müjde!
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı sokak hayvanlarının ...
AK Partili Dağ İzmir için planladıkları projeleri anlattı....
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, gazetecilerle bir araya gelerek ...
Bakan Kasapoğlu'ndan Karşıyaka'ya tesis müjdesi
14 Mayıs Genel Seçimleri'nde AK Parti'den İzmir 1'inci Bölge'de milletvekili ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri