ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3627
    Dolar
  • Euro
    34,9578
    Euro
  • Altın
    2.324,970
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Deniz Yücel: 'En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak'
Deniz Yücel: "En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak"
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
Kırmızı bültenle aranıyorlardı... İstanbul'da yakalandılar!
Kırmızı bültenle aranıyorlardı... İstanbul'da yakalandılar!
Çocuklarının gözleri önünde katledildi!
Çocuklarının gözleri önünde katledildi!
18 Kasım 2022 Cuma - 20:55

Taksim saldırısında yeni ayrıntılar ortaya çıktı!

İstanbul Beyoğlu’nda 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Saldırının kilit ismi Bilal Hassan’ı Edirne’de karşılayan şüpheli Hüseyin G.’nin de yakalandığı öğrenildi. Hüseyin G.’nin adının Ammar Jarkas’ın ifadesinde ortaya çıktı.

Taksim saldırısında yeni ayrıntılar ortaya çıktı!

İstiklal Caddesi üzerinde geçtiğimiz hafta yaşanan bombalı saldırıda biri çocuk 6 vatandaş yaşamını yitirdi. Saldırıda 81 kişi de yaralandı. Ülkemizi yasa boğan hain saldırı sonrasında polis adeta iğneyle kuyu kazdı. Hain saldırıyla ilgili 53 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerden 2'si emniyetten serbest kaldı. 51 şüpheliden 49 adliyeye gönderildi.

Şüphelilerden birinin emniyette işlemleri sürerken, Azez'de yakalanan Hüsam kod adlı şüphelinin de İstanbul'a getirilmek üzere yola çıkarıldığı öğrenildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 17'si tutuklanırken, 2 kişi hakkında adli kontrol hükmü uygulandı.

1200 KAMERA

İstanbul TEM (Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, yaşanan hain saldırının ardından, olayın aydınlatılması ve akıllardaki soru işaretlerini gidermek için, yoğun bir çalışma yaptı. Polis ekipleri saldırı sonrasında 1200'den fazla kamera kaydı topladı. O kayıtlarla yaşananlar saniye saniye tespit edildi.

BEŞ GÜN AYRI KALDILAR “YANINA GİT” TALİMATI GELDİ

Elde edilen bilgilere göre, saldırı talimatını Kobane'de terör örgütü PYD'nin önemli isimlerinden Hacı kod adlı isim verdi. Terör örgütü içerisinde önemli görevlerde yer aldığı belirtilen terör örgütü elebaşı, Taksim'deki bombayı koyan Ahlam Albasir ve Bilal Hassan'ı İstanbul’a gönderdi. İki isim 4 ay Esenler'de Ferhat Habeş'in evinde kaldı.

Habeş'in eşinin kız kardeşi hapisten çıkınca Bilal Hassan aynı kişiye ait tekstil atölyesinde, Albasir ise 5 gün başka bir Suriyeli kadının evinde kaldı. Bu durumdan terör örgütü rahatsız oldu. Hacı kod adli terör örgütü üyesi Ahlam Albasir'i arayarak “Hassan'ın yanında kal ondan ayrılma” talimatı verdi.  Ferhat Habeş'in ifadesinde, iki teröristi misafir etmesi için Suriye'deki komşu köylüsü Hasan Şerif'in kendisini aradığını söyledi. Hasan Şerif'in de arandığı belirtildi.

HACI KOD ADLI TERÖRİSTLE GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞTÜ

İddiaya göre, her iki terörist de çok fazla dışarıya çıkmadı. Sokakta görünmemek için tekstil atölyesinde yattı kalktı. Ahlam Albasir ise 3 kere Taksim'e gitti. Albasir ifadesinde Taksim'e gezmeye gittiğini söylemesine rağmen polisin bu gezilerde Hacı kod adlı teröristle telefonla görüntülü görüşüldüğünü belirledi. Bu görüşmenin da eylemin yerinin tespiti için yapıldığının değerlendirildiği öğrenildi.

MAKYAJ MALZEMESİ ALDI

Terör örgütü PYD'nin kanlı eylem planını yapan Hacı kod adlı şüpheli, eylemin talimatını verince, terör örgütü harekete geçti. Taksim'e Yasir Al K.'nın aracıyla gidilecekti. İddiaya göre, Bilal Hassan saldırıda kullanılacak bombayı Ahlam Albasir'in çantasına koydu. Ahlam Al Basir ve Bilal Hassan, Yasir Al K.'ya ait ticari araçla yola çıktı. Saat 15.17'de Taksim Meydanı'na ulaştı. Aracın önündeki kadın bombacı inince arka koltukta oturan kilit ismi Hassan öne geçti. Sırtında bombayı taşıyan kadın Taksim Meydan'a doğru yürürken, Bilal Hassan Esenler'e doğru yola çıktı.

Kadın terörist Albasi 15.20'de Taksim Meydan'a ulaşırken, makyaj malzemesi almak için bir mağazaya girdi. Daha sonra saat 16.11'e kadar oturacağı banka yöneldi. Saldırıyla ilgili sırlardan biri, Ahlam Albasir'in neden 40 dakika boyunca beklemesiydi. Bu durumla ilgili de bazı detaylara ulaşıldı. Hain eylemde kullanılan patlayıcıyı banka bırakan kadın terörist, banktan ayrıldıktan 3 dakika sonra, biri çocuk 6 canımızı alan TNT tipi bomba patladı.

40 DAKİKANIN SIRRI

Ahlam Albasir'in patlama sesiyle koştuğu görülürken, Bilal Hassan Esenler'e ulaşmıştı. Hassan'ın Esenler'de Ammar Jarkas isimli bir şüpheli aldı. İnsan kaçakçısı olduğu belirtilen Jarkas'in ifadesinden kendisini olay günü Halil Mence'nin aradığını, kendisine bir kişinin konum atacağını ve oradan alması gerektiğini öne sürdü.

Jarkas ifadesinin devamında, saat 16.15 sıralarında yanına bir kişinin geldiğini ve içeride eşyaları olduğunu yardım etmesini istediğini belirtti. Çuval ve çantaların olduğu eşyaları aldıktan sonra da Edirne'ye 2 saat içerisinde götürdüğünü öne sürdü. Bombacı kadın teröristin, 40 dakika beklemesinin ardındaki sırrın Hassan'a zaman kazandırmak olduğu belirtildi. Hassan'ın Esenler'e ulaşmasıyla saldırının aynı dakikalarda yaşanmasının bunu doğruladığı belirtildi.

KADIN TERÖRİSTİ ARACINA ALDI TELEFONU KIRDI

Ammar Jarkas'ın ifadesinde Suriye Kamışlı'da yaşadığını belirttiği Halil Mence'nin ikinci bir kişi daha alması talimatı geldiği ve salı gününe kadar bir adreste saklamasını istediği öne sürdü. Bunun üzerine kardeşi Ahmet Jarkas'ı yönlendirdiği iddia edildi.  Ahmet Jarkas ağabeyinden aldığı talimat üzerine Ahlam Albasir'i Esenler'den aldı. Daha sonra Küçükçekmece'ye götürdü. O anların da saniye saniye görüntüleri ortaya çıktı. Albasir 2 gün saklanacağı evde polisin, tespiti sayesinde saldırıdan 12 saat sonra yakalandı. Ahmet Jarkas'ın ifadesinde ise kendisine “Kadının telefonunu kır” talimatı geldiği kırıp çöpe attığını söylediği belirtildi.

AZEZ'DE YAKALANDI

Yakalandıktan sonra emniyette ifade veren Ahlam Albasir, Esenler'de kendilerine yardımcı olan Hüsam isimli bir kişini adını daha verdi. Şüphelinin saldırı sonrasında Suriye'ye kaçtığı anlaşıldı. Hüsam kod adlı şüpheli Azez'de yakalandı. İstanbul'a getirilmek için yola çıkarılan şüphelinin, saldırının kilit ismi Bilal Hassan'la da görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde 2 ismin de tekstil atölyesinde olduğu görülüyor. SÖZCÜ

 
28 Kasım'da önemli bir açıklama yapılacak!
 
Kılıçdaroğlu'dan borsa uyarısı: Soymaya hazırlanıyorlar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de sağanak etkili oldu
İzmir'de öğleden sonra aralıklarla, gök gürültülü sağanak etkili oldu. ...
Foça'da çıkan orman yangını korkuttu!
İzmir'in Foça ilçesinde ormanda yangın çıktı. Yangın, ekiplerin müdahalesiyle ...
Atatürk Anıtı'na balyozla saldıran şüpheli hakkında karar!
Antalya'da, Atatürk Anıtı'na balyozla saldıran Ahmet Çakır, polis tarafından ...
 
CHP'li Salıcı'dan Erdoğan'ın İYİ Parti çağrısına sert yanıt
İzmir'de partisinin Meclis Üyeleri Kampı'nda konuşan CHP Genel Başkan ...
Nusret paylaştı: 3.1 milyon TL hesap geldi!
Lokantacı Nusret Gökçe, kişisel Instagram hesabından yaptığı paylaşımla gündem oldu.
CHP'li Seyit Torun'dan Soylu'ya sert sözler
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ...
 
İzmir'deki çatışmadan can kaybı haberi!
İzmir'in Konak ilçesinde çıkan silahlı kavgada yaralanan bir kişi, tedavi ...
İzmir'in CHP'li meclis üyeleri Seferihisar'da buluştu... Deniz Yücel: CHP'den korkuyorlar
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 30 ilçe belediyesinin CHP'li meclis üyeleri ...
Büyükşehir’den 25 Kasım için beş günlük program!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri