ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    44,2097
    Dolar
  • Euro
    50,5374
    Euro
  • Altın
    7.136,030
    Altın
  • Bist-100
    13.093,00
    Bist-100
  • ADANA
    11/17°
    ADANA
  • ANKARA
    3/12°
    ANKARA
  • ANTALYA
    10/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    3/12°
    BURSA
  • ISTANBUL
    7/10°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    5/16°
    IZMIR
  • KONYA
    3/10°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Galatasaray arayı açıyor
Galatasaray arayı açıyor
İşte Benim Stilim yarışmacısı Ayşegül Eraslan'ın ölümüne ilişkin yanıltıcı bilgi paylaşan şüpheli gözaltına alındı
İşte Benim Stilim yarışmacısı Ayşegül Eraslan'ın ölümüne ilişkin yanıltıcı bilgi paylaşan şüpheli gözaltına alındı
Özgür Özel, itirafçının mahkemede şaşan hesabını anlattı: 'Düşünemediği yalanın altına imza attırmışlar'
Özgür Özel, itirafçının mahkemede şaşan hesabını anlattı: 'Düşünemediği yalanın altına imza attırmışlar'
Gümüş fiyatları sert düştü
Gümüş fiyatları sert düştü
19 Haziran 2019 Çarşamba - 13:45

Tekstil ürünlerinden 35 yemek!

İzmir'in lezzetleri boyoz, İzmir köfte, enginar, sakızlı kurabiye, çöp şiş sanat eserlerine dönüştürüldü ve İspanya’nın başkenti, Madrid'de 8. Uluslararası Dünya Çağdaş Tekstil Sanatları Bienali'ne katılmaya hak kazandı.

Tekstil ürünlerinden 35 yemek!

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır ile bölüm öğretim görevlisi Doç. Dr. Jovita Sakalauskaite, İzmir ile özdeşleşen 35 yemeği tekstil ürünleri kullanarak yaptı. Eser, İspanya'nın başkenti Madrid'de 8. Uluslararası Dünya Çağdaş Tekstil Sanatları Bienali'nde dünyanın dört bir yanından gelen sanatçıların eserleri arasında sergilenecek. Prof. Dr. Adanır ve Doç. Dr. Sakalauskaite, İEÜ'yü 17 Eylül - 3 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek bienalde temsil edecek.

2 YIL ÖNCE DE ONUR ÖDÜLÜ KAZANDILAR

İEÜ Moda ve Tekstil Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır, bu yıl 8'incisi düzenlenen bienalin sürdürülebilir şehir temasıyla yapıldığını belirterek, "2 yıl önce Uruguay'da yapılan festivalde ülkemizi ve üniversitemizi temsil etmiş, kadının varlığını anlattığımız keçeden eserlerimizle onur ödülü kazanmıştık. 2 yılda bir gerçekleştirilen bienale bu yıl farklı toplulukların bir arada yaşadığı kentimizin artık ortak kültürü haline gelen yemeklerimizle katıldık. Bienalde yer alan sanat eserlerinde sanatçıların çağdaş tekstillere farklı bağlamlardan ve kavramlardan yaklaşma özgürlüğü bulunuyor. Mutfak kültürümüzden yola çıkarak oluşturduğumuz eserimiz, uluslararası jürinin kararıyla bienale seçildi" dedi.

Bienalin ABD, Venezuela, Kosta Rika, Arjantin, Meksika ve Uruguay'ın ardından İspanya'da gerçekleştirildiğini ve farklı kültürlere ait tekstil sanatı eserlerinin halkla buluşmasının amaçlandığını kaydeden Prof. Dr. Adanır, etkinliğin tekstil sanatçıları arasındaki bağı da güçlendirdiğini aktardı. Prof. Dr. Adanır, bienalin temasının sürdürülebilir şehir olduğunu, bu temadan yola çıkarak İzmir'in yemek kültürünü yansıtmak istediklerini söyledi. İzmir'in tarih boyunca çeşitli topluluklara ev sahipliği yaptığını, zaman içinde kültür çeşitliliğinin yaşandığına dikkat çeken Prof. Dr. Adanır, şunları söyledi: "Türkler, İzmirli Rumlar, Levantenler, Seferadlar, mübadele yıllarında Batı Trakya ve Girit, Sakız, Midilli gibi adalardan gelenler, Makedonlar, Boşnaklar, Arnavutlar, beraber yaşamışlar, birbirleriyle evlenmişler ve İzmir'de bir kültür çeşitliliği oluşturmuşlar. Bu topluluklar İzmir'de yüzyıllardan beri süregelen mutfak kültürünün de önemli bir parçası haline gelmiş. İzmir bu nedenle sürdürülebilir bir lezzet şehrine dönüşmüş. İzmir de farklı kültürlere ait 35 değişik yemeği tekstil malzemeleri kullanarak yaptık. Onları gerçek yemekler gibi elde sevgi ve tutku ile hazırladık. Arnavut ciğeri, lokma, incir, Kemalpaşa tatlısı, sarmaşık, şevketi bostan gibi İzmir ve çevresine ait lezzetlerin birebir örneğini tekstil sanatıyla oluşturduk. Çalışmamız, Japonya, Kore, Fransa, ABD, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, Arjantin, Hollanda, Rusya, İngiltere, Norveç, Almanya, Çin gibi ülkelerin sanatçılarının eserleri arasında sergilenecek."

 

 
Mahkemeden şok LGBTİ kararı
 
Eski başkana hapis cezası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de pasta rekoru kırılacak!
İzmir Uluslararası Pastacılık, Tatlıcılık, Şekercilik ve Unlu Mamüller ...
Torbalı'ya bir iyi bir kötü haber!
Alman otomotiv devi Volkswagen'in İzmir Torbalı'ya kuracağı iddia edilen ...
İzmir'de yeni moda motosiklet
İzmir Ticaret Odası (İZTO) 54. Lastik, Akümülatör ve Motorsiklet Grubu ...
 
Umut sürüsü
Bergama'ya bağlı Yalnızev Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuk annesi Nesrin ...
Volkswagen iyi de Torbalı'daki arsaları kim topladı?
Torbalı yatırım
Alman devi İzmir'i pas mı geçti!
Alman otomotiv devi Volkswagen’in (VW) 5 bin kişiye istihdam sağlayacak ...
 
İşsizlik rakamlar açıklandı.. Büyük artış var!
İşsiz sayısı 2019 yılı Mart döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 1 ...
Ünlü sanayicinin Babalar Günü sızısı
Altı ay önce babası İsmet Yorgancılar'ı kaybeden Ege Bölgesi Sanasi Odası ...
Yumurta üretimine Irak darbesi
Irak Hükümeti'nin mayıs ayı başında yumurta ithalatına getirdiği yasak, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 26 20 4 2 62 18 44 64
2 Fenerbahçe 26 16 9 1 57 27 30 57
3 Trabzonspor 26 17 6 3 52 29 23 57
4 Beşiktaş 25 13 7 5 45 30 15 46
5 Göztepe 26 11 10 5 30 20 10 43
6 Rams Başakşehir 26 12 6 8 44 30 14 42
7 Kocaelispor 26 9 6 11 23 27 -4 33
8 Gaziantep FK 26 8 9 9 35 42 -7 33
9 Samsunspor 25 7 11 7 27 30 -3 32
10 Çaykur Rizespor 26 7 9 10 32 36 -4 30
11 Corendon Alanyaspor 26 5 13 8 28 32 -4 28
12 Tümosan Konyaspor 26 6 9 11 30 39 -9 27
13 Natura Dünyası Gençlerbirliği 25 6 7 12 28 34 -6 25
14 Hesap.com Antalyaspor 26 6 6 14 25 43 -18 24
15 ikas Eyüpspor 25 5 7 13 19 36 -17 22
16 Kasımpaşa 25 4 9 12 21 36 -15 21
17 Zecorner Kayserispor 25 3 11 11 19 46 -27 20
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 26 4 5 17 24 46 -22 17
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri