CNN’in ulaştığı ses kaydında Trump, Putin’e Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda “Moskova’yı bombalayacağını” söylediğini anlattı. Trump, ses kaydında Putin’in bu tehdide tam olarak inanmadığını ancak ciddiye aldığını ifade etti.
Ses kaydında Trump'ın, aynı toplantıda Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'e de benzer bir tehditte bulunduğunu ve Tayvan’a müdahale etmesi halinde “Pekin’i bombalayacağını” söylediği ve bu tutumunun her iki lideri de geri adım atmaya zorladığı ifade edildi.
"Bu savaşlar Biden yüzünden başladı"
Trump, Ukrayna ve Tayvan üzerinden yürütülen küresel gerilimlerin sorumluluğunu Joe Biden yönetimine yüklerken, başkan olduğu dönemde, bu tür tehditlerle büyük çatışmaları engellediğini öne sürdü. Trump, şu anda yaşanan savaşların tamamının Biden’ın dış politikasındaki zafiyet nedeniyle başladığını iddia etti.
Yahudi seçmenlere çağrı: “Demokratlara oy vermeyin”
Kayıtta Trump’ın Yahudi seçmenlere de seslendiği ve Demokratları desteklememeleri gerektiğini söylediği duyuldu. “Bunu Yahudilere söylüyorum. Eğer Biden’a oy verirseniz, kendinizden nefret ediyorsunuz demektir" diyen Trump, Cumhuriyetçilerin İsrail’i daha güçlü desteklediğini savundu.
Ayrıca, üniversite kampüslerindeki Filistin yanlısı protestoları “ülkeden sınır dışı edilmesi gereken” gruplar olarak nitelendirdiği, sosyal yardım alan seçmenleri eleştirdiği ve göçmen politikaları konusunda daha sert adımlar atılması gerektiğini vurguladığı kaydedildi.
Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, söz konusu iddialar hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Peskov, “Bu tür haberlerin çoğu asılsız. Ne yazık ki Batı medyasında pek çok sahte haber dolaşıyor" ifadelerini kullandı.
Trump cephesinden ise ses kaydıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Trump daha önceki birçok açıklamasında, başkanlığı döneminde "barış yoluyla güç" ilkesini benimsediğini, Biden’ın ise ABD'nin düşmanlarını cesaretlendiren bir liderlik sergilediğini söylemişti.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
# | TAKIM | O | G | B | M | A | Y | AV | P |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | Kayserispor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
2 | Beşiktaş | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
3 | Çaykur Rizespor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
4 | Corendon Alanyaspor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
5 | Fenerbahçe | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
6 | Galatasaray | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
7 | Gaziantep FK | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
8 | Gençlerbirliği | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
9 | Göztepe | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
10 | ikas Eyüpspor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
11 | Kasımpaşa | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
12 | Kocaelispor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
13 | Antalyaspor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
14 | Rams Başakşehir | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
15 | Samsunspor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
16 | Sipay Bodrum FK | 36 | 9 | 10 | 17 | 26 | 43 | -17 | 37 |
17 | Fatih Karagümrük | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
18 | Net Global Sivasspor | 36 | 9 | 8 | 19 | 44 | 60 | -16 | 35 |
19 | Trabzonspor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |