ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2519
    Dolar
  • Euro
    34,6732
    Euro
  • Altın
    2.403,840
    Altın
  • Bist-100
    10.270,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/26°
    ADANA
  • ANKARA
    8/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/30°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!
Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!
Ünlü şarkıcı Kalben uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Ünlü şarkıcı Kalben uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Galatasaraylı baba ve kızına saldırıda istenen cezalar belli oldu!
Galatasaraylı baba ve kızına saldırıda istenen cezalar belli oldu!
Özgür Özel'den Taha Hüseyin Karagöz açıklaması!
Özgür Özel'den Taha Hüseyin Karagöz açıklaması!
11 Şubat 2021 Perşembe - 11:10

Türkiye'de 2. doz aşı yapılmaya başlandı

Toplumsal bağışıklığın kazanılması için hayata geçirilen strateji kapsamında, 14 Ocak'ta ilk doz COVID-19 aşısının uygulandığı sağlık çalışanlarına ikinci doz aşıları bugün yapılmaya başlandı.

Türkiye de 2. doz aşı yapılmaya başlandı

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadele sürecinde toplumsal bağışıklığın kazanılması için belirlenen aşılama takvimi kapsamında, 14 Ocak'ta aşının ilk dozu uygulanan sağlık çalışanlarına ikinci dozların yapılmasına bugün başlandı.
Çin'den 30 Aralık 2020'de Türkiye getirilen CoronaVac aşısına, 14 gün süren analizlerin ardından 13 Ocak 2021'de "Acil Kullanım Onayı" verildi. Aynı gün Ankara Şehir Hastanesinde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri aşının ilk dozunu oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 14 Ocak'ta Ankara Şehir Hastanesi'ne gelerek aşısını yaptırdı.
MART SONUNA KADAR 5 MİLYON KİŞİ AŞILANACAK
Aşı temini kapsamında, 25 Ocak'ta 6,5 milyon doz ve 29 Ocak'ta da 3,5 milyon doz aşı Türkiye'ye getirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamaya göre, şu ana kadar Türkiye, yaklaşık 15 milyon doz aşıyı temin etti ve toplamda 100 milyon dozdan fazla aşı için anlaşmalar tamamlandı. Bu ay 500-800 bin arası BioNTech aşısı gelecek ve bu firmadan alınacak aşı dozu miktarı mart sonunda 4,5-5 milyona tamamlanmış olacak.
Aşıların, uygun şartları taşıyanlara öncelik sırasının belirlendiği "COVID-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi" doğrultusunda, 14 Ocak'ta ilk olarak sağlık çalışanları aşılanmaya başladı. 
Sağlık çalışanlarının ardından diğer grupların aşılanması aşamasına geçildi. Bu kapsamda, 19 Ocak'ta huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlar ile onların bakımından sorumlu kişilerin yanı sıra 90 yaş ve üzerindekiler evlerinde aşılandı. 

TAKVİME GÖRE İLERLENECEK
Bilim Kurulu'nun değerlendirmesi sonrasında 21 Ocak'ta 85 yaş ve üzerindeki vatandaşlar da evlerinde aşılanmaya başlandı.
Öte yandan, 21 Ocak'ta eczane ve ecza deposu çalışanları ile eczacılık fakültelerinin stajyer öğrencilerinden isteyenler aşının ilk dozunu oldu.
Program dahilinde 25 Ocak itibarıyla 80 yaş ve üzeri, 27 Ocak'tan itibarense 75 yaş ve üzerindeki vatandaşlar, sağlık kuruluşlarından randevularını alarak aşılarını yaptırdı.
Sağlık Bakanlığı COVID-19 Aşısı Bilgilendirme Platformunda yer alan tabloya göre, 09.00 itibarıyla 2 milyon 812 bin 419 kişi aşı yaptırdı. Aşılama "COVID-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi" doğrultusunda belirlenen takvime göre ilerleyecek.
RANDEVU ALARAK YAPTIRILACAK
COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında 14 Ocak'ta aşının ilk dozunun uygulandığı sağlık çalışanlarına ikinci dozlar bugün yapılmaya başlandı. Bakan Koca'nın yaptığı açıklamaya göre, bugünden itibaren 70 yaş üzeri ve cuma gününden itibaren 65 yaş üzeri vatandaşlar, randevu alarak gidecekleri sağlık kuruluşlarında aşı yaptırabilecek. 
Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda kritik kamu hizmetlerinin aksamadan sürdürülebilmesini sağlamak ve topluma örnek olunması amacıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın davetinin ardından, hafta sonundan itibaren başta kabine üyeleri olmak üzere üst düzey devlet yöneticileri aşılanacak.Şubat sonuna doğru öğretmenlere de özellikle yüz yüze eğitime geçilecek sınıflar için aşılama başlayacak.
65 YAŞ ÜSTÜ AŞILANINCA BİRİNCİ AŞAMA BİTECEK
Aşı takvimine göre, ikinci parti aşıların güvenlik testleri tamamlandıktan sonra birinci aşamanın C grubunda yer alan 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile sırasıyla ikinci aşamaya dahil olanların aşılanmasına geçilecek.
Aşı takviminin ikinci aşamasının A grubunda, hizmetlerin sürdürülmesi için öncelikli sektörlerin çalışanları yer alacak. Bu kapsamda, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, kritik görevlerdeki kişiler, zabıta, özel güvenlik, Adalet Bakanlığı, cezaevleri, eğitim sektörü (öğretmenler ve öğretim üyeleri), gıda sektörü (SGK kayıtlarına göre) çalışanları (fırın, yemek fabrikaları, gıda imalathaneleri, ambalajlanmış su üreticileri gibi), taşımacılık (SGK kayıtlarına göre) sektöründe çalışanlar bulunuyor.
50-64 YAŞ ARALIĞI İKİNCİ AŞAMADA AŞI OLACAK
Takvime göre, 50-64 yaşlarındaki bireyler de ikinci aşamada COVID-19 aşısı olacak. Üçüncü aşamada ise öncelikle kronik hastalığı bulunanlara aşı yapılacak. Bu kişilerden ilk olarak 40-49 yaşındakiler aşılanırken, bunu 30-39 yaş ve 18-29 yaş grubu takip edecek. Dördüncü aşamada ise sırası geldiği halde zamanında yaptırmayanlar aşılanacak.

 
AK Partili Sürekli'den Büyükşehir'e: ''Almaları mümkün olmayan kredi ile övünüyorlar''
 
Çeşme’nin nüfusu 46.093 oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilim insanları uyardı: Maskeyi böyle takın
ABD'nin önde gelen sağlık kuruluşlarından Salgınla Mücadele Merkezi (CDC) ...
Foça Tatil Köyü satılıyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 2005 yılında ...
Uzmanlar, İzmir'in sel felaketini yorumladı: "Yanlış yapılaşmadan dolayı su toprakla buluşmuyor"
Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Mühendisi ...
 
Türkiye’de kaç tane mutasyonlu virüs var?
Bilim Kurulu sonrası açıklama yapan Bakan Koca, "Kaynağı belli olmayan ...
İzmir'de 3 milyondan fazla gül satılacak
Çiçek üretiminde Türkiye'nin önemli merkezlerinden biri olan ve yıllık ...
AK Parti iktidarı, kamuda sözleşmeli çalıştırmayı tercih ediyor
Hükümetin uyguladığı politikaların bir sonucu olarak kamudaki sözleşmeli ...
 
Şeriatçı Zehra Vakfı'nı kolej kesmedi şimdi üniversite kuruyor
Şeriatçı Kürt devleti kurma girişimlerini yayma gerekçesiyle kapatılan, ...
Balon balığı yiyen ikinci kaptan öldü
Hatay'ın İskenderun ilçesine gelen kuru yük gemisinin mürettebatı, Finike ...
Kanal gelmeden maliyeti katlandı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Halkalı-Kapıkule Yüksek Hızlı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri