ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4084
    Dolar
  • Euro
    34,8183
    Euro
  • Altın
    2.431,990
    Altın
  • Bist-100
    9.978,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
1 Şubat 2021 Pazartesi - 11:14

Uzmandan verimli tatil önerileri

Düzenlediği yarıyıl şenliğiyle çocukların tatilde kaliteli ve verimli zaman geçirmelerine katkı koyan Gaziemir Belediyesi, uzman görüşleriyle de ebeveynlere destek oluyor.

Uzmandan verimli tatil önerileri

Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı, Psikolog Deniz Dinler, yarıyıl tatilinde çocukların yapması gerekenler ve anne babaların çocuklarına nasıl yaklaşması gerektiği konularında değerlendirmelerde bulundu. Ebeveynlere çocuklarına karşı doğru davranış geliştirebilmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Deniz Dinler; karne notları, karne hediyesi ve çocuklarla zaman geçirme konularında uyarılarda bulundu.

Dinler, “Karne zamanı, hediye zamanı olarak adlandırılmamalıdır. Çocuğun edindiği her başarıya maddi hediyelerle karşılık vermek yerine çocuğa manevi hediyeler sunulmalıdır. Ara dönem, öğrencilerimizin ebeveynleriyle birlikte vakit geçirebileceği çok iyi bir fırsattır. Bu zaman diliminde mümkün olduğunca birlikte olunmalıdır. Sohbet ederek geçen dönemin değerlendirmesi yapılmalı, gelecek dönem için nelerin yapılması gerektiği kararlaştırılmalıdır. Fakat bu değerlendirme yapılırken öğrencilerimiz yargılanmamalı, aşağılanmamalı ve başka çocuklarla kıyaslanmamalıdır. Onları 2. döneme motive etmek için tehdit ve kaygı uyandırma bir yöntem olarak kullanılmamalıdır. Bu yöntem onların sadece özgüvenini azaltır ve onları öfkelendirir. Onlar her şeye rağmen koşulsuz sevildiğini hissetmelidir” diye konuştu.

Çocukların tatilde de günlük alışkanlıklarına uyması gerektiğinin altını çizen Dinler, şunları söyledi:
“Okul zamanında yatma, kalkma, çalışma, banyo ve yemek saati; eşyaları toplama, ödevleri yapma, kıyafetleri toplama, temiz ve düzenli olma gibi belli rutinlere alışmış öğrencilerimiz için tatil zamanları genellikle ya yapacak bir şeyin olmadığı, sıkıcı geçen boş zamanlar olarak ya da her şeyin sınırsızca yapılabileceği, kuralın ve sorumluluğun olmadığı bir özgürlük olarak algılanmamalıdır.”

Teknoloji ve ekran bağımlılığına dikkat
Çocukların dijital cihazları kullanma sürelerine, teknoloji ve ekran bağımlılığı konusuna da değinen Dinler, bu konunun ebeveynler ile çocuklar arasında çatışmaya yol açtığına vurgu yaparak ailelere önerilerde bulundu.

Psikolog Deniz Dinler, oyunların ve sanal dünyanın çocuklar üzerindeki etkilerini şöyle anlattı:   “Yarıyıl tatilinde çocuk ve ebeveyn arasında çatışmaya yol açan en önemli unsuru, çocuklarımızın elektronik cihazlar kanalıyla sanal içeriklere ayırdıkları süre ve içeriğin niteliği oluşturmaktadır. Son yıllarda evlerimizin içine, yakın ilişkilerimize kadar sızan elektronik teknolojisi ve medya-yayın hizmeti bir nesli aydınlatırken ne yazık ki beraberinde birtakım olumsuzluklar getirmektedir. Fiziksel ya da sözel şiddet içeren oyunlar, çizgi filmler, film veya diziler çocuklarda öfkeli davranışı kontrol edememe, sosyalleşememe, özdenetimlerini kaybetme gibi sorunlara neden olacak davranış örüntüleri ortaya çıkarmaktadır. Kolektif oyunlarda ya da günlük aktivitelerde öğrenci, arkadaş, çocuk rollerinde yayın organlarından, filmlerden, bilgisayar oyunlarından etkilendikleri açıkça görülmektedir. Şiddet ve saldırganlık, oyunlarının tek amacı haline gelmektedir. Bu tür yayın organlarında iyinin kötüyü yenmesi için iyi adamların bile kötülük yaparak, şiddete başvurarak sorunlarını halletmeleri çocukları doğru yöntemin bu olduğunu düşünmeye sevk etmektedir. Oyunlarda adalet, kanun, otorite uygulayıcısı olarak iyi adamlığı kötü adamlık yaparak sunan karakterler çoğalmaktadır. Vurulup ölme, can yakma, zarar verme yaşamın bir parçası gibi görülmektedir.”

Dinler, teknolojinin çocuklar üzerindeki etkilerini en aza indirmek için ailelere şu önerilerde bulundu: “Öğrencilerimizin yakın ilişkilerinde doğru problem çözme yöntemlerini geliştirirken çocukları bu tür olumsuz etkileri olabilecek görsellerden, simülasyonlardan ve yayınlardan uzak tutmak biz yetişkinlerin görevi olmalıdır. Öğrencilerimize bir gelecek sunarken onlara mutsuzlukla ve kötülükle doğru bir şekilde baş etmeyi öğretmek, sorumluluk ve disiplin kazandırmak öncelikli hedefimiz olmalıdır.”

Şenliğe davet
Gaziemir Belediyesinin, çocukların yarıyıl tatilinde kaliteli ve sağlıklı zaman geçirmeleri için spordan dansa, el becerileri eğitiminden masal anlatıma kadar birçok farklı etkinliğin yer aldığı yarıyıl şenliği düzenlediğini söyleyen Dinler, “Zor koşullardan geçtiğimiz ve pandemiden dolayı sosyal, sportif ve eğitsel donatı alanlarının kapalı olduğu ya da tercih edilmediği bu dönemde velilerimizin çaresiz hissetmelerini istemedik. Okul disiplininden uzak bu zaman aralığında öğrencilerimizin yatış-kalkış ve yemek saatleri, etkinlikleri önceden planlanmalıdır. Okul zamanına yakın bir program hazırlayarak onların 2. döneme hazır halde başlamaları, uyum ve davranış problemi yaşamadan okula devam etmeleri sağlanmalıdır. Bu amaçla hem öğrencilerimizin rutinlerini korumalarına yardımcı olacak hem de eğlenceli ve sağlıklı vakit geçirmelerini sağlayacak çevrim içi yarıyıl şenliği programımızı hazırladık. Tüm çocuklarımızı şenliğimize davet ediyoruz” dedi.

 
Menderes’te sosyal alanlar hazırlanıyor
 
Avrasya Tüneli'nde geçiş ücretine zam
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes’te sosyal alanlar hazırlanıyor
Menderes Belediyesi tarafından ilçede bulunan piknik alanlarında budama ...
Konak Belediye binası yıkılıyor
İzmir depreminde hasar gören Konak Belediyesi birinci hizmet binasının ...
Metruk binadan aktivite merkezine...
Bornova Altındağ Serintepe Mahallesi’nde, Kandere Parkı içinde bulunan, ...
 
Buca'dan çevreci uygulama... ATIK YAĞI GETİR DETERJANI GÖTÜR...
Doğa dostu çalışmalara büyük önem veren Buca Belediyesi, başlattığı atık ...
Bayraklı Belediyesi sokak hayvanlarını yalnız bırakmıyor!
Bayraklı Belediyesi, soğuk kış günlerinde de sokak hayvanlarını sahipsiz ...
Konak'tan mübadele belgeseli
Konak Belediyesi, Türkiye ve Yunanistan arasında gerçekleşen mübadelenin ...
 
Bornova Gürpınar'da 20 yıllık sorun çözülüyor..
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Bornova Belediye Başkanı ...
Minik Hira'ya bir davet de Buca'dan...
Atatürk sevgisi ve Anıtkabir özlemiyle Türkiye gündemine damga vuran 9 ...
Selçuk'ta çevre ve hayvan dostlarına konser hediyesi
Efes Selçuk Belediyesi çevreye duyarlı vatandaşlar ve hayvanseverlere ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri