ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,6139
    Dolar
  • Euro
    34,7867
    Euro
  • Altın
    2.500,620
    Altın
  • Bist-100
    9.525,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    12/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/23°
    IZMIR
  • KONYA
    11/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Et fiyatlarına büyük zam!
Et fiyatlarına büyük zam!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
11 Nisan 2023 Salı - 16:36

Ve Erdoğan itiraf etti: Başkanlık sistemini restore edeceğiz!

Muhalefet partilerinin değiştirmek için ittifak kurduğu başkanlık sisteminin aksaklıkları Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da gündemine girdi. Erdoğan, Başkanlık sisteminin değişen ihtiyaçlara göre restore edileceğinin açıkladı.

Ve Erdoğan itiraf etti: Başkanlık sistemini restore edeceğiz!

AK Parti'nin seçim beyannamesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen programla kamuoyuyla paylaşıldı. Programda partinin milletvekili adayları da tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Seçim Beyannamesi'ni açıkladı. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

-"Yine bir 14 Mayıs arifesinde, 1950’deki inanç ve iradeyle bir kez daha 'Yeter, söz de karar da gelecek de milletindir' demek için bir aradayız." 

Aziz milletim, Cumhur İttifakı'nın kıymetli temsilcileri, değerli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Şu karşımdaki tabloyu gerek salon dışında, gerek salon içinde Türkiye Yüzyılı'nın muştusu olarak görüyorum. Sevginiz, coşkunuz, ahdevefanız, düşmana korku salan aslan yürekleriniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.

Allah'ın izni ile yine bir 14 Mayıs arefesinde, bir kez daha, 'Yeter söz milletindir' demek için bir aradayız. Bizim yeter dememiz Bay Bay Kemal'in yeter demesine benzemez. Kardeşlerim, hayatlarını bu mücadeleye adamış devlet adamlarının mücadelesi dar ağacında bitmiş olsa da, kalkınma ateşi hiç sönmedi. Darbeciler bu ateşi söndürmeyi başaramadı. Vesayetçilerin tepeden bakan kibirleri bu ateşi söndürmeyi başaramadı. Siyasi ve sosyal mühendislik hesapları ile girilen çok sayıda teşebbüş bu ateşi söndürmeyi başaramadı. AK Parti, bu kutlu mirasın son 21 yıldaki temsilcisi olarka milletimiz ile kol kola, omuz omuza kalkınma mücadelesi yürütüyor. 2002 seçimlerinde ne dedik, tek başına, iş başına diyerek gittik. Milletimiz bizi tek başına başa getirdi. 2007'de durmak yok yola devam dedik. 2011'de istikrar sürsün, Türkiye büyüsün dedik. Milletimiz tercihini istikrardan yana kullandı.

2014 seçimine, sen, ben yok, Türkiye var diyerek gittik. 2018 seçimine vakit Türkiye vakti diyerek gittik. Türkiye Yüzyılı'nın kapısını aralamak için buradayız. Var mıyız bu yürüyüşe. Durmak yok, yola devam. 14 Mayıs'ta inşallah sandıkları hep birlikte patlatacağız. Kadın kollarımızda, gençlerde, ana kademede bu cesareti görüyorum. Sağ olun, var olun. AK Parti'nin 14 Mayıs'ta milletimizin huzuruna çıkacak kadrosu için bir aradayız. Şarkımız ne diyor, doğ ey güneş, üstümüze dök ışıklarını, dağılsın bulutlar, mazlumlar söylesin şarkılarını, başlasın Türkiye Yüzyılı. Yarın değil, hemen şimdi. Türkiye Yüzyılı'nı yarın değil, hemen şimdi başlatmak için bugün buradayız.

İzmir, bu defa ben inanıyorum ki, sandıklardan bir başka çıkacak. İzmir, buna hazır mı.

14 Mayıs seçimlerini sadece Türkiye değil, tüm İslam dünyası takip ediyor. İslam dünyasının bu heyecanını ben inanıyorum ki, bu kadro aynen paylaşacak. Türkiye, sadece 780 bin km kareden ibaret bir ülke değil.

Şu Ramazan ayında İslam dünyasından bir ülke 200 ton hurma gönderiyor. Nereye, deprem bölgesine. Niçin, oradaki depremzede kardeşlerimiz orucunu hurma ile açsın diye. Bir diğer 100 ton, bir diğeri de 100 ton. Bu bir anlayışın, yaklaşımın ifadesidir. Biz depremzede kardeşlerimizi bu Ramazan'da yalnız bırakamayız demek. Ayni ve nakdi olarak her şeyleri ile yanımızda yer aldılar. Türkiye, bu kardeşleri ile bu yolda beraber yürüdü.

Yaşadığımız her saldırı, bilhassa da 6 Şubat depremleri birliğimizi daha da sıklaştırmamızı, kardeşliğimizi daha da artırmamız gerektiğini gösteriyor. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, patates-soğan fiyatlarını eleştiren profesörü hedef aldı:

"Düşün barajın yok, havalimanın yok, TOGG'un yok, uçak gemin yok, 'domates, patates kaç para onu söyle...' Ya müsvedde bu. Senin profesörlüğünden bu millete ne hayır gelir ya..." 

Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacak, aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz. 

Memurundan emeklisine ve işçisine kadar çalışanlarımızın ücretlerini daima enflasyonun üzerinde artırarak refah düzeylerini yükselteceğiz.

"Büyüme sayesinde 5 yılda 6 milyon yeni istihdam oluşturarak işsizlik oranımızı yüzde 7 seviyesine gerileteceğiz."

"Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız."

 "Değişen ihtiyaçlara göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni restore ederek Türkiye Yüzyılı hedeflerimize daha fazla katkı verecek şekilde geliştireceğiz."

TOGG İLE GELDİLER 

Kabine üyeleri, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nın yapıldığı Ankara Spor Salonu'na makam aracı olarak kullanmaya başladıkları, Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili Togg ile geldi.

AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı, Ankara Spor Salonu'nda yapılıyor.

Bazı bakanlar toplantının yapıldığı salona, makam aracı olarak kullanmaya başladıkları Togg ile geldi.

Toplantının yapıldığı salonun önünde, "Anadolu kırmızısı" ve "Gemlik mavisi" renklerindeki Togg otomobillerin yan yana park edildiği görüldü.

600 ADAY TANITILACAK 

AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı Ankara Spor Salonu'nda saat 14.00'te gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 600 adayla fotoğraf çektirecek. AK Parti 600 adayını tanıtacak.

40 bin davetlinin olduğu toplantıda Erdoğan seçim vaatlerini açıklayacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı için salona girişler başladı.

Toplantı dolayısıyla partililer, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Spor Salonu önünde toplandı.

Salonun çevresi bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatılırken, toplantıya katılacaklar için güvenlik noktaları oluşturuldu. Partililer ve davetliler, detaylı üst aramasından geçirildikten sonra salona girişlerine izin verildi.

Ankara Spor Salonu, sabah erken saatlerde uzman ekipler tarafından arandıktan sonra görevlilere teslim edildi.

Salona giremeyenler de kongreyi dışarıda kurulan dev ekranlardan takip edebilecek.

Kongre salonunda davetliler, partililer ve gazeteciler için ayrı platformlar kuruldu.

Salonun orta bölümünde milletvekili adayları ile kurucular kurulu, MYK ve MKYK üyeleri, eski TBMM başkanları ve davetliler için oturma düzeni oluşturuldu.

TÜRKİYE YÜZYILI VURGUSU

Arka planda led ekranların yerleştirildiği sahne hazırlanırken, salonda mavi tonlarının kullanılması dikkati çekti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafları ve Türk bayraklarının yer aldığı salon içerisinde, AK Parti ve Türkiye Yüzyılı logoları öne çıkıyor.

Salonda, "Doğrusu AK Parti", "Türkiye Yüzyılı için doğru adımlarla yola devam", "Türkiye Yüzyılı için hemen şimdi", "Doğru zaman doğru adam", "Lider masa başında değil iş başında belli olur" sloganlarının yazılı olduğu afişler yer aldı. Odatv.com  

 
Tanju Özcan'a mahkemeden kötü haber
 
Başkan Soyer, yine o en az oy aldığı köyü ziyaret etti...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'a mahkemeden kötü haber
Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ...
Afgan kaçaklardan, İstanbul'un göbeğinde suç merkezi...
İstanbul’da Afgan sığınmacıların, kurdukları bakkal görünümlü ofiste, ...
‘Muadil ilaç’ veren eczacı saldırıya uğradı
İstanbul Avcılar'da bir hastaya reçetedeki ilacı bulunmayınca yerine 'muadil' ...
 
Atatürk'ün Seferihisar'a gelişine görkemli kutlama
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Seferihisar’a gelişinin 89. yılında bir ...
İzmir'de zehir tacirlerine geçit yok: 35 tutuklama!
İzmir merkezli 4 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda gözaltına ...
CHP'den aday olamayan Zekeriya Mutlu'dan geri dönüş manevrası
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) başkanlığı görevinden ...
 
Anayasa Mahkemesi'nden HDP kararı
Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP'nin sözlü savunma vermemesini tutanak altına ...
BBP'nin gazetecilere para teklif ettiği ortaya çıktı
Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Antalya Kepez teşkilatının gazetecilere ...
Ağrı'da deprem!
Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri