ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3791
    Dolar
  • Euro
    35,0153
    Euro
  • Altın
    2.325,780
    Altın
  • Bist-100
    9,10
    Bist-100
  • ADANA
    14/26°
    ADANA
  • ANKARA
    12/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
7 Haziran 2023 Çarşamba - 11:40

Yalçın Ata: "Biz bir partiye değil esnafın gönlüne talibiz"

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde(İESOB) Yalçın Ata Kongre çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İzmir’de faaliyet gösteren 128 Esnaf ve Sanatkâr Odasının başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Başkan Adayı Yalçın ATA, “Hedefimiz, birliğimizi daha da güçlendirerek, esnafımıza kapanan kapıları sonuna kadar açmaktır. Biz partiye değil, esnafımızın gönlüne talibiz" dedi.

Yalçın Ata:  Biz bir partiye değil esnafın gönlüne talibiz

CHP’den aday olmak için İESOB Başkanlığından istifa eden ve CHP tarafından aday gösterilmeyen Zekeriya Mutlu’dan boşalan başkanlık koltuğu için günler öncesinden adaylığını açıklayan Yalçın Ata kongre çalışmalarını sürdürüyor. İzmir’de faaliyet gösteren 128 Oda başkanı ile çeşitli toplantı ve ziyaretlerle bir araya gelen Ata, “Bugüne kadar sadece süslü sözlerle avutulmuş, yaşadığı zorluklar görmezden gelinmiş, desteksiz ve sahipsiz bırakılmış esnafımıza omuz vermek, her zaman ve her şartta hizmetlerinde olmak için kutlu bir yola çıktık. Biz binlerce yıllık esnaf geleneğini yüreğinde yaşatarak, tüm Oda Başkanlarımızın ellerinden sımsıkı tutarak ve kaybedilen yılları geri getirmek için geliyoruz. Yaraları sarmak için, Oda Başkanlarımızın ve yönetim kurullarının çektiği sıkıntıları ortadan kaldırmak için geliyoruz. Tek amacımız ekmek ve emek sevdasıyla çalışan Oda Başkanlarımızın ve esnaflarımızın önünü açmak ve tüm imkânlarımızı onların hizmetine sunmaktır” dedi.

ESNAFIMIZI SİYASİ ÇIKARLARIMIZA ALET EDEMEYİZ

Ata ayrıca, yeniden İESOB Başkanlığına aday olmak için çalışma yürüten CHP’den Milletvekili Aday Adayı olan Zekeriya Mutlu için de şu ifadeleri kullandı. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni bir siyaset mekanizması haline getirmek, Odamızı siyasetin atlama taşı olarak görüp kendisi için bir makam aracı olarak kullanmak son derece yanlış bir tutumdur. Hiç kimse Esnafımızın Birlik gücünü kendi gücü olarak gösteremez. Bu güç şahısların değil, bütün İzmirli Esnaf Odalarının gücüdür. Sayın Mutlu bu gücü kendisi için kullandı. Birliğimizi siyasi çıkarlarına alet etti. Bundan sonra O’nun için en hayırlısı tercih ettiği siyasi yola devam etmesidir.” İfadelerini kullandı.

ESNAF OLARAK DEVAM ETMELİ, BAŞKANLIK HIRSI NİYE?

CHP’den aday gösterilmeyen Zekeriya Mutlu için, “Yaptığı etik değil. Siz tercihinizi siyasetten yana kullanmışsınız. Esnafımızı siyasi makam hırsınız için yolda bırakmışsınız. Tercih ettiğiniz parti de yaptığı durum değerlendirmesinde sizi aday olarak yeterli bulmamış. Şimdi geri dönmek için bunca hırs ve bunca oyun neden sergileniyor? Seçtiğiniz parti gibi İzmir’in Güzide Oda Başkanları ve delegeleri de elbette gerçekleri çok iyi görüyor. Makam için bu kadar hırsa gerek yok. Sayın Mutlu Esnaf olarak kalabilir. Hayatını siyasi yolda sürdürebilir… Bu başkanlık hırsı niye? Kendisi esnafımızın yolundan çekilmeli, esnafımızın kaybettiği yılları geri kazanmasına engel olmamalıdır. Bakın bizim için en yüksek makam en güzel mevki esnaf ve sanatkârlar odalarının başkanlarının gönlüdür. Esnafımızın kalbidir.” Dedi.

UNUTULMUŞ ESNAFIMIZA NEFES ALDIRACAĞIZ

Yalçın Ata, neden aday olduğu hakkında da şunları söyledi, “İESOB bir tekel kuruluşu değildir. Bizim her görüşten, her inanç ve fikirden yol arkadaşımız ve emektaşımız var. Biz oda başkanlarımızın iradelerine ipotek koyamayız. Ancak onlara hizmet ederiz. Onların yolunu açar, onlara destek olur ve onlara omuz veririz. Esnafın ve Odalarımızın gücüyle esnafın sorunlarını çözmek için çalışırız, çalışmalıyız. İşte biz bu yüzden aday olduk. Birlik için, birliğimizi yani esnaf odalarımızı daha güçlendirmek için aday olduk.

KAPIMIZ DA GÖNLÜMÜZ DE HEP AÇIKTIR

Bütün Oda Başkanlarımızla bugüne kadar kurduğumuz kardeşlik hukukumuz var, kader birliğimiz var; birlikte mücadelemiz ve vefa birliğimiz var. Bu birliği şahsi çıkarlarımız için değil, hepimize hizmet getirelim diye aday olduk. Gizlimiz saklımız yok. Kapımız da gönlümüz de tüm oda başkanlarımıza yönetimlerine ve esnafımıza açıktır. Bizim anlayışımızla bağlarımız daha da kuvvetlenecek, kaybettiğimiz yıllar geri kazanılacak, esnafımız tam manasıyla destek görecek ve Birlik Başkanlığımız bir hizmet kurumu haline dönüşecektir. Acılar acımız, sevinçler sevincimiz, dertler derdimiz ve hedefler hepimizin hedefleri olacaktır. Amacımız, Birliğimizi daha da güçlendirerek, esnafımıza kapanan kapıları sonuna kadar açmaktır. 128 Odamıza bağlı Esnafımızın derdiyle dertlenip, sorunlarına çözüm bulmaktır. Biz kapısı, gönlü ve tüm birimleriyle esnafa açık bir Birlik olma düşüncesini temsil ediyoruz. Oda Başkanlarımın hepsi bizim yol arkadaşımızdır. Tüm faaliyetlerimizde ve tüm kararlarımızın altında onların imzası ve onların iradesi olacaktır.” Diyerek açıklamasına son verdi.

 
Mandolin Orkestrası ayakta alkışlandı!
 
Büyükşehir’den Basmane’ye tarihi dokunuş
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar uçuşa geçti, ekonomist Demirtaş'tan dikkat çeken yorum geldi!
Türk Lirası dolar karşısında yüzde 5 değer kaybederek 22.75 seviyesine ...
Gram altında yeni rekor!
Altın fiyatları, Türk lirasındaki değer kaybına paralel olarak yükseldi. ...
Dolar kurunda artış sürüyor!
Dolar kurunda seçim sonrası hızlanan artış bu sabah günlük yüzde 7'yi ...
 
ABD bu kez de Coinbase'e dava açtı!
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance’ın ardından kripto ...
THY 600 yeni uçak siparişi verecek!
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Boeing ve ...
Gram altında yeni rekor!
Gram altın fiyatları, dolar/TL'deki sert yükselişin etkisiyle yeni tarihi zirvesini gördü.
 
Motorine dev zam geliyor!
Motorin fiyatlarına bu gece zam geliyor. Petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki ...
Türkiye’nin kredi risk primi kritik değerin altına indi
Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), yaklaşık bir ay aranın ardından ...
Egeli ihracatçılardan hükümete 4 talep!
Yıllık 254 milyar dolarlık ihracat performansıyla Türk ekonomisinin can ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri