ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2640
    Dolar
  • Euro
    34,7819
    Euro
  • Altın
    2.412,770
    Altın
  • Bist-100
    10.267,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    3/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/24°
    IZMIR
  • KONYA
    6/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe ağır yaralı!
Fenerbahçe ağır yaralı!
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Başsız ceset alarmı!
Başsız ceset alarmı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
28 Ağustos 2019 Çarşamba - 16:50

Yanan alan 6 bin 500 hektar

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu, 18 Ağustos'ta Karabağlar'da başlayan ve 53 saat sonra kontrol altına alınan orman yangınıyla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Orman Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Koray Sarıkaya yangında 6 bin 500 hektarlık alanın zarar gördüğünü, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sekreteri Melih Yalçın da alanın fidan dikmek için düzenlenen kampanyalarla ağaçlandırılamayacak kadar büyük olduğunu ileri sürdü

Yanan alan 6 bin 500 hektar

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, 18 Ağustos Pazar günü Karabağlar'da başlayan ve geniş bir ormanlık alanın küle dönmesine neden olan yangın ile ilgili Ziraat Mühendisleri Odası'nın Alsancak'taki lokalinde basın toplantısı düzenledi. Basın metnini okuyan Orman Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Koray Sarıkaya, dünyada her yıl yaklaşık 5 milyon hektar ormanlık alanın yangınlardan zarar gördüğünü, Türkiye'de ise yılda ortalama 3 bin orman yangınının çıktığını, bu yangınlar sonucu yaklaşık 9 ile10 bin hektar orman alanının yandığını söyledi. İzmir'de ise ortalama her yıl 250 orman yangınının çıktığını, bunun sonucunda da 500 ila 1000 hektarlık orman alanının zarar gördüğünü ifade eden Koray Sarıkaya, "En son 18 Ağustos 2019 pazar günü çıkan orman yangınında yaptığımız son çalışmalara göre, maalesef yaklaşık 6 bin 500 hektarlık orman alanı ile birlikte yaklaşık 30 hektarlık dikili tarım arazisi tahrip oldu" dedi.

ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLERİ ANLATTI

Orman yangınlarını önlemek için vatandaşları ormanda ve ormana yakın yerlerde ateş yakmama, ateşli piknik yapmama, çevreye sönmemiş sigara ve yanıcı madde atmama  konusunda uyaran Sarıkaya, şunları söyledi: "Yangınları önlemek için Orman Genel Müdürlüğü'nce orman yangınları ile mücadeleye yeteri kadar parasal kaynak ayrılmalıdır. Yeterli miktarda eğitimli teknik ve idari personel görevlendirilmeli, koordinasyon, sevk ve idare eksikliği yaşanmamalıdır. Birimlerdeki teknik ve ara personel eksikliği süratle giderilmeli, alımlarda torpilin yolunu açan mülakat sistemine derhal son verilmelidir."

Orman Genel Müdürlüğü'nde uzmanlaşma ve liyakata daha fazla önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Sarıkaya, "Uzman personelin uzman olmadığı başka alanlara tayini ve görevlendirilmesi önlenmelidir. Önceki yıllarda yararlanılan amfibi uçaklar topografyanın uygun olduğu bölgelerde ve ana sırtlarda yangını yavaşlatma ve hızlı müdahale bakımından diğer hava araçları ile koordineli olarak kullanılmalıdır" diye konuştu. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sekreteri Melih Yalçın ise, "Çalışmalar orman mühendisliği çerçevesinde ele alınmalıdır. Bu yanan alanların yeniden orman haline gelmesi için plan yapılması gerekiyor. Uzman arkadaşlarımız elinden gelen çalışmayı yapacak" dedi. Yalçın, yanan alanın fidan dikme kampanyalarıyla ağaçlandırılamayacak kadar büyük olduğunu öne sürdü.

 

 
Menemenspor'dan Emine Bulut'un ailesine ziyaret
 
Sürekli'den lay lay lom çıkışı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Semih yalamac 28 Ağustos 2019 Çarşamba 21:34

Sayın orman mühendisleri odası yetkilisi siz 1 şeyi atlıyorsunuz burası izmir siz yanan yerleri temizletin aradan 1 yıl gecesi agac fidanı dikmek icin yerleri ve fidan çeşitlerini belirleyin ve su tarihlerde fidan dikmek isteyenler bize muracat etsin deyin yer gösterin inanın orasi 1 haftadan az zamanda heryer fidan dolar

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemenspor'dan Emine Bulut'un ailesine ziyaret
TFF 1. Lig'deki İzmir temsilcilerinden Ekol Göz Menemenspor'da yönetim ...
Kanseri böyle yendi...
İzmir'deki Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma ...
Vicdan diliyorum!
Engin İnce yazdı
 
Sarkopeni'ye dikkat!
Yaşam süresi arttıkça kemik erimesinin (osteoporoz) yanı sıra kas kitlesi ...
Mobilya atölyesi yandı!
İzmir Buca'da 3 katlı bir mobilya atölyesinde yangın çıktı. Mobilya atölyesi yangında ...
Son dakika: Orduda 6 önemli atama…
Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile duyurulan 6 generalin çeşitli görevlere ...
 
İzmir'in suyu kirlenmesin...
İzmir'in içme suyunu sağlayan Tahtalı Barajı havzasının yakınındaki Değirmendere ...
İzmir'de iş bırakma eylemi
İzmir'de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendika ...
Ege Denizi'nde korkutan deprem
Ege Denizi'nde Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri