ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    44,2097
    Dolar
  • Euro
    50,5374
    Euro
  • Altın
    7.136,030
    Altın
  • Bist-100
    13.093,00
    Bist-100
  • ADANA
    11/15°
    ADANA
  • ANKARA
    1/12°
    ANKARA
  • ANTALYA
    9/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    3/12°
    BURSA
  • ISTANBUL
    7/11°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    2/16°
    IZMIR
  • KONYA
    1/9°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Galatasaray arayı açıyor
Galatasaray arayı açıyor
İşte Benim Stilim yarışmacısı Ayşegül Eraslan'ın ölümüne ilişkin yanıltıcı bilgi paylaşan şüpheli gözaltına alındı
İşte Benim Stilim yarışmacısı Ayşegül Eraslan'ın ölümüne ilişkin yanıltıcı bilgi paylaşan şüpheli gözaltına alındı
Özgür Özel, itirafçının mahkemede şaşan hesabını anlattı: 'Düşünemediği yalanın altına imza attırmışlar'
Özgür Özel, itirafçının mahkemede şaşan hesabını anlattı: 'Düşünemediği yalanın altına imza attırmışlar'
Gümüş fiyatları sert düştü
Gümüş fiyatları sert düştü
Haldun Yerlikaya
Hay Allah razı olsun!
18 Eylül 2019 Çarşamba

Teknoloji ilerledikçe insanlığın gerilediğinin farkında mısınız,yoksa bir tek bana mı öyle geliyor?

Gerçekten böyle ise Allah iktidarımızdan razı olsun,insanlığımızın gerilemesine asla müsaade etmiyorlar. Özellikle eğitim sistemimizin tam ortasına yaptıkları nokta atışları ile görevlerini alınlarının akıyla yürütüyorlar.

Sayelerinde artık eskisi kadar dergi,gazete,kitap okunmuyor. Hem nasıl olsa internet var,satın almaya gerek var mı? Zaten konunun ana fikrini bilmek bir toplulukta sohbet ederken ahkam kesebilmek için yeterli.. Okudun-okumadın, kim nereden bilecek?

Gençler metroda,otobüste hep kulaklıkla. Müziği,sanatı çok sevdiklerinden mi,yoksa bir yaşlı yer isterse görmesin,duymasın diye mi? Sevgilisiyle, kankası ile mesajlaşırken kulaklığın tekini çıkartıp 'ne çalıyor şu an?' diye sorsan yarısı cevap veremez ama olsun,kim nereden bilecek?

Herkes yardımsever oldu şükür,fakat ekran başında..”Bak şurada bir insan açlıktan ölmek üzere!” desen BİMER’e yazmaya kalkışacak. Kimse kimseyi duymuyor,görmüyor, daha da kötüsü, hissetmiyor. Aslında görse de pek umursamıyor fakat çok güzel umursar ‘mış’ gibi yapabiliyor,iyi insan ‘mış’ gibi görünmeye çalışıyor.

Bu iyi ve dost görünebilme özelliği insanoğluna atalarından miras bizim bir suçumuz yok! Bir zamanlar ölmeye yüz tutmuş fakat şimdilerde yeniden hortlayan avcılık geninin günümüzdeki tezahüründen başka bir şey değil. Tek fark,o zamanlar hayvan avlamak için kullanılırmış,şimdi adam kandırmada kullanılıyor.. Aman canım,kim nereden bilecek?..

Vereceği oy karşılığında bedelli askerlik,kadro,tuttuğu takıma affı bile kıstas yapan gerçek vatanseverlerle(!) dolu sosyal medya. Paylaşımlarına baksan sanırsın ki Kardak kayalıklarına Türk Bayrağını o dikmiş,fakat neyin ne olduğunu kim nereden bilecek?

Tek bölüm izlesen yetecek ama adeta dejavunun ağababasını,reenkarnasyonun nirvanasını yaşatan,'Ravel’in Sihirli Bolerosu’na şapka çıkarttıran tekrarlarla izletilen dizilerimiz var. Olsun,kim fark edecek?

Dar dünyasının sığ düşünceleri ile sırça köşküne katacaklarının hesabını yapmaktan oyunu çaldığı vatandaşın kendisini unutan siyasetçilerimiz var bizim ama ithal değil onlar,yerli malı Allah’tan. Yoksa cari açık mı dayanırdı? Cari açık,o da ne? Salla..

Oy diye çiğ çiğ sırıtarak dolanan daire kafalı mendeburlarımız,kitap diye başlık okuyan akademisyenlerimiz,spor diye futbol yazan gazetelerimiz,gazete diye futbol okuyan üstün zekalılarımız,askerlikten yırtmaya fırsat kollayan yiğitlerimiz var.

Esnaflarımız var bizim,dükkanına Atatürk çerçevesini sağa-sola bakarak gizlice asıp işi bitince indiren. Yoksa fıtrat mı bu döneklik? 

-Yok be abi, hep ekonomik dertler,hem ticarette siyaset olmazderdi babam.Yoksa bilirsin benden koyu Atatürkçü bulamazsın bu memlekette şerrrefsizim!

O da haklı,her işin ahlaklısı-ahlaksızı olduğunu öğretmemiş babası,nereden bilsin?

Memurlarımız var Cuma'ya geç giden..İçeride yerler dolar,dışarıda bir kilimin üzerinde namazını kılar. Kılar ki gelen geçen amir,ekabir görsün. Görsün ki  ‘Ne itikâtli, güvenilir adam’ desin. Desin ki rütbe artsın,ayrıca sevap,eh cukkalar da artık Allah gönlüne göre ne verirse işte. Hayat güzel, değil mi çakal?..

”Ecevit iyi adamdı” dediğinde; ”Ahh Ecevit! 74’de askerdim. Halkçıydı, Atatürkçüydü Karaoğlan” diye lafa başlayan ama birazdan etraftaki dinleyiciler değişince emekli maaşım kesilir korkusuyla; ''Ecevit zamanında kıtlık vardı kıtlık!'' diye lafı değiştirip şimdiki iktidarı öven yaşlılarımız var bizim. Kıyamam ben onlara. 

Yüzlerce,hatta binlerce konu eklerim şuraya ama eklemeyeceğim,hem niye ekleyeyim ki beş kuruş bile almadan? Şaka editörüm şaka,on binlercesini de eklesem biliyorum nasılsa hiçbir şey değişmeyecek..Havuzlu evler mahallesinin adrese teslim güzellemelerini yazan tayfalar gibi çok yağlandırıp ballandırmaya lüzum yok,mevzuyu anlattık,baymayalım.

Ama belkide sadece içimi döküyorumdur. Kim, nereden bilecek?

Sevgiyle...

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 26 20 4 2 62 18 44 64
2 Fenerbahçe 26 16 9 1 57 27 30 57
3 Trabzonspor 26 17 6 3 52 29 23 57
4 Beşiktaş 25 13 7 5 45 30 15 46
5 Göztepe 26 11 10 5 30 20 10 43
6 Rams Başakşehir 26 12 6 8 44 30 14 42
7 Kocaelispor 26 9 6 11 23 27 -4 33
8 Gaziantep FK 26 8 9 9 35 42 -7 33
9 Samsunspor 25 7 11 7 27 30 -3 32
10 Çaykur Rizespor 26 7 9 10 32 36 -4 30
11 Corendon Alanyaspor 26 5 13 8 28 32 -4 28
12 Tümosan Konyaspor 26 6 9 11 30 39 -9 27
13 Natura Dünyası Gençlerbirliği 25 6 7 12 28 34 -6 25
14 Hesap.com Antalyaspor 26 6 6 14 25 43 -18 24
15 ikas Eyüpspor 25 5 7 13 19 36 -17 22
16 Kasımpaşa 25 4 9 12 21 36 -15 21
17 Zecorner Kayserispor 25 3 11 11 19 46 -27 20
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 26 4 5 17 24 46 -22 17
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri