ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2779
    Dolar
  • Euro
    34,9433
    Euro
  • Altın
    2.446,660
    Altın
  • Bist-100
    10.173,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/25°
    ADANA
  • ANKARA
    7/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    6/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme!
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme!
Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz
Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz
Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor
Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor
Muhabir canlı yayında ceset buldu!
Muhabir canlı yayında ceset buldu!
12 Ekim 2021 Salı - 11:56

Almanya’daki Türkler için kritik mektup!

HDF Almanya’da seçimi az farkla kazanan SPD'nin lideri Olaf Scholz’a Türklere yeniden çifte vatandaşlık verilmesi ile ilgili mektup gönderdi. Deniz Gezginci, Münih'ten yazdı...

Almanya’daki Türkler için kritik mektup!

HDF (Almanya Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu) Almanya’da seçimi az farkla kazanan SPD'nin (Sosyal Demokrat Parti) lideri Olaf Scholz’a Türklere yeniden çifte vatandaşlık verilmesi ile ilgili mektup gönderdi. Türkçe ve Almanca gönderilen mektup “Sevgili Olaf” samimiyeti ile başlıyor. 

HDF Genel Başkanı Necip Şahin imzası ile Olaf Scholz’a gönderilen mektup şöyle:

Sevgili Olaf

Öncelikle, SPD’yi aldığı bu başarılı seçim sonucu için kutluyoruz. Bu sonuç Almanya’da örgütlü bir Sosyal Demokrat örgüt, ama aynı zamanda SPD üyeleri olarak bizi de sevindirdi. 

Bu sonuçtan yola çıkarak, SPD öncülüğünde kurulacak bir koalisyon hükümetinden; Türk-Alman işgücü anlaşmasının 60. yılında, yıllardır tam sonuçlandırılamayan çifte vatandaşlık konusunun olumlu çözümü için koalisyon protokolüne alınmasını umuyoruz. 

Almanya’ya altmış yıl önce gelip, ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda katkılar sağlamış, uyum sorunu olmayan bir göçmen kitlesinin, çifte vatandaşlık konusunun Sosyal Demokrat bir partinin öncülüğünde kurulacak bir hükümet döneminde olumlu bir çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. 

Daha önce mümkün olan ama 2000 yılındaki yeni Vatandaşlık Yasası ile en büyük göçmen grubu olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından geri alınmış bu hakkın tekrar verilmesiyle bu toplumun, Almanya’ya ve SPD’ye daha çok güven duyacağını biliyoruz. Bu husus, geçtiğimiz yıllardaki gelişmeler ışığında ve özellikle de NSU adlı ırkçı terör örgütünün gerçekleştirdiği katliamlarda devlet kurumlarının gerekli duyarlılığı göstermemiş olmasından kaynaklanan ve bilhassa söz konusu toplumda oluşan güvensizliği gidermek açısından büyük önem taşımaktadır. 

Geçtiğimiz yıllarda SPD’nin katkılarıyla, olumlu yönde değişiklikler yapılmış olsa da Almanya’da bunca yıl yaşamış bir toplumun Avrupa Birliği ülkelerinin de arkasından üçüncü bir ülke işlemine layık görülmesi kabul edilemez. Yapılan değişikliklerle beraber, 2000 yılından önceki çifte vatandaşlık imkanının daha sonra ortadan kaldırılması ve son olarak da opsiyon modelinin kaldırılması, söz konusu toplumun içerisinde büyük eşitsizliklerin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Öyle ki, aynı aile bireylerinin Almanya’ya olan bağlarının aynı derecede olmasına rağmen, uygulamaya konan ve daha sonra tekrar değiştirilen yasal çerçeveden dolayı bazen tek vatandaşlık seçmeye zorlandığı, bazen ise çifte vatandaşlık hakkına sahip olduğu, sık rastlanan bir gerçektir. 

Bunun gibi ve buna benzer toplumsal eşitsizliklerin ortadan kaldırılması ise, kanımızca sosyal demokrasinin temel bir prensibi olmalıdır. Sosyal demokrasinin ilkelerin eşitlik ilkesine uymayan bir durumun, SPD iktidarında düzeltilip, - Alman vatandaşlığına geçerken eski vatandaşlıktan çıkma zorunluluğunun kaldırılması; - Alman vatandaşlarının başka bir vatandaşlığı almalarının önündeki engelin kaldırılması yapılması gereken en eşitlikçi ve global dünyanın koşullarına en uygun çözüm olacağını düşünüyoruz. 

Almanya’ya pek çok yönlerden altmış yılda büyük katkılar vererek kendisini kabul ettiren göçmenlerin hakkı olan çifte vatandaşlık olanağının da SPD iktidarında verilmesiyle, bu sürecin taçlandırılacağını düşünüyoruz. 

Almanya Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu (HDF) olarak, kurulduğumuz 1977 yılından beri verdiğimiz eşit haklar mücadelemizin, SPD ile paralellik gösterdiğini biliyoruz. Üyelerimizin çoğunluğu aynı zamanda SPD’nin de parti üyesi, yerel ve ülke genelinde milletvekili ve yönetim kurulu yöneticisi olarak görev yapmaktadırlar. Bu olumlu gerçekler ışığında SPD’den çifte vatandaşlık hakkımızın verilmesi konusunu bekliyoruz."

 
Sosyal medya devlerine büyük şok!
 
Kapıdaki yeni korku!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sosyal medya devlerine büyük şok!
Amazon'un oyun odaklı canlı görüntü akışı platformu Twitch'in hack'lendiği ...
İzmir'deki saldırıyla ilgili önemli gelişme!
İzmir'de, polis memuru Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can'ın şehit olduğu ...
İzmir'den çocuklar için aşı çağrısı!
İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ...
 
O rapor dikkate alınmadı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde evlerinin önündeki kaldırımda bisikletiyle ...
Ekonomik kriz büyüyor!
AB’den ayrılan İngiltere‘nin Başbakanı Johnson, ekonomi yüzünden zor günler ...
İzmir'de kaçak yılan derisi operasyonu!
İzmir'de düzenlenen kaçakçılık operasyonunda ayakkabı, cüzdan ve çanta ...
 
Bahçeşehir Koleji'nden NASA başarısı!
Bahçeşehir Koleji Kuşadası Kampüsü BKSaviorAngel takımı ile Rebirth of ...
2 yıllık süreç başladı!
Katolik kilisesi resmen reform kararı aldı. Papa Francis, 60 yılın en ...
İzmir'de sahte alkol baskını!
İzmir'in Bayraklı ve Bornova ilçelerinde polisin düzenlediği operasyonlarda ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri