ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
9 Mart 2024 Cumartesi - 11:28

Cemil Tugay isim vermeden Tunç Soyer'i eleştirdi...

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Pir Sultan Abdal'ın “Dostun attığı gül yaralıyor bizi” sözünü anımsatarak, “Dünden beri içim acıyor. Ben burada belediye başkan adayıyım. Kendi adıma değil CHP adına. Benim gibi düşünen siyasetçiler ve CHP adına. Bunu yapmayın. Burada bir dakika yanımda durmayan bir belediye başkanımız başka şehirde başkaları için çalışıyor. Ülke bu haldeyken, her şeyin sebebi bunlarken, onlara prim veren herkese itirazım var” dedi.

Cemil Tugay isim vermeden Tunç Soyer i eleştirdi...

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka-Çiğli Tunceliler Kültür Dayanışma Doğa Derneği üyeleri ile bir araya geldi. Programa CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Yıldız İşçimenler Ünsal, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Karşıyaka-Çiğli Tuncelililer Kültür Dernek Başkanı Yüksel Bakış ve dernek üyeleri de katıldı. Ülkede derin bir yoksulluk ve haksızlığın yaşadığını vurgulayan Cemil Tugay, “Ancak yaşanan tüm sorunlara rağmen mücadele ediyoruz. Bu şehirden bir yerel yönetim geleneği var. Bu geleneği bugüne kadar CHP’li belediye başkanları sürdürdü. Kim olursa olsun hepsi İzmirlilere eşit gözle baktı, ayrımcılık yapmadı. Bu geleneğin devam edeceğine inanıyorum. CHP'den adayım. Ben bu geleneğin temsilcisi olmaktan da gurur duyuyorum. Kendimi adaylığa çok iyi hazırladım. Sırça köşklerde değil, hayatın zorluklarıyla büyüdüm” dedi.

BABASINI ANLATTI

Babasının çok zor şartlarda kendisini okuttuğunu anlatan Başkan Tugay, şunları söyledi:

“Babam öğretmen. Çok ağır yoksulluk, adaletsizlik içinde büyüdü. Hayatı boyunca doğru bildiğinden vazgeçmedi. Evde elektrik olmadığından sokak lambaları altında ders çalışıp okuduğunu anlatırdı bize. Ailesinin parası olmadığı için tıp fakültesine gidebilecekken gidemediğini anlatırdı. Burslu eğitim alıp, öğretmen oldu. 'Oğlum ben bu şartlarda öğretmen olduysam sizin cumhurbaşkanı olmanız lazım' derdi. Bu mücadeleci insanı birkaç sene önce kaybettik. Toprağı bol olsun. Her zaman sevgiyle ve saygıyla andım.”

“BANA GÜVENMENİZİ İSTİYORUM”

Çok çalıştığını ve bu nedenle aday gösterildiğini anlatan Başkan Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm yurttaşlarımızın hakkını gözü gibi koruyacağım. Kimseye hakkınızı yedirmeden çalışacağım. Aylardır İzmir’in sorunlarını, bu sorunların çözümü için yapılacakları çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi çok değerli birikimlere sahip güçlü ve büyük bir kurum. Sadece biraz mali disipline ihtiyaç var. Halkın sesine kulak vermek, insanların problemlerini duymak, yerine getirmek lazım. Böyle bir belediye başkanlığı yapmak zorundayım. Şehri sevmek insanı sevmek, edepli olmak yeter. Hayatım boyunca bin tane zorluğun altından nasıl kalktıysam bunun da altından kalkarım. O nedenle bana güvenmenizi istiyorum” diye konuştu.

“İZMİR'İ KAZANAMAYACAKLAR”

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, yaşadığı üzüntüyü de paylaşarak, şunları söyledi:

“Kendi siyasi iktidarı için kişisel çıkarı için yalan söyleyen, insanların kafasını karıştıran, yıllardır yalanla dolanla iktidar olan grup var. Bunlar 10 binlerce trolle, yalan ve yanlış haberlerle, yandaş medyasıyla, insanların kafasını karıştırmak için aynı basmakalıp cümleleri söylüyorlar. Doğruluğuna emin olduğumuz bazı kardeşlerimiz de etkileniyor. Allah aşkına yapmayın. Bu zalim iktidarın hiçbir şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni kazanamayacağını biliyorum. Ama bizim öyle bir sonuca ihtiyacımız var ki bu adamları erken genel seçime götürelim. Bugün bu ülkede yarattıkları yolsuzlukların, haksızlık ve adaletsizliklerin bitmesini sağlayacağım. Bunu alacağımız sonuçlarla yapalım.”

“DÜNDEN BERİ İÇİM ACIYOR”

Başkan Tugay, . Pir Sultan Abdal’ın sözleriyle sürdürdüğü konuşmasında içini acıdığını belirterek, şöyle dedi:

“İzmirliler buna izin vermez. Biz bu tartışmayı yaparken Manisa’da Uşak’ta, Balıkesir’de, Kastamonu’da, Amasya’da Türkiye’nin çok yerinde kazanıyoruz. Ama bizim burada dost dediğimiz bazıları inanılmaz haksız cümleler kuruyor. Pir Sultan Abdalın hikayesinde 'Dostun attığı gül yaralıyor bizi' diyor. Benim de itirazım var. AKP’ye kazandırmak için çalışan herkese itirazım var. İnsanlar bu haldeyken, ülke bu haldeyken, her şeyin sebebi bunlarken, onlara prim veren herkese itirazım var. Bunu yapmayın. Dünden beri içim acıyor. Ben burada belediye başkan adayıyım. Kendi adıma değil Cumhuriyet Halk Partisi adına. Benim gibi düşünen siyasetçiler ve CHP adına bunu yapmayın. Ama burada bir dakika yanımda durmayan bir belediye başkanımız başka şehirde başkaları için çalışıyor.”

“GÖKYÜZÜ DAİMA DAHA YÜKSEKTİR”

Karşıyaka-Çiğli Tuncelililer Kültür Dayanışma Doğa Derneği Yüksel Bakış ise yoksulluğun ve adaletsizliğin derinleştiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Adaletsizlik ve vicdansızlık zirve yaptı. Emekçiler açlıkla sınandı, cehalet normalleşti. Beyin göçü giderek hızlandı, insanlar kökenlerine ve inançlarından dolayı ötekileştirildi. Bazen çok şey söylemek istersin ama meramını anlatmaya cümleler yetmez. Yetmediği yerde acılar dile gelir. Geldiğimiz coğrafya böyledir. Duvar ne kadar yüksek olursa olsun gökyüzü daima daha yüksektir. Karanlığı sonlandırmak için örgütlerimize sahip çıkalım. Bir olalım diri olalım.”

 

 
Ödemiş Ovacık’a doğal kaynak suyu müjdesi
 
CHP’li Demir’den emekçi kadınlarla 8 Mart buluşması....
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kırkpınar: "Bir kişi dahi işten çıkarılmayacak"
Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, Belediye ...
Çiğli 8 Mart'ta tek yürek oldu...
Çiğlili kadınlar, CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız’ın ...
Özgür Özel'den ''Tunç Soyer İzmir'e destek veriyor mu?'' sorusuna yanıt...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Önümüzde yapılacak genel seçimlerde partiyi ...
 
CHP'li Mutlu kadınlarla alana indi...
CHP Konak Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ...
Saygılı’dan 'İzmir Mitingi’ne davet...
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
Erdoğan'dan 31 Mart açıklaması: Benim için final!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Benim için ...
 
CHP Urla'da görkemli seçim ofisi açılışı...
CHP Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan’ın seçim ofisi yoğun katılımla ...
Hamza Dağ'dan CHP seçim ofisine ziyaret...
Cumhur Ittifaki İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçim ...
Burcu Köksal’dan flaş 'DEM Parti' açıklaması
Ayrımcı 'DEM Parti' çıkışıyla siyaset gündemine oturan Afyonkarahisar ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri