ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sinan Ateş cinayetinde kritik bir delil ortaya çıktı!
Sinan Ateş cinayetinde kritik bir delil ortaya çıktı!
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
9 Mart 2024 Cumartesi - 10:08

Özgür Özel'den ''Tunç Soyer İzmir'e destek veriyor mu?'' sorusuna yanıt...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Önümüzde yapılacak genel seçimlerde partiyi iktidar yapacağım. Yapmazsam bir gün görevde durmam. Olağanüstü kongreyi toplarım kendim de aday olmam" dedi. Özel, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun seçim çalışmasına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilgili soruya, "İzmir'e destek vermemesi İzmir'de kendisi açısından telafi edemeyeceği bir tahribat yaratır" yanıtını verdi.

Özgür Özel den  Tunç Soyer İzmir e destek veriyor mu?  sorusuna yanıt...

HaberTürk TV'ye konuşan Özel, yerel seçim gündemi ve bir sonraki genel seçimlere dair değerlendirmelerde bulundu. Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Ekrem İmamoğlu'nun seçim çalışmasına katılması ve İzmir'deki durumla ilgili soruya yanıt verdi. Özel şöyle konuştu:

"Ekrem Bey beni arayıp 'Tunç Soyer beni aradı mitinge katılmak istiyor' dedi. 'Ben de uygun olur, kendisine selamlarımı söyleyin' dedim. İzmir'de çok dengede mevzu vardı. 4-5 isim vardı. Tunç Bey'e anketini gösterdim. Anket bu sonuç bu diyerek. Bir şey demedi. 'Bizde daha iyi anketler vardı' dedi. Sonuçta parti karar vermiş. Ben davet ettim, çok iyi sohbet ettik. Kendisine görev teklif ettim. Yurt dışı temsilciliklerden sorumlu olma göreviydi. Düşünmek istediğini, onore olduğunu, böyle düşünmemizin kendisini memnun ettiğini, şimdilik görevi kabul edemeyeceğini söyledi. Tunç Soyer İzmir’e destek veriyor, verecek de… İzmir'de de katılacak. İzmir’e destek vermemesi, İzmir’de kendisi açısında telafi edemeyeceği bir tahribat yaratır" dedi.

CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesinin kapıları, DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak" ifadeleri sorulan Özel, Köksal'ın konuşmasının içeriğini fark etmediğini, fark etmesi halinde uyarıda bulunacağını belirtti.

BURCU KÖKSAL AÇIKLAMASI: ORADA FARK ETSEM DÜZELTİRDİM

Özel, şunları söyledi:

- Ne konuşulduğunu fark etmedim. Fark etsem orada bir düzeltme yapardım. Burcu'nun üslubu nettir, serttir, hatta iktidar açısından tahrik edicidir. Burcu Hanımın Afyon'da siyaseten çatıştığı bir ekip de var. İki ekip birden gelip istediler. Adaylaşmasının önünde hiçbir engel yoktu. Aradım, sordum.

- Dedi ki, 'Başkanım burada ana propaganda şu: 'Belediyeyi DEM Partililerle birlikte yönetecek, bunlar burada gizli ittifak yaptılar' diyorlar. Ben de diyorum ki sizin gibi gizlemem. Ne HÜDA-PAR derim ne DEM derim. Ben belediyeyi kendim yöneteceğim, DEM Parti'yle değil. Bunu söylüyorum' dedi. Ben kendisini aradım 'Burcu böyle bir ifade olmuş, tansiyon yükselir, bunu Uşak'ta düzeltiyorum' dedim. O da 'Aman başkanım düzeltin' dedi.

- Afyon'dan bir gazeteci ile konuşmuş, mesaj atmış. Dediği şu: 'Benim DEM'le ittifakım yok.' Her gün 'Afyon'u DEM Parti'yle yönetecekler, eş başkan atanacak' diyorlarmış. Türkiye'de biraz da iktidara müzahir medyanın gayretleriyle oluyor. Sizin ne söylediğiniz değil, karşı tarafın ne anladığı önemli. Bizim birçok milletvekili, belediye başkanı il başkanımız aradı. Hatta iddiasız olduğumuz Güneydoğu'da bazı yerlerde il başkanları aradı.

- O yüzden bir düzeltmeye ihtiyaç vardı. Benim belediye başkanım AK Partili, MHP, İYİ Partili ya da DEM'li bir yönetici ziyaret etmek isterse 'Bu partinin kapıları sana kapalı' diyemez. Bizim Afyon'da DEM'le işbirliğimiz yok. Bizim DEM'le olan süreci, sırf Afyon'da Burcu'yu sıkıştırmak için, bin kere söyledikleri için böyle keskin bir ifade kullanmış.

"ANKARA'DA DEM PARTİ İLE KENT UZLAŞISI YAPMADIK"

Özel, DEM Parti'yle Ankara'da kent uzlaşısı yapıldığı iddialarına ilişkin de şöyle konuştu:  

- Ankara'da DEM Parti ile kent uzlaşısı yapmadık. DEM Parti tek taraflı yapabilir. Kent uzlaşısı yapacak olsak. Polatlı'da eski MHP'li bir başkanımız var. Ben orada Polatlı'da kent uzlaşısı mı yaparım. Etimesgut'ta nefes nefeseyiz. Bir AK Parti yükleniyor, bir biz yükleniyoruz. Biz 3 belediyeyi burada 8'e çıkarıyoruz. Mamak ve Etimesgut'ta benim varlığım çok önemli.

- Etimesgut'ta dünya kadar Kürt seçmen var. Onların oyları belirleyici olacak. Mamak'ta yapmamışım, Etimesgut'ta yapmamışım. Polatlı'da MHP'den CHP'ye gelmiş bir aday var. Ben bunu anlayamadım. DEM Parti belli kriterlerle aday çıkarmak yerine bu taraftaki adayın kazanılmasının kendi stratejisi açısından doğru olduğunu düşünebilir."

"HEDEFİM CHP'Yİ İKTİDAR YAPMAK"

- Amacının CHP'yi iktidar yapmak olduğunu belirten Özel, olası başarısızlık ihtimali ve yerel seçim sonuçlarına ilişkin; "Benim hedefim CHP'yi ilk genel seçimlerde iktidar yapmak. İkinci bir hedefim yok. Tarihe 25 yıllık AKP iktidarını bitiren Genel Başkan olarak geçmek benim aileme, çocuklarıma bırakacak en büyük mirasım. Tek hedefim seçimin kazanıldığı gece burada Genel Başkan olmak. Ben önümüzde yapılacak genel seçimlerde partiyi iktidar yapacağım. Yapmazsam bir gün görevde durmam.

- Olağanüstü kongreyi toplarım, kendim de aday olmam. Yerel seçimlerde genel olarak tabloya bakacağız. Elimizdeki 11 büyükşehirin, iyi senaryoda tamamını koruyacağını düşünüyorum. Diyelim ki bir yerlerde eksiklik var, o neden kaynaklanmış analiz edilir. Yerel seçimler CHP için bir mağlubiyetin, falaketin beklendiği yerler değil. Hiçbir ittifak olmadan çatır çatır çok önemli başarı elde etmek üzereyiz

ANKET AÇIKLADI: İMAMOĞLU 7 PUAN ÖNDE 

İstanbul için sürekli anket yaptırdıklarını dile getiren Özel, son yaptıkları ankette Ekrem İmamoğlu'nun yüzde 7 farkla önde olduğunu söyledi. 

Özel "İmamoğlu'yla aranızda bir rekabet var mı?" sorusuna "Biz, Ekrem Bey'le bugüne kadar hiç tartışmadık, hiç birbirimizi üzmedik, kötü söz söylemedik. Birbirimizin görev alanlarına çok saygılıyız. Aramızda bir arkadaşlık, kardeşlik hukuku var. Genel Başkanlığın gereği saygısında, sevgisinde hiçbir zaman kusur yok. Bizim aramızda niye çatışma olsun? Ben, partinin Genel Başkanıyım, Ekrem Bey partinin büyükşehir belediye başkan adayı" cevabını verdi. 

Lütfü Savaş'ın adaylığına da değinen Özel, Hatay'da yaptırılan 4 ankette de Savaş'ın en iyi aday olarak çıktığını belirtti. Aday belirleme sürecinde eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın olan isimlerin seçilmemesinin söz konusu olmadığını aktaran Özel, süreci objektif bir biçimde yürüttüklerini dile getirdi. 

 
Emekçi kadınlar için İlkay Akkaya konseri....
 
Çiğli 8 Mart'ta tek yürek oldu...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Mutlu kadınlarla alana indi...
CHP Konak Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ...
Saygılı’dan 'İzmir Mitingi’ne davet...
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
Erdoğan'dan 31 Mart açıklaması: Benim için final!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Benim için ...
 
CHP Urla'da görkemli seçim ofisi açılışı...
CHP Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan’ın seçim ofisi yoğun katılımla ...
Hamza Dağ'dan CHP seçim ofisine ziyaret...
Cumhur Ittifaki İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçim ...
Burcu Köksal’dan flaş 'DEM Parti' açıklaması
Ayrımcı 'DEM Parti' çıkışıyla siyaset gündemine oturan Afyonkarahisar ...
 
Batur’dan Mutlu ve Tugay’a destek çağrısı...
Konak’ta 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamalarında konuşan Konak ...
Hamza Dağ 'Kadın ve Aile' projelerini tanıttı...
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, 8 Mart ...
Karaburun Meclisi'nde dikkat çeken çağrı.... ''Yarımada'nın geleceğine sahip çıkın''
Karaburun Belediye Meclisi 2019-2024 dönemi son meclis toplantısı yapıldı. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri