ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2206
    Dolar
  • Euro
    35,1348
    Euro
  • Altın
    2.478,050
    Altın
  • Bist-100
    10.159,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    11/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
29 Ağustos 2019 Perşembe - 17:45

CHP'deki gelenek tek adayları kaldırmaz

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, yaklaşan CHP kongreleri öncesi önemli mesajlar verdi. Çarşaf liste sayesinde partide bir bütünleşme sağlanacağını ve kırgınlıkların giderileceğini vurgulayan Sertel, parti içi tartışmaların da uluorta yapılmaması uyarısında bulundu. "Yoğurdu üfleyerek yiyeceğiz. Sakin olacağız, aklın yolunda buluşacağız" diyen Sertel, kongreye tek adayla gidilmesi konusunda ise "CHP'deki gelenek tek adayları pek kaldırmaz" çıkışını yaptı.

CHP deki gelenek tek adayları kaldırmaz

Mustafa AKBAŞ - Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR- CHP'de yaklaşan il ve ilçe kongreleri öncesinde siyasi kulisler hareketlendi. Partinin etkin isimlerinden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise yaklaşan süreci SONKALEİZMİR'e değerlendirdi. CHP örgütünün ilk kez iktidara bu kadar yakın olduğu bir sürecin yaşandığını vurgulayan Sertel, "İlk kez iktidara yakın bir süreci yaşıyoruz. Bence çok akılcı olmamız lazım. Duygusal tüm yönlerimizi kenara bırakıp akılcı hareket etmeliyiz. Ortak aklı bulmak zorundayız" dedi.

PARTİ İÇİ ZAFER DOĞRU DEĞİL
Sertel, CHP'de küskünler yaratma konusunda geçmişten bu yana devam eden bir alışkanlık olduğunu ve bu alışkanlığın acilen terk edilmesi gerektiğini belirtirken, şöyle devam etti:
"Örneğin; mahallelerde bir takım insanlar yan yana geliyor ve bir takım insanları eliyor. O elenenler partiye küsüyor, kırılıyor. Sonra ilçe kongreleri oluyor. Yine bir takım insanlar bir araya geliyor, sonra partililer ikiye, üçe ayrılıyor. Yine bir eleme oluyor. Sonra devam ediyor. Bu durum il'e geliyor. Yine il'de büyük bir eleme oluyor, büyük bir sıkıntıya yol açıyor. Genel Merkez'e kadar, kaybedenler, küskünler, kırgınlar, dargınlar oluyor. Sonra kazananlar, bak sizi nasıl yendik, mahfettik noktasında bir parti içi zaferin sevincini yaşıyor. Ama bu doğru değil. Bizim asıl sevincimiz iktidara geldiğimizde, gerçek rakibimizi yendiğimizde olacak."

AKILCI BİR YÖNTEMLE BÜTÜNLÜK SAĞLANIR
Tam da bu noktada akılcı bir yöntem izlenmesi gerektiğini vurgulayan CHP'li Sertel, "Nasıl il başkanlığında çarşaf liste yapıyorsak, nasıl kurultayda çarşaf liste üzerinden mücadele ediyorsak, bunu mahallelere de yaymalıyız. Mahallelerde çok vakit alabilir ama çarşaf listeyle delegeler seçilse bir bütünlük arz edecektir. Böylelikle ekipleşmenin önüne geçilir ve bütünlük sağlanır. İlçe kongrelerinde de böyle yapmalıyız. Yönetimleri ve ilçe başkanını çarşaf liste içinde belirlemeliyiz. Bu akılcılık isteyen bir yöntem. Bu yapılabilirse partide kırgınlıklar gider. Seçilemeyen der ki; benim oyum yetmedi, olmadı.. Kaderine razı olur" diye konuştu.

BEN KONUŞMUYORUM, KONUŞMAYACAĞIM DA..
Atila Sertel, İzmir'in tüm Türkiye'nin gözbebeği olduğunu ve bu durumun CHP örgütüne büyük sorumluluk yüklediğini aktarırken, şu uyarılarda bulundu:
"Bizim çok dikkatli olmamız lazım. Birbirimizle uğraşmamamız, aleyhimizde demeç vermememiz lazım. Birbirimizi kollamamız lazım. Eleştirileri ve özeleştirileri mekanizmalarımızı ancak yüz yüze, danışma kurullarında, belli parti alanlarında konuşarak çözmemiz lazım. Ama biz bunu bırakıp, sosyal medya üzerinden ya da dedikodu üzerinden, gazetelere, televizyonlara demeç vererek partililerimizi yıpratmaya başlarsak, kendimize de arkadaşımıza da partimize de zarar veririz. Buna dikkat etmek lazım. Ben bu konuda milletvekili sorumluluğunda hareket ediyorum. Ben konuşmuyorum. Konuşmamayı uygun buluyorum. Ve konuşmayacağım da.. Benim de bir oyum var. Ben de gideceğim il başkanlığı seçimlerinde kullanacağım."

ÖYLE İKİLİ, ÜÇLÜ OYNAMAM...
İl başkanlığında kimi destekleyeceği sorusuna Sertel, "Biz de kullanacağız elbette oyumuzu. Ama ben bakacağım; benim partimi iktidara taşıma noktasında mevcut il başkanı çok başarılıysa onu, yok daha başarılı olacağına inandığım biri varsa onu destekleyeceğim. Ve ben açıkça desteğini, tarafını belli eden bir insanım. Öyle ikili, üçlü oynamam, ortada durmam. Çok açık ve net tavrımı belli ederim. Hatta geçmişte bu yüzden kırgınlıklar bile oldu bana karşı. (Niye bizi değil de karşıyı desteklediğini açıkladın) diye. O zaman benim de düşümcem oydu ve açıkladım. Ama ortada kalıp da herkese şirinlik yapmak doğru değil. Düşünceni açıklamak doğru, fakat her şeyin zamanı var. Delegelerin, ilçelerin seçimi ve bize il'in seçimi gelecek. O zaman karar vermek lazım. Biz yoğurdu üfleyerek yiyeceğiz. Sakin olacağız, aklın yolunda buluşacağız, doğru yapacağız diye inanıyorum" dedi.

CHP GELENEĞİ TEK ADAYI PEK KALDIRMAZ
CHP'li Sertel, kongreye tek adayla gidilmesi tartışmalarıyla ilgili ise "Tek aday, iki aday, bakarsın üç aday olur. Ona kararı verecek olan partidir. İlla ki zorlamayla bu işler olmaz. Genel Başkanın 'tek aday gidilsin' diye bir şey söylediğini sanmıyorum. Kemal bey Tayyip Erdoğan değil ki. Bizde kongreler hep iki adaylı üç adaylı geçmiştir, güzel de geçmiştir. CHP'deki gelenek tek adayları pek kaldırmaz" yorumunu yaptı.

 
2019 KPSS sonuçları açıklandı
 
CHP'li Başkan, belediyeyi AK Parti'ye bıraktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmamoğlu’ndan ‘Ayrıcalıklı Vakıflar’ açıklaması
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski İBB yönetimi döneminde ‘ayrıcalıklı’ ...
Alkışlar CHP'li Tacettin Bayır'a
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 'Benim En Güzel Hikayem, Hayatım' adlı ...
CHP'li Başkanlar İstanbul'da buluşuyor
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliğini yaptığı Büyükşehir Belediye ...
 
Sürekli'den lay lay lom çıkışı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye ...
"Gençlerimiz hem işsiz hem devlete borçlu"
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat 2 yılı aşkın süredir atama ...
Ahmet Davutoğlu hakkında suç duyurusu
Hüseyin Avni Sipahi, Sakarya'da yaptığı konuşma nedeniyle eski Başbakan ...
 
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a "tatil" eleştirisi cevabı
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP il, ilçe, ...
CHP'li vekilden flaş iddia
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Sevda Erdan Kılıç, “Acaba ...
İYİ Partili Çıray'dan flaş İdlib çıkışı… Meclis olağanüstü toplansın
İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Başkan’ı Aytun Çıray, İdlib’den ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri