ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2199
    Dolar
  • Euro
    34,7117
    Euro
  • Altın
    2.448,540
    Altın
  • Bist-100
    10.284,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/33°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Milyonluk hırsızlık... Çelik kasayı valize koyup çaldılar!
Milyonluk hırsızlık... Çelik kasayı valize koyup çaldılar!
Eski devlet bakanı Bekir Aksoy yaşamını yitirdi!
Eski devlet bakanı Bekir Aksoy yaşamını yitirdi!
Gölcük Tabiat Parkı'nın işletim hakları Bolu Belediyesi'nden alındı!
Gölcük Tabiat Parkı'nın işletim hakları Bolu Belediyesi'nden alındı!
Suriye ve Irak'ta 17 terörist öldürüldü!
Suriye ve Irak'ta 17 terörist öldürüldü!
1 Temmuz 2019 Pazartesi - 10:12

CHP'li Bakan'dan 'Sıfır Atık Vakfı' çıkışı

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, AK Parti tarafından kurulmaya hazırlanan Sıfır Atık Vakfı ile ilgili kritik uyarılarda bulundu. 'Sıfır Atık diyerek Hazine arazilerine göz diktiler' diyen Bakan, "Denetimi şeffaf ve bağımsız olmalı" diye konuştu

CHP li Bakan dan  Sıfır Atık Vakfı  çıkışı

TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ve CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Türkiye Sıfır Atık Vakfı kurulacağı yönünde bir hazırlık olduğunu biliyoruz. Elbette devlet olarak ekosistemin sürdürülebilirliği, çevrenin korunması ve toplumun bu anlamda bilinçlenmesi için politikalar geliştirmeli, uygulamalarla somut adımlar atmalıyız. Dünya hepimizin. Küresel iklim krizi, ekosistemin devamlılığı, doğanın tahribi konularında tüm ülkeler ortak politikalar etrafında kenetlenmeli ve üzerimize düşeni yapmalıyız” dedi. 

SIFIR ATIK VAKFI’NIN DETAYLARI
Vakfın denetim mekanizmasına ve TBMM temsiliyetinin önemine vurgu yapan CHP’li Bakan, “Milyarlarca ton atığın toplanılması ve bertaraf edilmesi eş zamanlı olarak finansal ilişkilerinin yürütülmesi çok büyük bir organizasyondur. Yalnızca ülkemizde değil, çalışmalarını uluslararası alana da taşıyacağını anladığımız böylesi devasa bir organizasyonun işlevsel ve finansal denetimi, kurulma hazırlığındaki Sıfır Atık Vakfı’nın amaç ve görevleri kadar önemlidir. Vakfın bütçesi, gelirleri ve muafiyet durumları konularında hesap verilebilirlik açısından şeffaf bir mekanizma kurulmalı, bunun denetimi de vakfın yönetiminden bağımsız bir organ tarafından yapılmalıdır. Vakfın yönetiminin ve organlarının sadece Cumhurbaşkanı ve kendisinin dışardan atadığı Bakanlar tarafından belirlenmesi gibi, denetim mekanizmalarının da aynı kişilerin kontrolünde olması gibi bir sistemi de doğru bulmuyoruz. Bu ülke, bu dünya hepimizin ise böylesi evrensel bir konuda ve atılacak adımlarda TBMM’nin ve dolayısıyla millet iradesini temsil eden tüm partilerin temsilcilerinin söz sahibi olması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.
ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE KİRALAYACAKLAR
Hazine arazilerinin Sıfır Atık Vakfı’na tahsis edileceğine dair detaylara dikkat çeken Bakan, “Hazine arazilerinin Sıfır Atık Vakfı’na bedelsiz kiralanabileceği ve kiralanan bu Hazine arazilerinin de üçüncü kişilere tekrar kiraya verilebileceğine dair hazırlık olduğunu duyduk. Bunun detaylarını bilemiyoruz; sınırlandırılması, denetlenmesi nasıl olacak göreceğiz” dedi.
AK PARTİ’NİN ÇELİŞKİSİ…
AK Parti iktidarının çevre politikalarında çelişkili olduğunu söyleyen Bakan, “Bir yandan, sürdürülebilir çevre diyeceksiniz, çevre koruma bilincinden, toplumsal farkındalıktan söz edeceksiniz, G20’de afili afili cümleler kuracaksınız, hatta Sıfır Atık projeleri yapıp devlet olarak özel kanuna tabi vakıf kurmaya kalkacaksınız; öte yandan Paris İklim Anlaşmasına taraf olmayacaksınız, en çok plastik çöp ithal eden ülkelerden biri olacaksınız, devlet eliyle kurmayı düşündüğünüz ama özel kanun maddeleriyle denetimden, şeffaflıktan ve temsiliyetten uzak bir vakıf kurup bu vakıf üzerinden Hazine arazilerine göz dikeceksiniz. Bunlar doğru yapılanmalar, doğru işler değil” ifadelerini kullandı.
"TOPLUM TEK KİŞİNİN AKLINI İSTEMİYOR"
CHP’li Bakan sözlerini şu şekilde tamamladı: “Özellikle 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra başlayan ve 23 Haziran tekrarlanan İstanbul seçimlerine kadar geçen süreçte gördük ki; toplum söz hakkı istiyor. Toplum bir kişinin aklıyla, kararlarıyla ve tercihleriyle yönetilmek istemiyor. Çünkü herkesin aklı bir kişinin aklından üstündür. Sıfır Atık Vakfı ile ilgili kanun üzerinde çalışmalar tamamlanıp son hali meclise sunulduğunda, bizler de hazırlığımızı yapar, desteklerimizi, eleştirilerimizi ve önerilerimizi önce Çevre Komisyonu’nda sonra TBMM Genel Kurulu’nda sunarız.”

 
"Yanık zaman Madımak"
 
İzmir'de şifalı su kuyruğu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: PKK neyse, DHKP-C neyse, FETÖ de odur
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nagoya Bunri Üniversitesi Kültür Forumu’nda ...
Davutoğlu'dan Erdoğan'a veryansın
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Elazığ Gönül Dostları Buluşması'nda konuştu. ...
Saadet Partisi'nin etkinliğinde Abdullah Gül'e coşkulu karşılama
Saadet Partisi’nin etkinliğine katılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ...
 
Akşener hakkında FETÖ soruşturması
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında "FETÖ üyeliği" suçlamasıyla ...
AK Parti kurucusundan yeni parti girişimine çok ağır sözler.. Üçü de siyasi mevta, yargılanmaları zaruri!
AK Parti Fahri Kurucusu ve Emekli Diplomat-Konsolos Vahit Özdemir, yeni ...
Canan Kaftancıoğlu hakim karşısında
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden ...
 
CHP'li vekil TRT'deki çifte standardı sordu
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, AK Parti ve MHP'nin TBMM'deki ...
Yeni partinin kuruluş tarihi ile ilgili flaş gelişme
23 Haziran seçimi öncesinde de sık sık gündemde olan "yeni parti kurulacak" ...
CHP'den erken seçim açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Bizim ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri