ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2827
    Dolar
  • Euro
    34,7591
    Euro
  • Altın
    2.396,020
    Altın
  • Bist-100
    10.248,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/29°
    ADANA
  • ANKARA
    12/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!
Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!
Ünlü şarkıcı Kalben uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Ünlü şarkıcı Kalben uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Galatasaraylı baba ve kızına saldırıda istenen cezalar belli oldu!
Galatasaraylı baba ve kızına saldırıda istenen cezalar belli oldu!
Özgür Özel'den Taha Hüseyin Karagöz açıklaması!
Özgür Özel'den Taha Hüseyin Karagöz açıklaması!
17 Kasım 2019 Pazar - 10:08

Çiftçioğlu'dan Karşıyaka iddiaları...

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, Karşıyaka Belediyesi'nin KENT A.Ş. çalışanlarına maaş verebilmek için memur statüsündeki 416 personelin ek ödeneklerini kestiğini iddia etti. Çiftçioğlu ayrıca Başkan Cemil Tugay'ın eşine KENT A.Ş'den lüks makam aracı tahsis ettiğini öne sürdü

Çiftçioğlu dan Karşıyaka iddiaları...

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, Karşıyaka Belediyesi’nde memur statüsündeki 416 personele, 15 Kasım'dan bu bu yana ödenmesi gereken 2 milyon 900 bin TL'lik ek ödeneğin yatırılmadığını iddia etti. Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın talimatı doğrultusunda ödemenin yapılmadığını söyleyen İsmail Çiftçioğlu, KENT A.Ş. çalışanlarının maaşlarının ödenebilmesi için böyle bir karar alındığını söyledi. "Bir personelin maaşını ödeyebilmek için başka bir personelin hakkı gasp ediliyorsa orada belediyecilik bitmiştir" diyen Çiftçioğlu, "Hani siz emekçiydiniz, sosyal demokrattınız, işçiden yanaydınız?" dedi. Başkan Tugay’ın, kanunları hiçe sayarak, eşine KENT A.Ş.’den Volvo marka lüks bir makam aracı da tuttuğunu iddia eden Çiftçioğlu, ”Karşıyaka Belediyesi iflasa sürüklenirken, Sayın Tugay zevk ve gösterişten geri kalmıyor. Kanun gereği ruhsatı KENT A.Ş.'ye ait olan bir binek araç, KENT A.Ş. çalışanı dışında bir kişi tarafından kullanılamaz. Bu bir zimmet suçudur. Yetkilileri göreve davet ediyorum” diye konuştu.

Başkan Çiftçioğlu, Karşıyaka Belediyesi’nin Tüm Yerel Sen 2 No’lu Şube ile yaptığı sözleşme gereği, ‘sosyal denge sözleşmesi’ adı altında memurlara her ay yaklaşık 2 bin 900 TL ödemek zorunda olduğunu belirtti. Başkan Çiftçioğlu, ”Karşıyaka Belediyesi’nde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak görev yapan 416 personel, devletten aldıkları maaşın yanı sıra bir de belediyeden ek olarak ödeme alıyor.  Belediyenin, ‘Bu parayı vermiyorum’ deme hakkı yok. Ancak Sayın Tugay’ın talimatıyla, 15 Kasım'da yapılması gereken ödeme gerçekleşmedi. Geçtiğimiz hafta içinde, belediye binasında bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda, KENT A.Ş. çalışanlarının maaşını ödemek için belediyedeki memurlara bu ödemenin yapılmayacağı kararlaştırıldı. Personeller birbirine düşürülüyor. Karşıyaka Belediyesi’nin içine düştüğü hal, maalesef içler acısı. Karşıyaka Belediyesi resmen iflasa sürükleniyor. İş bilmez yöneticilerin belediye yönetiminde olması, Karşıyaka'nın en büyük talihsizliği” dedi.

SİYASETİ BULAŞTIRDI

KENT A.Ş. çalışanlarına ödeme yapılmasının altında siyasi hesapların olduğunu da belirten Başkan Çiftçioğlu, “KENT A.Ş. çalışanları arasında bulunan CHP Karşıyaka üyesi işçilerin, delege seçimleri öncesi Başkan Tugay'ın yönlendirdiği listelere oy vermeleri istendi. Bu noktada KENT A.Ş. çalışanlarına siyaseten maaş ödemesi yapılacak. Cemil Tugay, belediye yönetimini kirli siyasetine alet ediyor. Delege seçimleri olmasa KENT A.Ş. çalışanları akıllara gelmeyecek. Kirli siyaseti bırakıp, ilçeye nasıl hizmet ederim diye kafa yormalılar, bunlar samimiyetsiz” diye konuştu.

HEM KENDİSİNE HEM EŞİNE LÜKS MAKAM ARACI

Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın, ruhsatı KENT A.Ş.’ye ait Volvo marka bir aracı da eşine tahsis ettiğini iddia eden Çiftçioğlu, “Personellerinin maaşlarını ödemeyerek emek hırsızlığı yapan Sayın Tugay,  35 KSK 35 Audi marka lüks aracına keyifle binmeye devam ediyor. Bununla da yetinmeyip, ruhsatı KENT A.Ş.'ye ait olan 35 KRS 35 plakalı Volvo marka lüks otomobili de eşine makam aracı olarak tahsis ederek, kanunsuz bir işe imza attı. Bu duruma tanık olan çok sayıda kişi de var. Kanun gereği ruhsatı KENT A.Ş.'ye ait olan bir binek araç, KENT A.Ş. çalışanı dışında bir kişi tarafından kullanılamaz. Bu bir zimmet suçudur. Yetkilileri göreve davet ediyorum. Personellere maaş yok ama iki lüks araç Tugay ailesine tahsis edilmiş durumda. Sözde emekçi, sözde halkçı, sözde sosyal adalet savunucusu Cemil Tugay'ı kınıyorum” dedi.

 

 
Beyaz sirke mucizesi...
 
'Kalpteki Melekler' ile örnek oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Hamza Dağ'dan özel sporculara destek
İzmirli özel sporcularla bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
CHP'li Kılıç'tan flaş siyanür çıkışı! Komisyon kurulsun
CHP, siyanür intiharlarını Meclis gündemine taşıdı. CHP İzmir Milletvekili ...
CHP Milletvekiline Kremlin'den flaş davet!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kırım özel temsilcisi Georgy L. ...
 
CHP'li Polat'tan tepki... Pilav yemeye diye Mevlid-i Nebi Haftası'na götürdüler!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bornova’da bazı liselerden ...
İzmir Kuş Cenneti'ndeki ölümler Meclis gündeminde
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, elektrik ...
İzmir milletvekili pilot oldu
Güneydoğu Havacılık Uçuş Okulu’nda Çok Hafif Hava Aracı kategorisinde ...
 
CHP'li Sındır: Hastaneler şirket, hastalar müşteri!
Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2020 yılı bütçesinin görüşüldüğü ...
"Kurul kararı İnsan Hakları Başkanı için çiğnendi"
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Sayıştay’ın ...
Erdoğan: Skandal mektupları geri takdim ettik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'li mevkidaşı Donald Trump'ın daveti ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri