ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4662
    Dolar
  • Euro
    34,8024
    Euro
  • Altın
    2.440,740
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/35°
    ADANA
  • ANKARA
    17/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    17/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
8 Ocak 2022 Cumartesi - 17:33

İYİ Parti Adalet Politikaları Konferansı İzmir'de yapıldı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Adalet ve Hukuk Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, İzmir'de güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişle ilgili konuştu. Erdem, "AK Parti'nin trolleri sansar gibi bekliyor. 'Cumhurbaşkanını Meclis seçecek' diyeceğiz. Sonra onlar 'Gördünüz mü bunları, Cehape anlayışı' diyecekler. Daha bunlar uyanamadı arkadaşlar, muhalefette biz varız. Daha bunların kafası basmadı. Hem yapıyoruz, hem öğretiyoruz hem canlarına okunması gerektiği yerlerde canlarına okuyoruz" dedi.

İYİ Parti Adalet Politikaları Konferansı İzmir de yapıldı

SONKALEİZMİR-İzmir'de Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde yapılan İYİ Parti Adalet Politikaları Konferansı'na İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Adalet ve Hukuk Politikaları Başkanı Bahadır Erdem'in yanı sıra TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve partililer katıldı.



"AT KOŞTURMAK İSTİYORLAR"

İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş hedefiyle ilgili konuşan Bahadır Erdem şunları kaydetti:

"Milletçe, ülkece zor günlerden geçiyoruz. Ekonomik bir buhrandan geçiyoruz. Bu ülkeyi yönetememenin, kötü yönetmenin sonucu. Bu ekonomik krizin en önemli nedeni hukukun bir kenara bırakılması ve hukuktaki kriz. Birçok devletin kanunlarında OHAL döneminde Anayasa’da tek bir kelime oynatamazsınız. 100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nin parlamenter sistemini değiştirdiler. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde kuvvetler ayrılığı dediğimiz, yasama-yürütme-yargı birbirinden bağımsız olabilseydi, milletin meclisi iktidarı denetleyebilseydi o zaman belki kabul edilebilirdi. Bu adamlar geldiğinden beri denetlenmek istemiyor, at koşturmak istiyorlar. Yirmi senedir böyleler. 'Kimseye sormayayım, ben ne dersem o olsun, canım ne isterse onu yapayım hukuk arkamdan gelsin' Böyle bir anlayış olur mu? Burası sizin babanızın çiftliği mi? Burası Türkiye Cumhuriyeti. Burada İYİ Parti var, Meral Akşener var, İYİ Parti’nin neferleri var."



"AK PARTİ'NİN TROLLERİ SANSAR GİBİ BEKLİYOR"

AK Parti iktidarının yurttaşı açlığa mahkum ettiğini söyleyen İYİ Partili Erdem konuşmasına şöyle devam etti:

"Millet bıktı. Vatandaşın anlaması gereken bir şey var. Bu ülkede hukuk bozuldukça ekonomi de bozuluyor. Bunun bütün sebebi anonim ortaklık gibi ülkeyi yönetmek isteyenlerdir. Bizim iyileştirmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem, yepyeni bir sistem. Bunun ilkelerini hazırladık. Bu parlamenter sistem, daha önceki sistemin mevzuatta ne kadar açığı ve yanlışı varsa dikkate alarak hazırlandı. Bir kere Cumhurbaşkanı tarafsız olacak. Milletin temsilcisi olan meclisteki milletvekilleri bakanları denetleyecek. Özellikle Cumhurbaşkanını kim seçecek, bunu belirlemek lazım. Parlamento mu seçsin, yoksa millet mi seçsin? Aslında parlamenter sistemde parlamento seçer. Ancak Avusturya'da olduğu gibi millet de seçebilir. Biz bu hakkı referandum ile halka vermişiz. Şimdi AK Parti'nin trolleri sansar gibi bekliyor. Çünkü, 'Meclis seçecek Cumhurbaşkanını' diyeceğiz sonra onlar da 'Gördünüz mü bunları. Bu Cehape anlayışı.' diyecekler. Çünkü onlar için muhalefet demek CHP demek. Daha bunlar uyanamadı arkadaşlar, muhalefette biz varız. Daha bunların kafası basmadı. Karşılarındaki kendi ezberledikleri muhalefet sanıyorlar. Biz hem yapıyoruz, hem öğretiyoruz hem canlarına okunması gerektiği yerlerde canlarına okuyoruz. Çünkü biz İYİ Partiyiz.”

"6 SİYASİ PARTİ HEMFİKİR OLDU"

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da Türkiye'nin ekonomik açıdan zor günler geçirdiğine vurgu yaparak şöyle konuştu:

"Toplumu kutuplaştırarak kendilerinden farklı bir söz söyleyecek olanları yok sayan ve sadece kendi bildiklerinin doğru olduğunu iddia eden bir hükümetle karşı karşıyayız. Bu sistemin adı Partili Cumhurbaşkanlığı. Genel başkanımız, daha henüz siyasi bir partinin lideri olmadan Türkiye’nin dört bir yanını gezerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişte yapılan referandum için halkımızdan ‘hayır oyu’ istemiştir. Sayın Genel başkanımız, bunun ardından iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmekle ilgili hedefinden parlamentoda söz etti. Daha sonra ana muhalefet partisi ve diğer partiler hemfikir oldu. 6 siyasi partinin yetkilileri bir araya gelerek bu çalışmayı hemen hemen tamamlama noktasına getirdiler."

 

 

 
Kuşadası'nda Okullararası Kros Şampiyonası!
 
Moto kurye, büyük panik yaşadı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Dervişoğlu: Bu sistemi yerle bir edeceğiz!
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
CHP'li Beko'dan ''D4S belgesi'' çağrısı!
Taşımacılık sektörüne getirilen D4S belgesi sonrası 20 binin üzerinde ...
CHP'li Kılıç: Yaşam hakkını tehdit ediyor...
TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi, CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan ...
 
CHP'li Purçu'dan Romacted soruları... ''HİBE ROMANLAR İÇİN KULLANILMADI MI?''
CHP İzmir Milletvekili Özcan PURÇU, Roman vatandaşların yerel düzeyde ...
CHP İzmir'den pankartlı 'Faiz' tepkisi...
CHP İzmir İl Başkanlığı Binası'na hükümetin kur korumalı mevduat uygulamasına ...
Sürekli, yeni yıl hedefini gençlerle koydu
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 2021’i gençlerle uğurladı. ...
 
"Hiç merak etmeyin az kaldı..."
İYİ Parti lideri Meral Akşener, 2021 yılı içerisinde yurdun bir çok şehrine ...
Başkan Sürekli’den yeni yıl mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; yeni yıl dolayısıyla bir ...
CHP'li Beko: Sağlık bir lütuf değil haktır!
Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve BAĞ-KUR prim borcu olan milyonlarca vatandaşın ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri