ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
5 Eylül 2019 Perşembe - 22:16

Konak'ta gergin meclis

Konak Belediyesi'nin meclis toplantısına hükümet yatırımları tartışması damga vurdu. Belediyelerin projelerine yeterli destek sağlanmadığı yönündeki eleştiriyi yanıtlayan AK Partili Yıldız, rakamları kalem kalem açıklayacağını, kayıtların doğru olmadığını söyledi. "Her şeyi sen mi biliyorsun" diye Yıldız'a çıkışan Başkan Batur ise "Ben de biliyorum İzmir'e ne kadar yatırım yapıldığını. Biz de getiririz kayıtları. İnsanları küçümseyerek konuşuyorsunuz. Öyle küçümsenecek kimse yok karşınızda" dedi

Konak ta gergin meclis

SONKALEİZMİR- Konak Belediye Meclisi'nin eylül ayı ikinci birleşimi İzmir Büyükşehir Belediyesi salonunda yapıldı. Konak Belediyesi 2020-2024 yılları Stratejik Planının oybirliği ile kabul edildiği toplantıda AK Partili Hakan Yıldız ve CHP’li üyeler ve Başkan Abdül Batur arasında gergin anlar yaşandı. Hükümetin Konak Belediyesi'nin projelerine yönelik desteğinin yeterli olmadığı şeklindeki eleştiriyi yanıtlayan AK Partili Yıldız, rakamları kalem kalem açıklayacağını, Konak Belediyesi’ndeki kayıtların doğru olmadığını söyledi. Söz alan CHP Grup Sözcüsü Mahmut Esat Aslan ise Ankara’ya gönderilen projelerin bir türlü dönmediğini, İzmir’in ödediği vergi oranında hizmet alamadığını dile getirdi.

Yıldız’ı hedef alan CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Şerif Demir, “Sen önce Konak Belediyesi’nin adını ağzına alınca dikkatli ol. Konak borçsuz devredilen tek belediyedir. Türk bayrağını da ayyıldızı da kimse bize öğretemez. Çanakkale’den Mardin’e hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin öz evladıyız” dedi.

HERKES ÜSLUBUNA DİKKAT ETSİN

AK Partili Yıldız’ın verdiği cevap sırasında araya giren Başkan Batur ise “Burası Konak Belediyesi’nin meclisi. Herkes üslubuna dikkat etsin” uyarısını yaptı.

Yıldız’ın “Cevap hakkım doğdu, sözümü kesemezsiniz” itirazına Batur, “Keserim, başkan benim” yanıtını verdi. Yıldız’ın “Ben hiç bir zaman şahsı hedef alarak konuşmadım. Böyle bir kültürüm yok. Uyarı yapmanıza gerek yoktu” sözleri tansiyonu iyice yükseltti.

PKK TARTIŞMASI

Başkan Batur, Yıldız'ın PKK'nın üslendiği orman yangınlarına ilişkin paylaşımlarına atıfta bulunarak, “Biz sizin sosyal medyanızda yazdığınız gibi öyle falan filan bayrakları çekmeyiz. Bizim tek bayrağımız var, o da Türk bayrağıdır. Terörün her türlüsüne, nereden geliyorsa gelsin karşıyız. Bunu her yerde söyledik, yine söyleriz” diye konuştu.

HER ŞEYİ SEN Mİ BİLİYORSUN

AK Partili Yıldız’ın yatırımlar konusundaki ısrarı üzerine Başkan Batur, “Herşeyi sen mi biliyorsun. Ben de biliyorum İzmir’e ne kadar yatırım yapıldığını. Biz de getiririz kayıtları. İnsanları küçümseyerek, gererek konuşuyorsunuz. Öyle küçümsenecek kimse yok karşınızda” ifadelerini kullandı.

Basın tarafından görüşlerine yer verilmediğini de savunan Yıldız ise “İstanbul İzmir otoyolunu, hızlı trenleri, şehir hastanelerini görmemişsiniz. Biz meclislerde genel siyasete girmeme prensibimizi koruyorduk ama cevap hakkı doğduğu için konuşuyoruz. Ayrıca ben PKK’nın sitesinden ormanları yaktığını açıklayanları, askerimizi şehit edenleri, bizi birbirimize düşürenleri savunmanın yanlışlığına işaret ettim” diye konuştu.

TUNÇ SOYER'DEN KINAMA BEKLERDİM

Bu sözler üzerine CHP sıralarından “Bu mecliste PKK’yı savunan bir kişi mi var? Niye bunları burada söylüyorsun” tepkisi geldi.

AK Partili Yıldız ise “Olmaması sevindirici. Aynı şekilde Tunç beyden de kınama beklerdim” dedi.

SODEM’E ONAY

Gergin anlara sahne olan meclis toplantısı, Konak Belediyesi’nin SODEM’e dahil olması; Elektronik Haberleşme Altyapıları Geçiş Hakkı Ücret Tarifesi; Narlıdere Zihinsel Özürlüleri Koruma ve Destekleme Derneği’nin İZKA ile yapmış olduğu Nar Taneleri Eko Çiftlik ve Sosyal Yaşam Merkezi projesinin Konak'ta devam etmesi gibi maddelerin kabul edilmesiyle sona erdi.

Etiketler:
 
İşte kiralık araçların İstanbul’a maliyeti
 
AK Parti Davutoğlu'ndan savunma istedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sanal gerçeklikle Konak keşfedilecek
Konak Belediyesi standı, 88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) ziyaretçilerini ...
Başkan Arda: Kimseye söz vermedim, kimseye borcum yok
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, seçimin ardında 5 ay sonra gazetecilerin ...
İzmir Fuarı'nda Kılıçdaroğlu sürprizi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yarın 88. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın ...
 
Çin'in o projesi İzmir'e uzanacak
88. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında 2015’ten beri düzenlenen Uluslararası ...
Çiğli sokaklarında satranç şenliği
Çocuk ve gençlerin sosyalleşmesi ve spor etkinliklerine katılım noktasında ...
Karşıyaka’nın Filizleri’nde yeni dönem
Karşıyaka Belediyesi’nin koordinatörlüğünde, her kesimden gönüllülerinin ...
 
Bornova'da çifte kutlama
Bornova’da 9 Eylül coşkusu, 30 Ağustos’ta olduğu gibi iki gün üstüste ...
Karabağlar Belediyesi Fuar'da
Bu yıl kapılarını 88’inci kez açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, ...
Başkan Selvitopu'dan Ticaret Odası'na ziyaret
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Ticaret Odası Yönetim ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri