ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3993
    Dolar
  • Euro
    34,8101
    Euro
  • Altın
    2.404,810
    Altın
  • Bist-100
    10.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Yolcu otobüsü şarampole devrildi: 2 ölü, 34 yaralı!
Yolcu otobüsü şarampole devrildi: 2 ölü, 34 yaralı!
Benzin ve motorine zam, otogaza indirim!
Benzin ve motorine zam, otogaza indirim!
Sokakta tartıştığı kadını öldürdü!
Sokakta tartıştığı kadını öldürdü!
Kayyum, AK Partili adayın seçim masraflarını belediyeye ödetmiş!
Kayyum, AK Partili adayın seçim masraflarını belediyeye ödetmiş!
2 Ocak 2022 Pazar - 10:35

Selvitopu: CHP iktidarıyla her sorun çözülür!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, partisi CHP'nin iktidar olmasıyla toplumun rahat bir nefes alacağını, tüm sorunların birer birer çözüleceğini dile getirdi. SONKALE'ye konuşan Selvitopu, "İktidar değişiminde toplum doğal olarak rahatlayacak. Bunun yarattığı atmosfer olacak. Umutlu, geleceğe dönük atmosferin heyecanıyla bu ülke her sorununu çözer" dedi. Selvitopu mutfaktaki uzmanlığı ile ilgili ise "Her yemeği yaparım. Salata konusunda uzmanlığım vardır" diye konuştu.

Selvitopu: CHP iktidarıyla her sorun çözülür!

SONKALEİZMİR (ÖZEL RÖPORTAJ)- Yatırımlar ve belediye hizmetlerinin yanı sıra reel politikaya ilişkin de görüşlerini ortaya koyan Başkan Selvitopu, "CHP iktidarında neler değişir" sorusunu şöyle yanıtladı: "Birçok şey değişir. Demokratik anlamda insanlar bir nefes alır. Hepimize lazım bu. Şu anda Türkiye'deki insanlar bana göre rahat değil. Kendilerini adalet anlamında güvende hissetmiyorlar. Hak, hukuk adalet anlamında insanların beklentileri var. Böyle bir iktidar değişiminde toplum doğal olarak rahatlayacak. Bunun yarattığı atmosfer olacak. Umutlu, geleceğe dönük atmosferin heyecanıyla bu ülke her sorununu çözer. Ülkemizin olanakları çok fazla. Doğru değerlendirilirse birkaç yıl içinde her şey çok farklı noktaya gider."

"YOKTAN VAR OLAN BİR ÜLKEYİZ"

Başkan Muhittin Selvitopu, Cumhuriyetin kuruluş yıllarını örnek verirken, şöyle devam etti: "Yoktan var olan bir ülkeyiz. Nasıl oldu bu? Kendi imkanlarımızı doğru kullanarak oldu. Oturduklarında masalarında tek şer var. Her oturduklarında 'şu sorunu nasıl çözeceğiz? Başka bir şey konuşulmamış. Şurayı yap-işlet-devlet, şuna nasıl veririz anlayışı yok. Tam tersine kapitülasyonların ektisi bertaraf edilip, tamamen kamu anlayışıyla birçok hizmet başarıldı. Yol yapılmış en basit. Otoyollar güzel görünüyor ama bize yansıması var. Bunlar büyük yükler. Daha farklı yapabilirdik. Biz de kendi işlerimizi öyle yapıyoruz. Yap-işlet-devret gibi olanaklar yerel yönetimlerde de var ama hiç aklımızdan geçmiyor. Tamamen kendi imkanlarımızı doğru değerlendirmeye bakıyoruz. Doğru değerlendirildiğinde belediyenin ayağa kalktığını görüyoruz. İnsanların hizmetine dönük projeler yapıyoruz. Türkiye'de bunlar yapılırsa niye ayağa kalkmasın. Fazlasıyla kalkar."

(Başkan Selvitopu, Gazeteci Mustafa Akbaş'ın sorularını yanıtladı)

"SABIRLAR YÜRÜDÜK, KURUMSAL YAPIYA KAVUŞTUK"

"Halkça dönüşüm anlayışı ortaya konursa herkes rahat eder" diyen Başkan Selvitopu, sağlık sistemindeki dönüşümden örnekler verdi. Selvitopu, "Mesela ilk başlarda hepimize belki cazip geldi. Özel sağlık tesislerinde tedavi olmak. Şu anda oraya gidenlerin de memnun olduğunu zannetmiyorum. Her gittiğiniz masada bir fatura çıkıyor. Eskiden devlette geç gidiyordunuz belki ama fatura çıkmıyordu. Birçok tartışılacak uygulamalar var. Bunu partimiz iktidar olursa enine boyuna tartışacaklar. Uzmanların görüşünü alacaklar. Bu işler toparlanır. Karabağlar'da da ilk başlarda çok sıkıntı çektik. Moralimiz de bozuldu.. Ama daha sonra sabırla imkanları toparlayarak bir yerlere getirdik. Karabağlar şu anda kurumsal bir yapıya kavuştu... Bizim toplumumuzda müthiş bir azim var. Mustafa Kemal Atatürk aslında onu çok iyi örgütlemiş. Toplumu harekete geçirmiş. Toplum canla başla kalkmış o mücadeleyi vermiş. Biz niye şimdi yapmayalım" diye konuştu.

GEZMEYİ ÇOK SEVİYOR

Başkan Selvitopu, "Bu yoğun tempoda kendinize zaman ayırabiliyor musunuz?" sorusuna şu yanıtını verdi: "Sadece dinlenmeye çalışıyorum. Arkadaşlarımız dostlarımız var ama genelde gündemimiz belediye ve yerel oluyor. Fırsatımız olursa mesela geçenlerde iki günlüğüne Hatay'a gittik. Fırsat olursa ülkemde görmek istediğim yerleri geziyorum. Tarih ve kültür merakım var. Kendi ülkemi tanımak merakım var. Eşimde de bu var. Eskiden tabelalar sarıydı. Her tabelayı gördüğümüz yere giderdik. Fotoğraf da çekiyoruz tabi. Bazen kendi başıma dolaşmak hoşuma gidiyor. Görmek istediğim kafama takılan yerler varsa bakıyorum. Hizmet verdiğim ilçede ya da bir yerde bir uygulama olmuşsa dikkat çekici gidip görüyorum. Çok fazla zaman kalmıyor. Bir de dinlenmen gerekiyor. Çünkü dinlenmezsen sağlıklı iş yapamazsın. Bazen fırsat oldukça kitap da okuyorum. Bilgiye ulaşım kolay artık, internetten de araştırma yapıyorum."

(CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da İzmir'de katıldığı açılış programlarında Karabağlar Belediyesi'nin hizmetlerinden övgüyle söz etmişti)

GÜVEÇ, KURU FASULYE YAPARIM AMA SALATA DA UZMANIM!

Müziği çok sevdiğini ancak hiç zaman ayıramadığını anlatan Muhittin Selvitopu, yemek yapmak ve ev işleri konusundaki iddiasını ise şu sözlerle dile getirdi: "Her yemeği yaparım. Öğrencilikten kalma bir alışkanlık. Bekar evinde kaldık. Ev işlerinin hepsini yaparım. Pilav, kuru fasulye, menemen, güveç gibi hepsini yaparım. Pandemide evde kalınca daha da geliştirdim. Salata konusunda uzmanlığım vardır. Yeşillikleri severim. Evde tek başımaysam müthiş düzenli olur. Eşim varken o kadar dikkat etmem ama yalnızken yaşam alışkanlığı. Evde bir şey yamuk durursa kafama takılır düzeltirim. Mutfakta iş yaptıysam çıkarken temiz olur. Öyle yetiştik. Bekar evinde kalırken de evimiz dağınık değildi. Aileden gelen bir kültür. Öğrencilikte gelirlerimiz düşüktü. Gidip dışarıda yemek yiyemezdik. Şimdi imkanlar daha farklı, ama geliri olana tabi."

2022'DE TAM SAHA PRES...

 

 
36 bin 731 yeni vaka!
 
İhracatçı 5 fahri konsolos
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu 2022 hedeflerini ve projeleri anlattı... 'TAM SAHA PRES'
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 2022 yılı hedeflerini ...
Çeşme'de 2022’ye coşkulu karşılama!
Turizm cenneti Çeşme yılbaşında yüzbinlerce kişiyi ağırladı. Soğuk havaya ...
2021 dayanışma yılı oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik vizyonu doğrultusunda ...
 
Kuşadalılar yeni yıla sokak partisiyle girdi!
Kuşadalılar, 2022 yılına Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen sokak ...
Başkan Selvitopu şantiyelerde çalışanların yeni yılını kutladı!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yılın son gününde, şantiyelerde ...
Balçova'da dostluk geleneği!
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, yeni yıla Balçovalı hemşerilerini ...
 
Gaziemirli sporcular 2021'e damga vurdu!
Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, 2021 yılında katıldıkları ...
Şampiyon halterciden İduğ’a ziyaret!
Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nda ...
Selvitopu'dan pazarcı esnafına ziyaret!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yeni yıl kutlamaları kapsamında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri