ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2076
    Dolar
  • Euro
    34,7203
    Euro
  • Altın
    2.437,850
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/25°
    ADANA
  • ANKARA
    8/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/24°
    IZMIR
  • KONYA
    8/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Damat dehşeti: 1 ölü, 2 yaralı!
Damat dehşeti: 1 ölü, 2 yaralı!
Gölet faciası: 2 çocuk boğularak can verdi!
Gölet faciası: 2 çocuk boğularak can verdi!
Galatasaray Karagümrük'ü 90'da yıktı!
Galatasaray Karagümrük'ü 90'da yıktı!
Kadıköy'de protesto!
Kadıköy'de protesto!
3 Eylül 2019 Salı - 10:13

Soyer'den yangın uçağı yorumu

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in SONKALEİZMİR aracılığıyla gündeme getirdiği Büyükşehir'e helikopter ve yangın söndürme uçağı ile ilgili öneriye Başkan Tunç Soyer'den yanıt geldi. Soyer, "Hedefimiz yangına müdahale uçağı almak. Ancak desteği görmemiz gerek. 9 Eylül'deki büyük konserde İzmirliler duyarlılık gösterirse uçağı alırız" dedi

Soyer den yangın uçağı yorumu

SONKALEİZMİR-İzmir'de 6 bin 500 hektarlık alanın küle döndüğü yangınlardan sonra CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in SONKALEİZMİR'e verdiği röportajda gündeme getirdiği Büyükşehir'e helikopter ve yangın söndürme uçağı alınması konusuna Başkan Tunç Soyer'den yanıt geldi. FOX TV'de konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Büyükşehir olarak yangına müdahale uçakları almak istiyoruz. Ancak bağışların durumunu görmek gerek.  9 Eylül’de büyük bir konser var. İzmirliler duyarlılık gösterirse uçağı İzmirliler'e getiririz" dedi.
ZIRH GİYECEĞİZ 
Karşıyaka kadar bir alanın yandığını vurgulayan Başkan Soyer, bölgeyi imara açtırmama konusundaki kararlılığının altını çizdi. İzmir'in yangınlardan kurtarmak için çalıştıklarını dile getiren Soyer, "Yasal düzenlemeler imara açılmayacağını söylese de biz İzmirliler'le birlikte zırh gibi duracağız. Yasalar adam öldürülmeyeceğini de söylüyor ama cinayetler işleniyor.Biz buraları koruyacağız, asla imara izin vermeyeceğiz" dedi. Soyer şöyle devam etti: "Çıra dikip yangın ekiyoruz. Yangın alanında gel, gör, koru adıyla toplantı yaptık. Bir dizi karar aldık. Vatandaşın önerdikleri, sosyal medyadan ve mektupla ulaşan önerileri gündeme aldık. Bundan sonra İzmir’de doğan her çocuk için ağaç dikeceğiz. Çocuklar ağaçlarıyla büyüyecek. Vefat eden, evlenenler için de fidan dikeceğiz. Köylerde yangın istasyonların kurulması gibi fikirler geldi. Yangına dayanıklı, bitki örtüsüne uygun ağaçlar dikilecek. Dibinde ot biten ağaçlar dikeceğiz. 3 bin 800 hektar ağaçlandırılacak alan bulduk. Yeni bir orman yaratacağız.” 
20 MASAL EVİ DAHA 
İzmir'de 20 Masal Evi daha açmayı plandıklarını dile getiren Başkan Soyer, "Bütün kaynaklarımızı ve önceliğimizi arka mahallelere vereceğiz. Bu değişimi herkes görecek. Üretimi teşvik edecek projeler bulmalıyız. Tarım toprakları üzerine kurulmuş bir coğrafyamız var. Yer altı kaynakları ve güneşiyle çok çeşitli bir şehir İzmir. Üretimden kopulduğu için sosyololjik yapı da bozuluyor. Köyden kente göç artıyor. Bir yandan üretimi artıracağız, bir yandan da marka patentini, coğrafi işaretini alarak kooperatif üzerinden sürekliliği sağlayacağız. Böyle olunca adil bir şekilde paylaşmanın yolunu keşfetmiş oluyorsunuz. Vahşi kapitalizm sürecinden sonra bunu Batı keşfetti ve Avrupa'ya yaydı. Avrupa'nın çok büyük bölümü kooperatifler üzerinden sürdürüyor çalışmalarını. Çünkü başka türlü olmayacağını anladılar. Biz bereketli topraklara sahip çıkmak zorundayız. Hak etmediğimiz bir yaşam kalitesi. Bunu değiştirmek mümkün. Toprakların verdiği imkanlar o kadar büyük ki. Bu coğrafyada çok daha iyisi yaşamak mümkün. Bunu biliyoruz" dedi.
PAZARLAMA VURGUSU 
Pazarlamaya dikkat çeken Soyer, "Bizim örneğin dökme usülle ürettiğimiz zeytinyağını İtalya'ya, İspanya'ya götürenler ve şık şişelerle dünyaya pazarlayanlar var. Biz ne yazık ki buna seyirci kalıyoruz. Biz aciz miyiz o şişeleri, o görselliği tasarlamaktan?" dedi. Görev sürelerinde icraatlardan bahseden Tunç Soyer sözlerini şöyle tamamladı: "Baykuş seferlerini başlattık. Hayatı 24 saate uzatmaya çalışan bir girişim. Üretimi ve sosyalleşmeyi büyüten bir şey. İndirimli toplu ulaşım seferlerleri en yoğun sattelirinde işçiler için bulduğumuz yöntem. Yarıya indirdik erken ve geç saatlerde ulaşım fiyatlarını. Aile ekonomisine bir katkı için yaptık. Suya yüzde 10 civarında indirim yaptık. Belediye imkanlarını zorluyor. Halk buluşmaları toplantılarımız sorunların çözümü noktasında çok önemli." 
 

 
İzmir'de deprem... Yine sallandık
 
Bayıltana kadar döverim..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Çarşı işbirliğine Hotar darbesi
Karşıyaka Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi arasında ...
Nar Taneleri, Konak'ta sürecek
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un Narlıdere Belediye Başkanlığı döneminde ...
İzmir Fuarı'nda bu yıl hangi etkinlikler var! Giriş ücreti ne kadar olacak
Bu yıl 88. kez kapılarını açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı ...
 
Fuar lansmanında önemli Çin mesajları... İzmir, Türkiye'nin yolunu açacak
Bu yıl 88. kez kapılarını açacak İzmir Enternasyonal Fuarı'nın lansmanı ...
Konak'a büyük onur...
Konak Belediyesi Halkoyunları Topluluğu 9-16 Ağustos tarihleri arasında ...
Çiğli'de Zafer Turnuvası
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen “Zafer, Barış ve Kurtuluş” etkinlikleri ...
 
Karşıyaka'da Balkan esintisi
Karşıyaka Belediyesi ile Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, ...
Bornova’da aşure toplantısı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Muharrem ayı öncesinde alevi ...
Büyükşehir, kadına şiddetle mücadelede etkin rol üstlenecek -
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kadına şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri