ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
23 Eylül 2023 Cumartesi - 11:15

AK Parti İzmir Kadın Kolları'ndan "Kadın dostu belediyecilik" programı...

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği “Kadın Dostu Belediyecilik, AK Belediyecilik” programın ilki Bergama’da gerçekleştirildi. İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ’ın ev sahipliğinde Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, AK Parti Bergama İlçe Başkanı Sebahattin Güzel, Meclis Üyeleri, İl ve İlçeler kadınlar katıldı.

AK Parti İzmir Kadın Kolları ndan  Kadın dostu belediyecilik  programı...

Programda konuşan AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, ‘’Başarı Hikayesi 1994 yerel seçimleriyle İstanbul’da başlayan ve Belediyeciliği bir marka haline getiren Liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşları olarak AK Belediyeciliğimizin en iyi örneklerinden biri olan Bergama’da Sayın Hakan Koştu Başkanımızın başkanlığında özellikle kadınlara, çocuklara ve ailelere yönelik yaptığı proje ve hizmetleri siz hemşerilerimizle paylaşmak için buradayız. AK Parti 5 buçuk milyon Kadın üyesi, 600 bine yakın gönüllü teşkilat mensubuyla dünyanın en güçlü Kadın hareketidir. 2002’den bugüne kadar hem temel insan hakları hem de beşeri sermayenin güçlendirilmesi perspektifi ile kadının eğitim, sağlık, istihdam ve karar alma mekanizmalarına katılımı yönünde pek çok düzenleme yaptık.’’ dedi.

Bergama’da son dört buçuk yıldır büyük bir başarı hikayesi yazıldı

AK Parti Kadın Kolları olarak, kadın odaklı politika ve uygulamaların takipçisi olduklarını belirten Başkan Büyükdağ, ‘’Doğup büyüdüğümüz, yaşadığımız ve çocuklarımızı yetiştirdiğimiz şehirlerimizin inşası ve ihyası için de önemli bir sorumluluk taşıyoruz. Şehirlerin medeni bir yaşam merkezi, kültürel bir kimlik olması noktasında hiç şüphesiz belediyelere önemli bir sorumluluk düşmektedir. Belediyecilik sadece yol, su, park yapmak gibi maddi işlerle sınırlı olmak değildir. Ki bunları bile yapamayan bir Büyükşehir Belediye Yönetimi ile karşı karşıyayız ne yazık ki. Şehrin ruhunu, maneviyatını, kimliğini kurmak da belediyelerin görevidir. Bu noktada Unesco Dünya Mirası ünvanını taşıyan güzel ilçemiz Bergama’da son dört buçuk yıldır büyük bir başarı hikayesi yazan, kentin tarihi dokusunun korunmasının yanında yaptığı sayısız projelerle Bergama’ya yeni bir vizyon kazandıran Belediye Başkanımız Sayın Hakan Koştu’ya huzurlarınızda teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Tramvay durağına bir tuvalet bile inşa edemeyenler bir kadının hayattan koparılmasına neden oldular

2019 Yerel seçim öncesi Kadın Dostu Kent Bildirisini imzalayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve yönetiminin İzmirlilere ve kadınlara hizmet üretmeyi, taş üstüne taş bile koyamadığını ifade eden AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, ‘’Bundan aylar önce Şehrin merkezindeki tramvay durağına bir tuvalet bile inşa edemeyecek kadar vizyonsuz olanlar, ne yazık ki gencecik bir kadının hayattan koparılmasına neden oldular. Biz AK Parti olarak kadını hem siyasetin hem de yaşamın merkezine alarak hizmet yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. “Bir şehrin yerlisi olmak, gidecek yeri olmaktır” der Dostoyevski. Biz bu çalışmamızla şehrini seven, şehrine sahip çıkan, yaşadığı şehirle ilgili söyleyecek sözü olan, gidecek bir Bergama’sı olan kadınlar olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesini ve diğer ilçelerimizi AK Belediyecilikle tanıştırmak için gece gündüz demeden koşturan, alın teri ve akıl teri döken teşkilatımıza yürekten teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Bergama Belediyesi 4.5 yıldır kadınlar için çalışıyor

Bergama Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık oluşturmak amacıyla 4.5 yıldır projeleri hayata geçirdiğini ifade eden Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ise, ‘’Bergama Belediyesi; Kanser hastalarının İzmir’e tedavi gördükleri hastanelere taşınması, gıda kolisi ve kıyafet yardımı, aşevinden evlere servis yemek hizmeti, evde bakım hizmetleri, ev eşyası ve inşaat malzemesi desteği, odun ve kömür dağıtımı, kız çocuklarımız okusun diye öğrenim yardımı, hijyen paketi, hasta aracı ve engelli aracı hizmetleriyle kadınların tüm konularda ihtiyaçlarını gidermek için çalışıyor. “Hoş Geldin Bebeğim” projesiyle Necla – Mithat Öztüre Bergama Devlet Hastanesi’nde doğum yapan yeni annelere bebeklerinin ilk anda ihtiyacı olan eşyalardan oluşan hediye paketi takdim ediyoruz. Bergama Kültür Merkezi’nde kadınların kişisel gelişimlerine yönelik söyleşi, seminer, panel, el emeği sergiler, kitap günleri gibi çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklerin düzenliyoruz Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde yılda ortalama 850 kadına hobi ve meslek edinme kursuyla destek veriyor sanat atölyelerinde dikiş, makine nakış, iğne oyası, kanaviçe, sepet örme, resim, seramik ve pastacılık gibi ücretsiz kurslar düzenliyoruz. Özellikle kız çocuklarının kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamak amacıyla Üniversiteye Hazırlık Kursları veriyoruz. Coğrafi işaretli Kız Bergama Halısı Dokuma Kursu ile kadınların hem meslek öğrenmesini hem ekonomik gelir elde etmesini sağlıyoruz. Rahmi Yeşilsoy Engelliler Merkezi’nde çocukların el becerilerini geliştirirlerken annelerin kursa katılımını sağlayarak sosyalleşmesini, sosyal ve psikolojik destek almalarını sağlıyoruz. İhtiyacı olan ve bakıma muhtaç kadınlara destek olmanın dışında spor tesislerimizde, kadınlara yönelik pilates, fitness, yüzme ve tenis kursları düzenleniyoruz. Ve daha sayamadığımız hizmetleri kadınlarımıza sunuyoruz.

 
CHP Bayraklı'dan 100. yıl buluşması
 
CHP'li Nalbantoğlu'dan İYi Partili Özlale'ye: "Birlikte balık tutalım"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Bayraklı'dan 100. yıl buluşması
CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı, partinin 100’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla ...
İYİ Partili Özlale'den Başkan Soyer'e: ''En güçlü aday benim''
İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, İzmir ...
Aslanoğlu'dan Özlale'ye 'Kimyasal' yanıtı: "İzmirliler'in kabul edeceği bir siyaset tarzı değil"
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener ...
 
Olaylı CHP İzmir İl Kongresi mahkemelik oldu
CHP İzmir İl Başkanlığı, Şenol Aslanoğlu'nun yeniden başkanlığa seçildiği ...
AK Partili Bursalı: "Bunlardan İzmir'e hayır gelmez"
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, "CHP'nin il kongresinde yaşanan ...
Ümit Özdağ: ''Zafer Partisi'ni kapatır, giderim''
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kendisine "Mossad ajanı", "Yahudi", ...
 
CHP'li Başarır'dan İYİ Parti'ye İzmir tepkisi... "Umarım hesap vermek zorunda kalmazlar"
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İYİ Parti Genel Başkanı Meral ...
MHP'li Yalçın'dan Özlale yorumu!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İYİ Parti'nin, İzmir'de belediye ...
Politika Durağı'nda çarpıcı tespitler... Gündem CHP il kongresi ve Özlale'nin adaylığı!
Gazeteciler Sercan Avcı, Onur Çakır ve Mustafa Akbaş, Politika Durağı’nda ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri