ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5004
    Dolar
  • Euro
    34,6901
    Euro
  • Altın
    2.496,860
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    8/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/16°
    IZMIR
  • KONYA
    10/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Balık fiyatları fırladı!
Balık fiyatları fırladı!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
30 Nisan 2023 Pazar - 18:13

AK Partili Çankırı'dan müjde... Kemeraltı, Birgi ve Bergama UNESCO yolunda...

AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı İzmir’in ticaret hayatının ve önemli alışveriş merkezi adreslerinden biri olan can Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı, UNESCO Dünya Miras Listesinde asil listeye kazandırmak istediklerini söyledi. Çankırı, aynı müjdeyi Birgi ve Bergama için de verdi.

AK Partili Çankırı dan müjde... Kemeraltı, Birgi ve Bergama UNESCO yolunda...

AK Parti İzmir Milletvekili ve 2. Bölge Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı saha çalışmaları kapsamında Ödemiş’te çeşitli temaslarda bulundu.  Semt Pazarı esnafını ziyaret ederek esnafların öneri ve taleplerini dinleyen Çankırı ardından Birgi’de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi Çakırağa Konağı’nın açılışını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Birgi Kaymakamı Fatih Özkan, Sanatçı Bedia Akartürk ile gerçekleştirdi.

Çankırı törende yaptığı konuşmada İzmir’in köklü bir tarihi geçmişi olduğunu kent genelinde çok sayıda tarihi dokuları AK Parti hükümetleri döneminde UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kazandırdıklarını söyledi. Tarihi Çakırağa Konağı’nın restorasyon startı için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na AK Partili Ödemiş eski Belediye Başkanı Mahmut Badem’in görevde olduğu dönemde başvuruda bulunduklarını hatırlatan Çankırı, Tarihi Çakırağa Konağı, Bergama, Birgi, Kemeraltı’nın da UNESCO Dünya Miras listesi asil listesine dahil etmek istediklerinin müjdesini verdi.

Hedef 90 milyon turisti ağırlamak

Merkezi hükümet olarak kamu yararına hizmet etmek isteyen yerel yönetimlerle daima omuz omuza çalıştıklarının altını çizen Çankırı; “İzmir’de daha çok işler yapmak, daha çok vatandaşımızı bu güzel kentin tarihi ve doğal güzellikleri ile buluşturmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı restorasyon çalışmalarının bakanlığın kültürel mirasların gelecek nesillere bırakılmasında, aslına uygun şekilde titizlikle gerçekleştirdiğini ifade ederek, ‘’Türkiye turizminin tanıtım hamlelerinin sonuç verdi. Geçtiğimiz dönem 51,5 milyon turisti ağırladık, 46,5 milyon dolar gelir elde ettik.  Bu yıl ise 90 milyon turisti getirmeyi bekliyoruz.  Ülkemizin her bir köşesi zenginlik barındırıyor. İzmir de bunlardan biri. Türkiye yüzyılına yakışır şekilde çehre elde etmesi için alt yapı, üst yapı turizm geliştirme projelerinin hayata geçmesi için çalışıyoruz. Hükümet olarak İzmir’imize hak ettiği yatırımları getirdik, getirmeye de devam ediyoruz.” dedi.

Kooperatifler için çalıştay düzenlenecek

Çankırı Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran’ın ev sahipliğinde Ödemiş’in 99 mahalle muhtarıyla de bir araya geldi. Hükümet olarak göreve geldikleri ilk günden bu yana sayısız açılışa imza attıklarını, sayısız projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Çankırı, bölgedeki tarımsal ihtiyaçlara yönelik bir çalıştay düzenlemek istediklerini söyledi. Çankırı, “AK Parti iktidarında Türkiye’nin her köşesine hizmet götürdük. Sayısız açılış yaptık. Her yaştan herkesin hem kamu yararı içeren projelerini desteklerle hem de hayallerini gerçeğe dönüştürdük. Çünkü bizim için insan demek parti gözetmeksizin hizmet demektir. Bu yüzdendir ki ben birinci bölge milletvekiliyken de ikinci bölgeyi gezerek vatandaşlarımızla hep bir arada olmaya çalıştım. Bölge gözetmeden her daim burada oldum.  Çünkü bu işin bölgesi yok. Bu işin partilisi, ötekisi yok. Biz inandığımız yolda bu yüzdendir 21 yıldır vatandaşımızdan aldığımız icazetle yürüyoruz. Örneğin bu bölgede, Ödemiş’te ciddi sulama problemi var. Seçim sonrası bölge arazilerinin ve kooperatiflerinin kalkındırılması amaçlı tarımda akıllı sulama sistemleri ve akıllı tarım tekniklerinin geliştirilmesi için çalıştay yapacağız.” dedi.

Ödemiş’e Ayakkabı Saraciye bölümü

Çankırı temasları kapsamında Ödemiş Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mustafa Köksoy’u ziyaret ederek İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaparak bölgede mesleki teknik liselerde Ayakkabı Saraciye bölümünün açılması için ara eleman yetiştirmeyi hedeflediklerini aktardı.  Tamamını kadınların oluşturduğu bir ayakkabı imalathanesini de ziyaret eden Çankırı burada çalışan kadınlarla kahve molası vererek çiçek dağıttı.

 
Altay Bolu'dan puanla dönüyor...
 
Altınordu pes etmedi, puanı kaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç'tan Baykar yanıtı: Hiçbir yerde öyle demedim!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ın ...
CHP'li Nalbantoğlu'dan Erdoğan'ın İzmir mitingine yorum: ''Ne verdiniz ki ne istiyorsunuz''
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; Cumhurbaşkanı ...
Bahçeli: AYM Başkanı haddini, hududunu aştı
MHP lideri Devlet Bahçeli, Kütahya'da vatandaşlara hitap etti. Konuşmasında, ...
 
İYİ Parti'nin oy oranını açıkladı!
"Bizi terörle bir araya getirmek, en hafif tabiri ile şuursuzluktur. Bizim ...
AK Parti'den büyük İzmir mitingi...
Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın adayı Recep ...
Bakan Nebati'den İzmir İktisat Kongresi açıklaması...
Bakan Nebati, İzmir İktisat Kongresi'ne ilişkin soruları yanıtladı. Nebati, ...
 
AK Partili İnan Ödemiş'te muhtarlarla buluştu...
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili ...
Vatandaş İYİ Partili Keskin'e dert yandı...
İYİ Parti İzmir Milletvekili Adayı Öztürk Keskin, Torbalı ilçesine ziyarette ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gündoğdu'da....
Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri