ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5186
    Dolar
  • Euro
    34,9291
    Euro
  • Altın
    2.431,340
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    15/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
26 Eylül 2023 Salı - 15:55

AK Partili Çankırı'dan saldırıya uğrayan terör gazisine ziyaret...

İzmir’in Bornova ilçesinde cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle M.E. Y.’yi uyaran terör gazisi Bülent Yıldırım saldırıya uğradı. Şikayetçi olan gazi Yıldırım, “Herkes istediği partiyi destekleyebilir. Ancak başka Türkiye yok bu yüzden kimse bu ülkenin cumhurbaşkanına hakaret edemez” dedi. Gazi Yıldırım'ı ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, "Gazimize yapılan bu saygısızca tutumu, saldırıyı esefle kınıyoruz" dedi.

AK Partili Çankırı dan saldırıya uğrayan terör gazisine ziyaret...

1996 yılında Hakkari’de vatani görevini yapan Bülent Yıldırım, Kuzey Irak’ta 60 kişilik terörist grupla girdiği çatışmada tezkeresine 15 gün kala yaralandı. İç organları ağır derecede hasar gören Yıldırım’ın dalağı alındı, bir böbreği işlevini kaybetti ve belindeki kurşuna rağmen hayata tutundu. Yıllar süren tedavilerin ardından İzmir Bornova’da yaşamını sürdüren gazi Yıldırım, geçen günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle uyardığ M. E.Y. isimli şahıs tarafından darp edildi. AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın ziyaret ettiği gazi Yıldırım, yaşadığı talihsiz olayı, “bu ülkede bir ve bütün olarak yaşamanın mücadelesinin ne olduğunu ben hayatımla ortaya koydum. Ancak hangi görüşü desteklerseniz destekleyin kimse hür iradeyle seçilen Cumhurbaşkanına hakaret etme imtiyazına sahip değildir” sözleri ile tanımladı.

“Elimi Uzattım Tokat Attı”

Gazi Bülent Yıldırım, Mayıs ayında başlayan ve geçtiğimiz 11 Eylül günü tekrarlanan saldırıyı şu sözlerle anlattı: “Mayıs ayında evime yürüme mesafesindeki her zaman gittiğim kafeteryada açık olan televizyonda deprem ve sel felaketleri sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız açıklama yapıyordu. Ülke olarak asrın felaketini yaşadığımızı ve birbirimize kenetlenmemiz gerektiğini açıklıyordu. Ancak bu sırada hiç tanımadığım ve arka masamda oturan şahıs tarafından ağıza alınmayacak küfürler edildiğini duydum. Ben de kendisini münasip bir dille uyararak, ‘beyefendi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına küfrediyorsunuz. Ayıp değil mi? dedim. O sırada kendisi bana ‘sana mı soracağım istediğime küfrederim’ yanıtını verdi. Aynı zamanda kendisinin boksör olduğunu belirterek beni tehdit etmeye başladı. Ben de burada kadınlar ve çocukların olduğunu hatırlatarak küfürlü konuşmanın şık olmadığını belirttim. Olay büyümesin diye arkadaşımla dışarı çıktık. Kendisi arkamızdan geldi ve bize ‘siz kim oluyorsunuz da beni uyarıyorsunuz? Sen ve senin gibiler Erdoğan’ın gazileri olursunuz? gibi hakaret içerikli sözler sarfetti ve üzerimize yürüdü. Araya giren arkadaşlarımız benim terör gazisi olduğumu belirtmesine rağmen küçük çaplı bir arbede yaşandı. Bunun üzerine karşılıklı olarak şikayette bulunduk. Olaydan sonra ben kafeteryaya gitmeye devam ettim. Bu kez abisi olduğunu öğrendiğim şahıs yanıma gelmeye başladı. Benimle tanıştı. Kendisinin yaşanan olay sonrasında arabuluculuk yapmak istediği niyetiyle yanımıza gelip gittiğini düşündüm. Ancak 11 Eylül günü M.E.Y. abisiyle birlikte kafeteryaya yanıma geldi ve ben de barışmak istediklerini düşünerek yağa kalkıp elimi uzattım ancak bana tokat attı. Olay sonrasında darp raporu aldım ve şikayetçi oldum. Şu anda da kolluk kuvvetlerimiz sürecin gerekli takibini yapmaktadır. Zaten olay şahitlerin beyanlarıyla da esastır.”

Vekil Çankırı’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Yıldırım, “Sayın Vekilimizin ziyareti de ayrıca güç verdi, yalnız olmadığımızı hissettirdi. Bu ülke hepimizin. Bir tane Türkiye Cumhuriyeti var. İşte Ortadoğu ortada. Avrupa’nın hali ise içler acısı. İktidardan hoşlanmayabilirsiniz, eleştirebilirsiniz ancak bugün dünya ülkelerini dize getiren bir ülkenin Cumhurbaşkanına hakaret edilmesini doğru bulmuyorum” diye konuştu.

AK Partili Çankırı: “Akıl tutulmasıdır”

Yaşanan olayın Gaziler Haftası’na denk gelmesinden ayrıca üzüntü duyduğunu açıklayan Çankırı durumun kabul edilebilir yanı olmadığını vatan uğruna canı pahasına mücadele eden her bir nefesin kıymetli olduğuna vurgu yaptı. Vatan millet sevgisini, şehitlik ve gazilik makamını ve bu rütbelerin ne demek olduğunu bilmeyen zihniyetlerin terör belasının ekmeğine yağ sürdüğünü aktaran Çankırı, “Gazimize yapılan bu saygısızca tutumu, saldırıyı esefle kınıyoruz. Bu ülke bugün bölgesinde küresel bir güç olma yolunda ilerliyorsa önce aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz ardından da Sayın Cumhurbaşkanımızın içerde ve dışardaki şer odaklarına karşı dik duruşu sayesindedir. Sevelim sevmeyelim ancak saygı duymak zorundayız. Hiçkimse halkın iradesiyle seçilmiş cumhurbaşkanına hakaret etme lüksüne, özgürlüğüne sahip değildir. Aksini düşünmek apaçık bir akıl tutulmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti sahip olduğu farklı siyasi görüşlerle demokratik bir ülkedir. Herkesin eleştiri hakkı vardır ancak hakaret etme imtiyazı yoktur. Eleştirinin de bir ·adabı muaşereti vardır. İnşallah bu olayda da hak ve adalet yerini bulacaktır” dedi.

“Zaman birlik olma zamanı”

Millet olarak kavga ve provokenin tarihte hiçbir kazanım sağlamadığına dikkat çeken Çankırı, çözümden yana olan herkesi sağ duyuya davet ederek şöyle konuştu: “Zaman birlik olma zamanı. Millet olarak bir olursak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sıkıntımız olmaz. Nitekim şanlı zaferlerimizin hepsinde ‘ölürsek şehit kalırsak gazi’ olurum düsturunu Malazgirt’te, Çanakkale’de, 15 Temmuz’da görmek mümkün. Kaldı ki en önemli görevlerimizden biri de şehit ve gazilerimizin emanetini muhafaza etmektir.”

 
Japon deprem uzmanından korkutan İzmir sözleri!
 
EİB'den deprem bölgesindeki girişimci kadınlara mentörlük desteği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması: Nazlanmaya gerek yok!
AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni Anayasa için kapıları ...
İYİ Partili Çobanoğlu aday adaylığını açıkladı!
İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, Bayraklı Belediye Başkanlığı ...
CHP'den kurultay tarihi açıklaması!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Kongrelerimizi ...
 
Bitmemiş daireleri satışa çıkaran Başkan İnce'ye tepki: 'Yangından mal mı kaçırıyorsunuz?'
AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir ve Meclis Üyeleri Halil ...
CHP'li İpek Onbaşıoğlu’ndan AK Parti Selçuk’a ziyaret tepkisi...
CHP Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, önceki gün AK Parti İlçe Başkanı ...
CHP İstanbul için ikinci aday!
CHP'de Cemal Canpolat, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. ...
 
CHP Manisa İl Başkanlığına Ferdi Zeyrek seçildi!
CHP Manisa İl Başkanlığı 38. Olağan Kongresi'nde yarışı, il başkanı adaylarından ...
CHP'li Başarır: Kılıçdaroğlu’na saygısızlık yaptırmam!
Partisinin Malatya İl Konrgesi'nde konuşan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir ...
CHP'li Nalbantoğlu'dan İYi Partili Özlale'ye: "Birlikte balık tutalım"
Katıldığı bir televizyon programında İzmir Körfezi’nde kokuyu gidermek ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri