ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
6 Şubat 2024 Salı - 13:25

AK Partili Dağ depremzedeleri ziyaret etti, İzmirliler'e ''Güvenli konut'' sözü verdi...

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, 6 Şubat Depremi sonrası İzmir'e yerleşen ve İzmir Depremi'nden etkilenen iki depremzede aileyi ziyaret etti. Dirençli ve güvenli şehirler oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Dağ, "İzmirli hemşehrilerimize sözümüz, vaadimiz... İzmir'de yaşayan 4.5 milyon hemşehrimiz güvenli konutlarda oturuncaya kadar bize durmak, yorulmak, gece, gündüz yok" dedi.

AK Partili Dağ depremzedeleri ziyaret etti, İzmirliler e  Güvenli konut  sözü verdi...

SONKALEİZMİR-AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, 6 Şubat Depremi'nin birinci yılında İzmir'de depremzede aileleri ziyaret etti. Dağ'a partisinin Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar ile partililer eşlik etti. Dağ ilk olarak 6 Şubat Depremi sonrası Bayraklı Adalet Mahallesi'ne taşınan Karatün ailesini ziyaret etti ve ihtiyaçlarını dinledi.

"DEVLETİMİZİN NE KADAR BÜYÜK OLDUĞUNU GÖRDÜK"

Ziyareti sonrası gazetecilere açıklama yapan Hamza Dağ, "6 Şubat 2023... Bütün milletçe bizi derinden üzen Kahramanmaraş merkezli 11 ilde hissedilen depremlerimiz. Bugün birinci yıl dönümü. Yine o güne gittik hep beraber. 11 ilde 14 milyon insanı etkileyen ve 50 bini aşkın insanımızı kaybettik. Ondan sonra şu bir yıl süre zarfında ne kadar büyük bir devletimiz olduğunu, ne kadar büyük bir milletimiz olduğunu hep birlikte tüm dünyaya göstermiş olduk. Yaraların bir kısmı sarıldı, sarılmaya devam ediyor. İnşallah geri kalanı da bu anlamda sarılacak. İzmir'de de deprem felaketiyle karşı karşıya kalmıştık. Adalet Mahallesi, Manavkuyu, Mansuroğlu, Bayraklı bölgesi en fazla etkilenen bölgeydi. Hem akut döneminde hem de sonrasında deprem yaralarının sarılması noktasında ciddi bir mücadele verdik. Beş bine yakın konut İzmir'de yapıldı. Ağır hasarlılarla ilgili talepler var" dedi.

"ZAMAN KAYBETME LÜKSÜMÜZ YOK"

Hem İzmir hem de Kahramanmaraş depremlerinin hemen ardından bölgede olduklarını söyleyen Hamza Dağ şöyle devam etti:

"6 Şubat bizim sadece her yıl hatırlayıp unutacağımız bir gün olmamalı. 6 Şubat ve 30 Ekim bize bir şey anlatıyor. Deprem bölgesinde yaşıyoruz. Bizim depreme dirençli ve güvenli şehirler için çaba sarf etmemiz gerekiyor. İzmir de işin doğrusu bunların başında geliyor. Bizim yerinde yeni yaşam dediğimiz, hem yerinde dönüşümü sağlayacak hem de şehre nefes aldırıp güvenlik konutlar inşa edeceğimiz bir süreci yaşamamız gerekiyor. Beş yıl daha İzmir'in kronik sorunlarını, özellikle kentsel dönüşüm ve depreme dayanıklı konutlar konularında zaman kaybedemeyiz. Bunlar yokmuş gibi davranarak zaman kaybedemeyiz. Zaman kaybetme lüksümüz yok. Bu işe başlamak mecburiyetindeyiz. Bunu 1 Nisan'dan sonra hükümet belediye kucaklaşmasıyla el birliğiyle bunu başarmak zorundayız. Evet beş yılın sonunda belki o kadar depreme dayanıksız konutun olduğu bir şehirde tamamını güvenli hale getiremeyecek olabiliriz. Ancak büyük bir mesafe kat edip şartları döndürmeye başlayabiliriz ve başlayacağız. Deprem insanoğlu var olduğu sürece ne yazık ki bir gerçeklik. Bir gün bu yaşanma durumunda buna hazırlık yapmamız lazım. Yapmak istediklerimizi, yapacaklarımızı kamuoyuyla paylaşacağız. Ama şunu söylemek isterim. 25 yıl boyunca her 5 yılda 5 bin konutun dönüşümü sağlanmış olsaydı, şu anda İzmir'de minimum 125 bin konutun dönüşümü sağlanmış olurdu. Bizim İzmirli hemşerilerimize sözümüz, vaadimiz. İzmir'de yaşayan 4.5 milyon hemşerimiz güvenlik konutlarda oturuncaya kadar ve bu şehir nefes alıncaya kadar bize durmak yok. Yorulmak yok. Gece yok, gündüz yok, yazlık, kış yok."

"BELEDİYENİN DE KATKI SAĞLAMASI LAZIM"

Ziyaret ettikleri depremzede aileyle görüşmelerini anlatan Hamza Dağ, eğitim ve sağlık konusunda ailenin yanında olacaklarını vurguladı. İzmirli depremzedelerin sorunları ile ilgili de konuşan Dağ şunları kaydetti:

"Benim her zaman söylediğim 'Ben bu şehri emini olmaya talibim. Bu, şu hanenin içindeki ızdıraptan da sıkıntıdan haberdar olmak demektir. Biz kuracağımız sistemde bundan da haberdar olacağız. Kalbi anlamda yanlarında olduk. Güçlü bir planlama vardı bir az hasarlı, orta saha ve ağır hasarlı olarak. Yani ağır hasarlı binalarla ilgili iki sene, iki buçuk sene içinde 5 bin konut bitirdik. Bunları hem yerinde bin 700 tane hem de rezerv alanda 3 bin 700 olmak üzere bitirdik. Orta hasarlıların talepleri var. Sayın Başbakanımız Binali Bey'le birlikte kredi konusunda, kredinin daha uygun olması konusunda ciddi çaba sarf ettik. Çözülen yerler var. Şimdi Emlak Konut'un 900'e yakın yerle ilgili yaptığı işler var. Büyükşehir Belediye Başkanlığı nasip olursa bir formül ortaya koymak istiyoruz. Emlak Konut, Büyükşehir Belediyesi, Halkbank... Sadece hükümet olduğunuzda, belediye olmazsa yapamaz mısınız? Belediyenin de katkı sağlaması bu işi daha kolaylaştırır. Biz bugüne kadar bunu yaşayamadık. İnşallah bir Nisan'dan sonra bunu sağlayacağız. Büyükşehir Belediyesi de yükün bir kısmını alacak. Taşın altına sadece bir iki kurum değil, üç dört kurum elini koyacak.

"PALYATİF ÇÖZÜMLERLE OLMAZ"

Çözüm üretme konusunda apayrı bir formül ortaya koyacağız. Biz birçok sorunu çözdük. Bunu da çözeceğiz, kimsenin şüphesi olmasın. Büyükşehir Belediyesi bizim inşallah başkanlığımızda çözümün bir tarafı olacak. O masanın bir yerinde olacak. Hayat bulmayacak palyatif çözümlerle başarı elde edemezsiniz. Belki o anda günü kurtarırsınız. Ama İzmir'in, önümüzdeki beş yılda palyatif çözümler üretecek bir durumu yok. Deprem gerçekliği en kronik sorunlarımızdan biri. Bunu palyatif çözümlerle eee neticelendirmemiz imkan dahilinde değil."

 

 
Karşıyaka'da Sözeri takımına güveniyor!
 
Altınordu'da Eray kayıplarda!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Konak Adayı Mutlu'dan kentsel dönüşüm sözü...
Konak’ın kentsel dönüşüm bekleyen mahallelerinde Roman vatandaşlarla buluşan ...
AK Partili Tunç: ''Bozyaka Hastanesi yenilenecek''
Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç, Bozyaka’da yakın zamanda ...
Eşki dosyasını alkışlarla teslim etti....
Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, adaylık dosyasını Bornova İlçe ...
 
CHP İzmir'den 04.17'de saygı duruşu...
CHP İzmir İl Başkanlığı, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş ...
İmamoğlu'dan Erdoğan'a Hatay tepkisi..
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’da ...
CHP'li Aslanoğlu'dan AK Partili Saygılı'ya 'Hamza Dağ' sorusu...
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Eski Başkan Dalgıç'tan Lal Denizli'ye tam destek...
Çeşme'de saha çalışmalarını sürdüren CHP Adayı Lal Denizli'ye eski başkan ...
Hamza Dağ, Dikili'de esnaf ve vatandaşlarla buluştu...
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, sadece büyükşehir ...
Hamza Dağ'ın o ziyaretine CHP'den 'takiyye' tepkisi... Partisinin logosunu niye kullanmıyor?
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ'ın önceki gün ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri