ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2318
    Dolar
  • Euro
    34,8320
    Euro
  • Altın
    2.430,950
    Altın
  • Bist-100
    10.269,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/28°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
İniş sırasında lastiği patladı!
İniş sırasında lastiği patladı!
9 Ağustos 2023 Çarşamba - 10:38

AK Partili Kılıç'tan Gaziemir Meydanı tepkisi...

AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Erdem Kılıç, 20 Nisan günü çalışmaların başladığı Gaziemir Meydanı'nın bitiş tarihi ile ilgili eleştirilerde bulunarak, "Esnafın en çok iş yapacağı Gaziemir halkının en çok zaman geçireceği yaz döneminde insanların gözünün içine baka baka bu projeye başlamak ve başlayıp da bitirememek iş bilmezliğin dik alasıdır." dedi. 

AK Partili Kılıç tan Gaziemir Meydanı tepkisi...

AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Erdem Kılıç, Gaziemir Meydanı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenmesi için başlatılan çalışmalarla ilgili açıklama yaptı. 20 Nisan’da başlayan meydan çalışmalarında önce tüm dükkanların tentelerinin söküldüğünü, esnafın kavurucu yaz günlerinde sıcağa mahkum edildiğini öne süren Başkan Kılıç, "Esnafın en çok iş yapacağı, Gaziemir halkının en çok zaman geçireceği yaz döneminde, insanların gözünün içine baka baka bu projeye başlamak iş bilmezliğin dik alasıdır. İşin uzmanlarına göre maksimum kırkbeş günde bitmesi gereken projenin ihalesine, yüz seksen gün olarak çıkılmıştır. Buna rağmen 15 Ağustos’ta biteceği taahhüt edilen meydan projesi, bir bilinmezliğin içinde hiç bir açıklama yapılmaksızın ortada durmakta ve Gaziemir Meydanımız can çekişmektedir’’ dedi.

"Almadıkları önlemden dolayı bir kişi ölümden döndü"

‘’Projenin tamamlanması durumunda esnaf mağdur olacak, Gaziemir halkının keyifle zaman geçireceği alan belediye eliyle yok edilecektir.’’ diyerek sözlerine devam eden AK Partili Kılıç'ın açıklaması şöyle devam etti:

"Burada yapılmak istenen açık açık Gaziemir Meydanı’ndaki esnafın iş yapmasını engellemek ve belediyenin tadilat yapmış olduğu kendi kafelerine müşteri sağlamaktır. Proje başladığından beri moloz, taş ve toprak yığınlarının içinde meydanımızı kullanmak zorunda olan halkımızın ne mal ne de can güvenliği kalmamıştır. Can güvenliği demişken, kısa zaman önce kıymetli bir hemşehrimizin başına gelen talihsiz olay durumun vahametini, özellikle çocuk ve yaşlılarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın nasıl bir tehlikeye maruz kalabileceklerini ortaya koymuştur. Kıymetli hemşehrimiz ayağı takılıp düşerek beyin kanaması geçirmiş kaburgaları kırılmış ve ölümden dönmüştür. Belediye, olayın ardından meydanın dört bir yanına derme çatma uyarı tabelaları koyarak adeta bir şark kurnazlığı ile sorumluluğu üzerinden atıp vatandaşı suçlu konumuna düşürmek istemektedir. Görsel medyada geçtiğimiz senelerde “Halka hesap veriyoruz” adıyla programlar yapan, Gaziemir Meydanı’nda tadilatını yaptığı birkaç projeyi anlatıp vatandaştan soru almadan tabiri caizse meydandan kaçan Belediye Başkanı bu sene neden bu programı tekrarlamamıştır? Verilemeyecek hesabı mı vardır,yoksa ortada hesap verilecek bir meydan mı kalmamıştır?"

"Bu işin takipçisi olacağız"

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya yüklenen AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Erdem Kılıç şunları kaydetti:

"Başkana soruyoruz; ilçemizin savsaklandığını, değersizleştirildiğini, kaale alınmadığını görmüyor musun? Ya da görmek mi istemiyorsun? Niçin meydanına, insanına, ağacına, esnafına ve ilçenin onuruna sahip çıkmıyorsun? Sayın Başkan; senin gözlerin kör vicdanın sağır olmuş olabilir. Gaziemir’imize karşı yapılan bu haksızlığa duyarsız kalabilirsin. Halkımıza yapılan bu saygısızlığa dur diyecek cesaretin de olmayabilir. Ancak unutulmamalıdır ki Gaziemir sahipsiz değildir.  AK Parti Gaziemir teşkilatı olarak neşesi çalınan, cıvıltısı susturulan meydanımızın bir an önce hakettiği görünüme kavuşması için elimizden geleni yapacağız. Gaziemir halkının bu meseleden dolayı sekteye uğrayan sosyal,ekonomik ve kültürel yaşantısına ayrıca sağlık ve can güvenliğine ilişkin hak hukuk ve menfaatlerinin korunması için sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız. Aramızda kalsın Başkan! Sekiz ay sonra yolcudur abbas, elbet bu meydan böyle kalmaz!"

 

 

 
Üniversiteli Deniz'i saç boyası mı öldürdü?
 
Seferihisar Akarca'da deniz bayramı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM Akbelen için olağanüstü toplandı!
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ...
CHP Seferihisar'da Solak çekildi, Çınar adaylığını açıkladı!
CHP Seferihisar'da 215 delegenin katılımı ile 18 Ağustos'ta yapılacak ...
AK Partili İnan: ''Bergama Ak belediyeciliğinin en önemli duraklarından''
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
 
13 yeni fezleke Meclis'te... Aralarında Özgür Özel de var!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in de arasında bulunduğu 13 milletvekiline ...
CHP'de değişim planları...
İmamoğlu’nun, 10-15 gün içinde İBB Başkanlığı adaylığını açıklayacağı ...
Demokrat Parti'den flaş yerel seçim kararı!
Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, yaklaşan yerel ...
 
CHP Konak yeni başkanını seçti
CHP Konak'ta seçime tek liste ile giren Ozan Ali İlgazi yeni ilçe başkanı ...
CHP Kemalpaşa'da Yılmaz başkan!
CHP Kemalpaşa ilçe kongresinde tek aday olarak seçime giren Ahmet Yılmaz ...
CHP Konak ilçe kongresinde gerginlik...
CHP Konak İlçe Kongresi'nde CHP önceki dönem milletvekilleri Musa Çam ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri