ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,5274
    Dolar
  • Euro
    45,4662
    Euro
  • Altın
    4.312,490
    Altın
  • Bist-100
    9.340,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/30°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    23/36°
    IZMIR
  • KONYA
    15/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İran'dan İsrail'e yeni füze atışı... ABD savaş jetlerini gönderiyor!
İran'dan İsrail'e yeni füze atışı... ABD savaş jetlerini gönderiyor!
Tahliyesinin ardından Özdağ'dan ilk açıklama!
Tahliyesinin ardından Özdağ'dan ilk açıklama!
Özgür Özel her seferinde '50 liralık alıyorum' diyenlere böyle cevap verdi
Özgür Özel her seferinde '50 liralık alıyorum' diyenlere böyle cevap verdi
İmamoğlu ve arkadaşlarının aileleri 'Dayanışma Platformu' kurdu
İmamoğlu ve arkadaşlarının aileleri "Dayanışma Platformu" kurdu
6 Mart 2022 Pazar - 12:21

Babası için yola çıktı kadınların hayatlarına dokundu

İzmir'de alzheimer hastası babası ve yatalak hastalar için özel iç çamaşırı üretmek fikriyle yola çıkan Reyhan Miray Reyhan, kadınlar için de Peddon ismini verdiği bir ürün geliştirdi. “Bu sürdürülebilir bir ürün” diyen Reyhan, “Ürün hem kadınların sağlığını hem de dünyamızı koruyor” diye konuştu.

Babası için yola çıktı kadınların hayatlarına dokundu

Üniversiteyi bitirdikten sonra yerleştiği Londra’dan babasının hastalığı nedeniyle dönmek zorunda kalan Reyhan Miray Reyhan, Gaziemir Belediyesi’nin “Gaziemirli Kadınlar Engel Tanımıyor Projesi” kapsamında kamera karşısına geçerek hikâyesini anlattı.

Tekstilci Reyhan Miray Reyhan, alzheimer hastası babasının ihtiyaçlarına cevap verecek ürünleri bulamaması nedeniyle sıkıntı yaşadığını, bunun üzerine ürün geliştirme yoluna girdiğini dile getirdi. Hastalara iç çamaşırı üretmeye başladığını, daha sonra da kadınlar için organik ped imalatına girdiğini ve geliştirdiği hijyenik pede "Peddon" ismini verdiğini aktaran Reyhan, girişimciliğe başlama sürecini şöyle anlattı:

“Babamın hastalanması üzerine ilk uçakla Londra’dan Türkiye’ye döndüm. Babamın hastanede yattığı süreçte, yatak yaraları ortaya çıktı. Babam ve onun gibi hastaların, özellikle yatak yaraları nedeniyle daha az acı çekmeleri için bir iç çamaşırı geliştirmek üzere harekete geçtim. Bir takım icatlar geliştirmeye başladım. Evde dikiş yapmaya başladım ve çamaşır tasarladım. Pandemi döneminde bu iç çamaşırını kendi üzerimde denedim ve çeşitli iyileştirmeler yapmaya başladım. Fark ettim ki biz kadınların kullandığı pedler, vücudumuza çok zarar veriyor. İçlerindeki kimyasal maddeler, parfüm gibi maddeler aslında bedenlerimize çok ciddi zararlar vermekte. Uzmanlar, yiyemeyeceğimiz hiçbir şeyin bedenimize değdirilmemesi uyarılarına rağmen biz kadınlar her ay düzenli olarak bu hijyenik pedleri kullanıyoruz. Bununla ilgili ne şikâyet edebiliyor ne de başka bir şey yapabiliyoruz.”


Geliştirdiği ürünü ‘dünyayı koruyan sürdürülebilir bir devrim’ olarak tanımlayan Reyhan Miray Reyhan, hijyenik pedlerin ve hasta bezlerinin doğadaki etkilerini çarpıcı rakamlarla ortaya koyuyor. Peddon ismini verdiği ürünün uzun kullanım ömrüyle doğanın korunmasına katkı koyduğunu ifade eden Reyhan, “Bir kadın hayatı boyunca 12 bin hijyenik ped kullanıyor. Hasta bezini de dahil ettiğimizde bir insan 35 bin hijyenik ürün kullanıyor. Bu hijyenik ürünlerin bir tanesi doğada 50 yılda çözünüyor. 32 yaşındayım ve benim ilk kullandığım ped, muhtemelen doğada bir yerde halen duruyor. Bu da dünyamızı yaşlandırıyor. Bu yüzden biz Peddon’a sürdürülebilir bir devrim diyoruz ve önce kendimize, sonra dünyamıza iyilik yapmak için peddon ürünlerini kullanıyoruz. 5 bini aşkın kadın müşterimizle birlikte sürdürülebilir bir devrim yaptık” diye konuştu.

Ürün geliştirme sürecinde birçok zorlukla karşılaştığının ama azimle tüm engelleri aştığının altını çizen genç girişimci Reyhan Miray Reyhan, “Kadınlar için yaşamın ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Bizler kendimize kadın olarak değil de birey olarak bakmalıyız. Cinayetin, tecavüzün, yalan dolanın her türlüsü kötü. Bu sebeple karakterimizden ödün vermeden, kimliğimiz doğrultusunda emin adımlarla yolumuzda ilerlemeye devam etmeliyiz. Ben hikâyemi babama borçluyum. Onun hayatıyla kendi hikâyemi yaratıyorum. Birçok gence örnek olarak onların kendi hikâyelerini üretmelerine destek oluyorum. Bu yola çıkmak için, kendi hikâyemi yaratmak için babamdan aldığım güçle, arabamı satarak işe başladım. Şimdi fark ediyorum ki yolda yürümek için arabaya ihtiyacım yokmuş. Emin adımlarla; kendim olduğum, gülümseyebildiğim müddetçe bu yolda yürümeye devam edeceğim” diye konuştu.

 

Etiketler:
 
Karaburun Kaymakamı haberleri ile ilgili flaş gelişme...
 
Özuslu: Biz Türkiyeyiz, gelecek biziz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun Kaymakamı haberleri ile ilgili flaş gelişme...
Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin ile ilgili habere getirilen erişim ...
Bunu da gördük... YAĞ KUYRUĞU!
Ayçiçek yağında stokların tükenmesi ve fiyatların daha da artması riskine ...
174 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son ...
 
İzmir'den güçlü tepki... "ZEYTİNİME DOKUNMA"
İzmir'de oda, dernek, sendika ve çevre örgütlerinin yer aldığı 61 kuruluş ...
Bergama Belediyesi'nden esnafa: ''Dükkanları boşaltın yoksa elektrik suyunuz kesilecek''
Bergama Belediyesi, millet bahçesi projesi nedeniyle yıkım kararı aldığı ...
Bergen filmine yasak!
Türk sinemasında uzun süredir merakla beklenen ve çekimlerinin tamamlanmasının ...
 
İzmir'den zeytinlik ve sit alanı yönetmeliklerine tepki
TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine, ...
İzmir'de acil serviste saldırı!
İzmir'de trafik kazası geçiren hastanın yakınları Bakırçay Üniversitesi ...
İzmir Müze Müdürü görevden alındı!
İzmir Müze Müdürlüğü'ne bağlı arkeolojik kazılarda yolsuzluk iddiasıyla ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri