ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5352
    Dolar
  • Euro
    34,8085
    Euro
  • Altın
    2.440,100
    Altın
  • Bist-100
    9.722,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/35°
    ADANA
  • ANKARA
    17/29°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    19/29°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    18/26°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
22 Temmuz 2019 Pazartesi - 12:57

Binali Yıldırım: 'İzmir bizim gönlümüzdedir'

Eski Başbakan, Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, yerel seçimden sonra ilk kez geldiği İzmir'de partililer tarafından karşılandı. Yıldırım, "Nerede olursak olalım, hangi konumda olursak olalım her zaman İzmir bizim kalbimizdedir. İzmir bizim gönlümüzdedir" dedi.

Binali Yıldırım:  İzmir bizim gönlümüzdedir

Eski Başbakan, TBMM eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, çeşitli temaslarda bulunmak ve açılışlar yapmak için uçakla İzmir'e geldi. Yıldırım'ı karşılamak için gelen çok sayıda kişi, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Adnan Menderes Havalimanı'na, polis kontrol noktalarında üst aramaları yapılarak alındı. Kalabalığa parti bayrağı, Türk bayrağı ve şapka dağıtıldı. Nohutlu pilav ve ayran ikram edildi. Havalimanına, üzerinde 'Türkiye Cumhuriyeti'nin son başbakanı', 'İzmir senin uğurun, sen İzmir'in gururusun', 'Herkes konuşur Binali kanka yapar' yazılı pankart ve dövizler asıldı.

Binali Yıldırım, 'AK gençlik seninle gurur duyuyor' sloganları ile karşılandı. Kurulan kürsüye çıkan Binali Yıldırım, konuşmasına, "Sizleri özlemişim" diyerek başladı. Seçimlerden dolayı düzenlenen mitinglerle çok vakit geçirdiklerini kaydeden Yıldırım, "Sizleri çok yorduk, ayrı kaldık. Hasretimiz bugün bitti ve bugün yine beraberiz" dedi.

Yıldırım, İzmir'in gönlünde ayrı bir yeri olduğunu söyleyerek, "Nerede olursak olalım, hangi konumda olursak olalım her zaman İzmir bizim kalbimizdedir. İzmir bizim gönlümüzdedir. Bugün aylar sonra İzmir'e geldik. İl Başkanımız Kerem Ali Sürekli'ye çok teşekkür ediyorum, kendisine başarılar diliyorum. Ondan önce görev yapan il başkanlarımıza, görevi Kerem Ali Sürekli'ye devreden Aydın Şengül başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İzmir'de geçmiş dönemlerde belediye başkanlığı yapan AK Partili isimlere de tek tek teşekkür eden Binali Yıldırım, şunları söyledi: "İzmir'e hizmetimiz devam edecek. Kınık'ta hemşehrilerimizle biraraya geleceğiz. Genel başkanımızın liderliğinde inşallah bundan sonra seçimsiz dört yıl boyunca, birlikte İzmir'i geliştireceğiz. Türkiye'nin kalkınması için, ekonomisinin çok daha iyi konuma gelmesi için, büyümesi için, adalet için, huzur ve güvenlik için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da partililere seslenerek, "Meydanları dolduran bu coşkulu teşkilat mensupları, akbaba gibi bu partinin bir şekilde tökezlemesini bekleyenlere buradan güzel bir yanıt veriyor" dedi. Konuşmaların ardından Yıldırım, İzmir milletvekilleri ve İl Başkanı Sürekli ile birlikte partilileri selamladı. Yıldırım, bir süre vatandaşlarla sohbet ettikten sonra AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na hareket etti. (DHA)

KINIK DEVLET HASTANESİ'NİN AÇILIŞINI YAPTI

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Yıldırım, Kınık ilçesine geçerek, burada yapılan Kınık Devlet Hastanesi'nin açılış törenine katıldı. Törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yerel seçimde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Nihat Zeybekci, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Kınık Belediye Başkanı AK Partili Sadık Doğruer ve ilçe belediye başkanları ile milletvekilleri katıldı.

 Açılışı yapılacak olan hastanenin bahçesinde kendisini karşılamaya gelenlere seslenen Binali Yıldırım, kürsüye, 2014 yılında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu sırada kullandığı seçim şarkısıyla çıktı. Şarkının kendisini 2014 yılına götürdüğünü söyleyen Binali Yıldırım, şöyle dedi:

"Sizler bizim baş tacımızsınız. Biraz fazla ara vermişiz. Özledik sizi. Bugün özlem gideriyoruz. Başkanımız 'doğalgaz, TOKİ, hastane' dedi, yapıldı. Önümüzdeki sene Bakırçay Üniversitesi'ne bağlı olarak sağlık meslek yüksekokulu açılacak. Bergama da AK Parti belediyeciliği ile tanıştı. Gönül belediyeciliği Bergama'da da hayata geçti. Demek ki Kınık ve Bergama, ağabey-kardeş olarak elele vererek, çok güzel hizmetleri Bakırçay Havzası'na getirecekler. Buraya İZBAN sözümüz var. İhalesi yapıldı ama İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın haberi yok. Öğrenir, daha yeni. Bergama'ya İZBAN geldikten sonra Bergama'dan ta Selçuk'a kadar 188 kilometre dünyanın en uzun raylı sistemini İzmir'e kazandırmış oluyoruz. İzmir'in yollarını böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Şunu herkes bilsin ki yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. Alçaklara, PKK'lıya, FETÖ'ye, terör örgütlerine bu topraklarda göz açtırmayız. Buna en önce Kınık, Bergama, İzmir karşı çıkar."

'LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMÜYOR'

Kınık halkına verdikleri hastane sözünü tuttuklarını ifade eden Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hastane sözünü 2006 yılında verdik. Rabbim hastalık vermesin ama lazım olduğunda elimizin altında tesisimizin olması çok güzel bir şey. 'Sağlık olsun' demekle sağlık olmuyor. 17 yıldır Türkiye sevdalısı liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ülkemizi bir baştan bir başa kalkındırdık. Kim hayal edebilirdi? 600 yıllık hayal, Sabuncubeli Tüneli yapıldı. İzmir- Manisa arası 15 dakikaya indi. İstanbul- İzmir arası 2 saat 50 dakikaya düşecek. Hayaldi, gerçek oldu. Nereden nereye. Bununla kalmıyor, şimdi İzmir'den Bergama'ya kadar, Çandarlı Limanı'na kadar 76 kilometre otoyol yapıyoruz. Bu yol bittiğinde İzmir'den buraya gelmek yarım saat bile sürmeyecek. İşte hizmet, insan sevgisi bu. Lafla peynir gemisi yürümüyor."

'BU HALK BUNLARA İKTİDAR VERMEDİKLERİ İÇİN KONUŞMAKTA USTA OLDULAR'

Konuşmasında CHP'yi çok konuşmakla eleştiren Yıldırım, dış politikaya da değinerek, şunları söyledi: "Solcuların, CHP zihniyetinin bu ülkede hiçbir hizmeti yoktur. Onların tek işi konuşmak. Konuşmayı çok güzel yaparlar. Çünkü bu halk bunlara iktidar vermedikleri için konuşmakta usta oldular. 50 yıldır konuşuyorlar ama sağ iktidarlar hep hizmet yapmıştır, proje yapmıştır, ülkeyi kalkındırmanın dertlisi olmuşlardır. Son 17 yıldır Türkiye'nin nereden nereye geldiğini, İzmir'in nereden nereye geldiğini en iyi sizler biliyorsunuz. Hiç merak etmeyin. Durmak yok, yola devam. Daha güzel olacak. Daha güzel hizmetleri hep beraber ülkemize, İzmirimize kazandıracağız. Türkiye, bölgede önemli bir yere sahip. Bölgemizin etrafında maalesef bir takım planlar yapılıyor. Bize 'S-400'ü niye aldınız' diyorlar. Biz vatandaşlarımızın, ülkemizin savunmasını, güvenliğini sağlamayacak mıyız? Bunu yaparken birilerinden izin mi alacağız? Bu millete böyle şey yakışır mı?"

FOÇA DEVLET HASTANESİ'NİN DE AÇILIŞI YAPILDI

Açılış töreninde konuşan Nihat Zeybekci de "Bu devlet hastanemizde emeği geçen her kim  varsa hepsinden Allah razı olsun. Allah muhtaç etmesin, eksik de etmesin. Her gelen buradan şifa olsun" dedi. Konuşmalardan sonra Binali Yıldırım, Kınık Devlet Hastanesi ile telekonferansla bağlanarak, Foça Devlet Hastanesi'nin açılışını yaptı. Yapımına 2 yıl önce başlanan içinde acil servis, ameliyathane, yoğun bakım servisi, anestezi servisi, çocuk servisi, kadın doğum servisi, dahiliye servisi, genel cerrahi servisi, fizik tedavi servisi, üroloji servisi ve diş polikliniği servisi bulunan hastanede, Bergama Devlet Hastanesi'nden gelecek doktorlar, 2 gün göz tedavisi hizmeti verecek. 6 bin 156 metrekare kapalı alanda, 2 katlı ve 25 yataklı hastane, geçen ay hizmete girmişti. Binali Yıldırım, açılıştan sonra Kınık Belediyesi'ni ziyaret etti, ardından Bergama'ya geçti.

 

 
3 sikke ile başladı dev bir koleksiyon oluşturdu
 
İstanbul Valiliği kentteki Suriyeliler için tarih verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun olayı usta gazetecinin de gündeminde
8 bin TL'lik başkanlık maaşının yanı sıra belediye şirketine kendisini ...
Ali Suavi Okulu, Fatih Sultan Mehmet oldu
Bornova’da 1963 yılında kurulan Ali Suavi İlköğretim Okulu'nun isminin ...
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi mecburiyettir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi eleştirilerine ...
 
Soylu ve Pakdemirli İzmir'de
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ...
Sürekli'ye 'Birlik' ziyareti
Büyük Birlik Partisi (BBP) İzmir İl Başkanı Erdem Öksüz ile yönetim kurulu ...
MHP'den Soyer'e 'PAGOS' tepkisi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Tunç ...
 
Mülteci kadına işkence iddiası
Hak ihlalleriyle anılan İzmir’deki Harmandalı Geri Gönderme Merkezi bu ...
Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir!
Kıdem tazminatının fona devredilmesiyle ilgili tepkiler günden güne artarken ...
İBB'de beklenen istifalar geldi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı iştirak şirketlerinin yönetim ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri