ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5350
    Dolar
  • Euro
    34,8608
    Euro
  • Altın
    2.440,970
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
18 Haziran 2022 Cumartesi - 11:57

Büyükşehir'den işçilerin yüzünü güldüren imza!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 5 bin 250 işçiye yüzde 35-40 zam sağlayacak toplu iş sözleşmesi CHP Genel Başkanı Kemal Kıçıdaroğlu'nun da katıldığı törenle imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Mevzuat bizi işçi işveren olarak ayırsa da biz asla size patron olmadık. Karşı cephelerde değil aksine yan yana yol yürüdük, yürümeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

Büyükşehir den işçilerin yüzünü güldüren imza!

Kültürpark Celal Atik Spor Salonu önünde yüzlerce işçinin hazır bulunduğu törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, ve CHP milletvekilleri katıldı. İşçiler, “İşçinin umudu Kemal Kılıçdaroğlu”, “Hak, hukuk, adalet”, “Zam, zulüm işkence işte AKP”, “Gen gelecek, devran dönecek. AKP halka hesap verecek” sloganları attı. 

"ALIN TERİNİZİN YANINDAYIM"

Adaylık sürecinde işçilere eşit işe eşit ücret sözü verdiğini anımsatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şunları söyledi:

"Eşit işe farklı maaş sisteminin biteceğine söz vermiştim. Bugün buna bir adım daha yaklaştım. İşçilerin geleceğe güvenle bakmalarını ve işsizlik korkusundan uzak bir hayat sürmelerini sağlamaya çalıştım. Toplum, gelir adaletsizliğini, zenginlikten refahtan bir avuç insanın faydalanmasını ve kendisinin yoksulluğun pençesine atılmasını kabul etmiyor. Mevzuat bizi işçi işveren olarak ayırsa da biz asla size patron olmadık. Karşı cephelerde değil aksine yan yana yol yürüdük, yürümeye de devam edeceğiz. Birleşe birleşe yaptık toplu iş sözleşmesini. 'Kurtuluş yok tek başına' diye inandığımız için yaptık. Birleşe birleşe dönemi şimdi şeniden başlıyor. Emek en yüce değerdir. Kuracağımız güzel memleket emeği en yüce değer olarak kabul eden bir memleket olacak. Ezilenin olmadığı, birlikte el ele vererek çok daha güzel günler yaşadığımız memleket olacak. O günleri görmek için omuz omuza ter dökmeye devam edeceğiz. O güzel geleceği sizlerin elleriyle hep birlikte kuracağız. Her daim sonuna kadar alın terinizin yanında olacağım."

 “TÜRKİYE İZMİR GİBİ DEĞİL”

Toplu sözleşme için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul şöyle konuştu:

“Önümüzdeki yıllarda daha toplu sözleşme olmayacak Türkiye’de. Örgütlü toplum olmayacak, buna müsaade etmeyecekler. İzmir Türkiye değil. Türkiye’nin her yeri İzmir gibi değil. Türkiye’deki tsunami İzmir’i de içine çekiyor. İşçi sınıfı emekçiler gidecek bir yerimiz yok. Vatanımız burası. Örgütlü olacağız, örgütlü hareket edeceğiz. Yoksulluk sınırı 20 bin, açlık sınırı 6 bin lira. ‘Almanya bizi kıskanıyor’ diyorlar ya. Almanya’da asgari ücret 2 bin 280 euro, 52 bin lira yapıyor. ‘Almanya bizi kıskanıyor’ diyenlere maaşımız 52 bin lira olmalı demeliyiz. 16 milyonuz biz. İstediğimizi iktidar yaparız. İşte iktidara talip olan burada.”

YENİ SÖZLEŞMEDE NELER VAR?

Yeni sözleşme ile işçilere 2023 yılı için yüzde 35-40 oranında zam yapılacağı ve 2022'de TÜİK tarafından açıklanan verilere göre hesaplanacak enflasyon farkının da ödeneceği belirtildi. 2023'te de 6 ayda bir enflasyon farkı karşılanacak. Ayrıca geçmiş dönem sözleşmelerinde yer alan işe başlama tarihine göre eksik maaş ücreti uygulamasının da kaldırılarak tüm işçiler için yüzde 100 maaş verileceği belirtildi.

 
Ünlü yönetmen Gatlif'ten Tatlıses'e övgü!
 
Ankersen'in gözü Torbalı'da!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sertel: Reklamlar yandaşa gidiyor!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, Alt Komisyon ...
Metiner-Arınç tartışması büyüyor!
Demokrasi ve Birlik Derneği, Bülent Arınç'ın Mehmet Metiner'e yönelik ...
CHP heyetinden Menderes çıkarması!
CHP heyeti Menderes'te esnafla bir araya gelerek sorunlarını ve taleplerini dinledi.
 
Elon Musk’ın '1453' paylaşımı sosyal medyayı salladı!
Elon Musk’ın 1453 İstanbul'un Fethi'yle ilgili yaptığı paylaşım olay yarattı. ...
Sabri Uzun'dan sonra bir soruşturma da Hanefi Avcı'ya!
Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele (KOM) Dairesi eski Başkanı Hanefi ...
'Ülkede mülteci istemiyoruz' sloganına gözaltı!
A Milli Futbol Takımı'nın Litvanya'yı 2-0 mağlup ettiği İzmir’deki maçta, ...
 
İzmir'de faciayı ağaç önledi!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil ...
Meteorolojiden 5 il için sel uyarısı!
Birçok il için sağanak yağış uyarısı yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ...
Kılıçdaroğlu İzmir'de Konyalılar'la buluştu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında Konyalılarla ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri