ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3377
    Dolar
  • Euro
    35,1323
    Euro
  • Altın
    2.305,740
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
17 Haziran 2022 Cuma - 12:32

CHP'li Beko: İyileştirme bu mu? Çok yazık...

Sağlık çalışanları ve emeklilerinin haklarının iyileştirilmesini içeren yasal düzenleme geçtiğimiz aylarda geri çekilmiş ve yeni yasal düzenlemede öngörülen haklar çok daha düşük ücretlerle yok edilmişti. Bunun üzerine sağlıkçılar yeniden iş bırakmaya ve eylemlere başladı.  Konuyu yasa teklifinin görüşüldüğü Meclis gündeminde değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko,  “Dağ fare doğurdu!” ifadesini kullandı.

CHP li Beko: İyileştirme bu mu? Çok yazık...

Sağlık çalışanlarının yeni yasal düzenlemenin iyileştirilmesini gerekçe göstererek aylardır oyalama ve algı yönetimiyle bekletildiğini Meclis kürsüsünden dile getiren CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Sağlık çalışanlarını bekleten AKP iktidarının şu anda Meclis gündemine getirdiği kanun teklifiyle sağlık çalışanlarına mali açıdan sınırlı düzeyde ve kapsayıcı olmayan bir artış sağlanmıştır. Dağ fare doğurmuştur. Yaşanılan ekonomik kriz nedeniyle geçinemeyen hekimlerin ve sağlık çalışanlarının emekliliğine yansıyacak ücret artışı ve sağlıklı çalışma şartları talepleri yine maalesef sonuçsuz kalmıştır. Bu nedenden dolayı sağlıkçılar alanlara çıkmışlardır. Sağlıkçıların haklı çığlıklarını duymayan kulaklar duysun, görmeyen gözler görsün artık! AKP yöneticilerinin her platformda "Sağlıkta çağ atladık" diye övündüğü Sağlıkta Dönüşüm Programı tam anlamıyla bir yıkım olmuştur. Sağlıkçıların haklı çığlıkları maalesef ortada, sağlıktaki yıkımı gelin birlikte durduralım” çağrısını yaptı.

SAĞLIK HİZMETİ HAKTIR, ÜCRETSİZ OLMALIDIR!

Ekonomik krizin sağlık çalışanlarını da fazlasıyla etkilediğine değinen Beko, şunları dile getirdi:

“Sağlık taşerona teslim edilemez, taşeron kesinlikle yasaklanmalıdır. Yurttaşların, parası kadar sağlık hizmeti alır hâle geldiği bu düzende ne yazık ki sağlık emekçileri de süreçten olumsuz etkilenmişlerdir. Sağlık hizmetleri haktır, ücretsiz olmalıdır, sağlıktan tasarruf olmaz. Bu yasal düzenlemeyle daha önce "Hakkınız ödenmez" dediğiniz hekimlerin, sağlık çalışanlarının hakları olanı yine ödemiyorsunuz. Aralık 2021 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tüm partilerin üzerinde ortaklaşarak kabul ettikleri yasal düzenlemenin neden geri çekildiğine ilişkin hiçbir sorumuz maalesef yanıtlanmamıştır. Bir kez daha Meclis kürsüsünden soruyorum: Neden yasayı geri çektiniz? O dönem AKP milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi tutanaklarında "Daha iyisini getireceğiz, onun için geri çekiyoruz. Daha fazlasını sağlayacağız, daha kapsamlı bir şekilde kanun metni hazırlayacağız" ifadeleri vardı. Oysa, geri çekilen düzenlemede pratisyen hekimlerin emekli maaşına da 4.710 TL ek ödeme yapılacakken şimdi sadece 1.648 TL önerilmektedir; miktar, 3.061 TL düşürülmüştür. Uzman tabiplere 5.415 TL verilecekken şimdiki teklif 2.119 TL; miktar, maalesef 3.296 TL düşürülmüştür. Söylediğiniz iyileştirme bu mu? Çok yazık!”

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ARASINDA AYRIMCILIK VAR
Emekli sağlıkçılar arasında da eşitsizlik ve ayrımcılık yapıldığını ifade eden CHP Milletvekili Kani Beko, “Hekim ve diş hekimleri arasında ayrımcılık yapıyorsunuz. Kanun teklifinin en çok üzerinde durulan ve tartışılan maddesi, emekli maaşlarına ilave ek ücret ile ilgili düzenlemedir. Neden BAĞKUR ve SSK'den emekli olan hekimlerin, emekli maaşlarına yapılacak ilave ek ödemelerden faydalanmasına engel oluyorsunuz? BAĞKUR ve SSK'den emekli olan hekimler, diş hekimleri bu emekli maaşlarıyla geçinemiyorlar, çocuklarını okutamıyorlar. Bu uygulamada eczacılar, veteriner hekimler, hemşireler, ebeler, teknikerler başta olmak üzere, 39 kategoride tüm sağlık çalışanları dışarıda kalmıştır. Neden eczacılar, ebeler, hemşireler, teknikerler yok? Sayın AKP ve MHP milletvekilleri, sağlık çalışanları arasında ayrımcılık yapıyorsunuz, yapmayın; hem emekli maaşlarını iyileştirmiyorsunuz hem de çalışmak zorunda kalan emeklilerin maaşından kesinti yapıyorsunuz. Ayrıca sağlık çalışanları izne çıkamıyor, yıllık iznini kullanamıyorlar, izne çıktıklarında ek ödemeleri kesiliyor; bu durumu da kabul etmek mümkün değil” diye konuştu.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YİNE YOK!
İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin ise yine görmezden gelindiğini kaydeden CHP’li Beko, “İş sağlığı ve iş güvenliği yine ILO kriterlerine uygun hâle getirilmedi. Unutmayalım ki 2002 yılından bu yana AKP tarafından işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınmadığı için 30 bin işçi iş cinayetlerinde öldü. Bu yasayla işçiler ölmeye devam edecek. Meslek hastalıkları hastanesi 78 ilimizde yok. Her yıl 1 milyona yakın işçi meslek hastalığına yakalanmaktadır. Covid-19 neden meslek hastalığı olarak sayılmadı? Yüzlerce hekim memleketi terk ederken, onlarca hekim istifa dilekçelerini verirken Cumhurbaşkanı, "Giderse gitsinler" diyerek onları görmezden geldi ve sağlık sistemi maalesef çöktü. Kanserli hastalara sekiz ay sonra hastaneler randevu veriyorlar, hastanelerden randevu almanın çok zor olduğu böylesi bir dönemde unutmayın ki sağlıktan tasarruf olmaz” ifadelerini kullandı.

 
CHP'li Sertel Bakan Soylu'ya seslendi!
 
İzmir-Midilli seferleri başladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP heyeti İzmir esnafını dinledi... Ağbaba'dan Numan Kurtuluş'a: "Milli parayı değersizleştirerek ekonomiyi düzeltemezsiniz"
CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli ...
AK Partili Sürekli: "Gönüldaşlarımızın gönüllerine dokunuyoruz"
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘Dünden Bugüne Yol Arkadaşlarımızla ...
Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, CHP’den ihraç edildi!
Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'ın CHP'den oy çokluğuyla ihraç edildiği açıklandı.
 
AK Partili Sürekli'den 'Seçim güvenliği' açıklaması!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İl Hukuk Komisyonu ve İl ...
CHP'li Kılıç'tan suç duyurusu çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, dün TBMM Genel Kurulu’nda, “Gezi ...
Davutoğlu'nun Şire Pazarı ziyareti sırasında gerginlik
2 günlük Malatya ziyaretinde kentteki kayısı pazarı olarak bilinen Şire ...
 
Bir suç duyurusu da CHP'li kadınlardan!
CHP İzmir İl Kadın Kolları Yönetimi, İlçe Kadın Kolları Başkan ve Yöneticileri ...
CHP'li Sertel ''Son Padişah RTE'' yazılı araçla ilgili yeni görüntüler paylaştı...
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in TBMM Dikmen Kapısı'ndan çıkarkenki ...
Kani Beko: Sağlık çalışanlarının hakları eksiksiz verilmeli!
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi, CHP İzmir ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri