ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3257
    Dolar
  • Euro
    35,0767
    Euro
  • Altın
    2.306,870
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    12/23°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
30 Kasım 2022 Çarşamba - 09:52

CHP'li Kılıç: "Ulaştırma Bakanı, tren hattını kontrol eden Batman olsun istiyor"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç’ın, “tren hatlarındaki güvenlik önlemleri ile ilgili” soru önergesine cevap verdi. Yanıtı değerlendiren CHP'li Kılıç, "Ulaştırma Bakanı, treni süren vatman, hattı kontrol eden de süper kahraman Batman olsun istiyor. Ulaştırma Bakanı'na göre, bir görevli 117 km’lik tren hattını kontrol etmeli” dedi.

CHP li Kılıç:  Ulaştırma Bakanı, tren hattını kontrol eden Batman olsun istiyor

Bakan Karaismailoğlu, cevabında, “YHT hatlarında yol ve geçit kontrol memuru unvanlı personel bulunmamaktadır. Konvansiyonel tren hatlarında memur unvanlı 19 yol ve geçit kontrol memuru ile işçi statüsünde olmak üzere hat kontrolünde görev yapma yeterliliğine sahip 79 yol bakım onarım işçisi bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Bakanın bu cevabını değerlendiren CHP Milletvekili Av. Kılıç, Türkiye’nin Yüksek hızlı tren hattı uzunluğunun 1.324 km, konvansiyonel hat uzunluğunun ise 11.497 km olduğunu bildirdi.

Ankara-Eskişehir-İstanbul ile Ankara-Konya-Karaman YHT hatlarının tamamlandığını, Ankara-İzmir, Ankara-Sivas, Bursa-Bilecik YHT hatlarının yapımının ise yıllardır devam ettiğini dile getiren CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, şunları belirtti:

“İlk kez 2004 yılında gündeme gelen Ankara-Sivas YHT Projesi için ilk ihale 2008’de yapıldı. Ancak güzergah yanlış seçildiği ve proje tam olarak planlanamadığı için sürekli engeller çıktı, bugüne kadar en az 18 ayrı ihale yapıldı, 25 milyar lira harcandı ancak aradan geçen 14 yılda bir türlü bitirilemedi. Hatta proje o kadar kötü planlandı ki Yıldızeli'nde açılan güvenlik tüneli ‘yanlış planladık’ denilerek dolduruldu.

Sözleşmesi 2012’de imzalanan Ankara-İzmir YHT projesi de 10 yıldır tamamlanamadı. 2013’te Binali Yıldırım’ın ‘ilk ayağı 1080 günde tamamlanacak’ dediği projenin tamamlanma yılı 2016’dan 2025’e uzadı, maliyeti ise 4,3 milyar TL’den 28 milyar TL’ye fırladı. Projedeki kördüğüm 10 yılda çözülemedi. Proje bakan olarak Binali Yıldırım, Feridun Bilgin, Ahmet Arslan, Cahit Turhan ve Adil Karaismailoğlu'nu gördü ama yüksek hızlı tren ile Ankaralı İzmir’i, İzmirli de Ankara’yı göremedi!

11.497 km’lik tren hattını sadece 98 kişi kontrol ediyor”

Türkiye’deki toplam konvansiyonel tren hattı uzunluğunun 11.497 km olduğunu dile getiren CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, şu hususları belirtti:

“Bakanın cevabından da anlaşılacağı üzere, tren hat kontrolünü 19’u yol ve geçit kontrol memuru, 79’u yol bakım onarım işçisi olmak üzere toplam 98 kişi yapıyor. Peki 11 bin 497 km’lik tren hattını sadece 98 kişinin kontrol edebilmesi mümkün mü? Bakanın bu cevabına göre, bir kişinin 117 km’lik tren hattını kontrol etmesi gerekiyor. 112 km olan İzmir-Aydın arası araç ve otobüsle bir saat 15 dakika, trenle 2 saat 30 dakika, yürüyerek 23 saat 10 dakika sürmektedir. Yani bir tren hattı çalışanından, tren hatlarında sorun olup olmadığını belirleyebilmesi için her gün İzmir-Aydın arası kadar mesafeyi yürümesi ve bir sorun tespit ederse bunu bildirmesi isteniyor. Ama kabinede, adı üstünde ‘ulaştırma’ işinden sorumlu Bakan Karaismailoğlu, bu zihniyetle bir şehri başka bir şehre ulaştıramaz!

"Yol ve geçit kontrol memuru sayısı yeterli olsaydı Çorlu tren katliamı yaşanmayacaktı”

2018 yılında Çorlu’da, yağış nedeniyle rayların altındaki toprak menfezinin kayması sonucu meydana gelen 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 328 kişinin de yaralandığı tren kazası, hat görevlilerinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur. Eğer trenin 5 vagonunun devrilmesine neden olan yerde, rayların altındaki toprak menfezin kaydığı önceden tespit edilebilmiş olsaydı tren yola çıkmayacak, çıktıysa yolda durdurulacak, böylece bu kaza meydana gelmeyecek ve o kadar canımızı yitirmeyecektik. İhmaller zinciriyle birlikte gelen Çorlu Tren kazasından 3 yıl sonra hazırlanan ek bilirkişi raporu da bunu doğrular niteliktedir. O raporda ‘yeterli sayıda yol ve geçit kontrol memuru çalıştırılmadığı, menfezlerin yetersiz olduğu’ belirtilmiştir. Üzülerek söylüyorum ki bu haliyle tren hatlarımız serseri mayın gibi. Hangi hattın neresinde, ne gibi sorunlar yaşanacağı belli değil. Çünkü AKP iktidarı odağına insanı değil, parayı koymaktadır.”

 
Fatih Altaylı'dan canlı yayında taksi isyanı!
 
TÜİK, büyüme rakamlarını açıkladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu’dan ‘vizyon belgesi’ açıklaması
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Aralık'ta yapacakları tanıtım toplantısına ...
Altılı Masa'dan kritik mesajlar!
Demokrat Parti Genel Merkezi’nde bir araya gelen 6 siyasi partinin lideri, ...
AK Partili Sürekli'den çöp ve koku eleştirisi
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Harmandalı Düzenli Katı Atık ...
 
Ekrem İmamoğlu'ndan 'Canan Kaftancıoğlu' açıklaması: Söylememiştir diye düşünüyorum
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun ...
Kılıçdaroğlu: Bunun adı ekonomik terördür!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Ekonomi hepimizi vurdu. Çok yoksullaştık. Buna ...
AK Parti'li Dağ: Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "2001'de ...
 
TBMM'de dikkat çeken tartışma... "Sizden önce mağara dönemi vardı"
TBMM’deki bütçe görüşmelerinde AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ‘"Bizden ...
CHP'li Sertel'den basın kartı tepkisi: ''Gazetecilere yok, İletişim Başkanlığı çalışanlarına var''
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe görüşmelerinin komisyon süreci ...
''15 Temmuz destan değildir'' demişti... İYİ Partili Aksoy hakkında karar çıktı!
İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Aybars Aksoy, sosyal medya hesabından ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri