ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,7682
    Dolar
  • Euro
    35,0901
    Euro
  • Altın
    2.457,000
    Altın
  • Bist-100
    10.471,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/37°
    ADANA
  • ANKARA
    13/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    27/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    18/32°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    19/36°
    IZMIR
  • KONYA
    16/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Aciller doldu taştı: 16 bin yaralı var!
Aciller doldu taştı: 16 bin yaralı var!
Feci kaza: 2 ölü 3 yaralı!
Feci kaza: 2 ölü 3 yaralı!
Aydın'da orman yangını!
Aydın'da orman yangını!
Özel ve Erdoğan telefonda bayramlaştı!
Özel ve Erdoğan telefonda bayramlaştı!
24 Mayıs 2024 Cuma - 10:21

CHP'li Yücel: "Emekliyi 10 bin liraya mahkum edenler utanmadan 'Emekli Yılı' ilan etti"

CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, emeklilere kamu sosyal tesislerinde yüzde 15 indirime imkân tanıyan ve 21 Mayıs’ta Resmî Gazete'de yayımlanan düzenlemeyi yetersiz bularak tepki gösterdi.

CHP li Yücel:  Emekliyi 10 bin liraya mahkum edenler utanmadan  Emekli Yılı  ilan etti

Yücel, “Emeklilere sosyal tesislerde yüzde 15 indirim yapmak, emekli vatandaşlarımızın 10 bin lira emekli maaşıyla verdikleri yaşam mücadelesini hiçe saymak ve normalleştirmektir. Sanki emeklilerin tek dertleri sosyal tesislerden indirimli yararlanmakmış gibi, ağızlarına bir parmak bal çalan düzenlemelerle emekli vatandaşlarımızla alay ediyorlar. Hiç utanıp sıkılmadan 2024’ü “Emekli Yılı” ilan ettiler, sonra da emeklileri 10 bin liralık maaşlarıyla baş başa bıraktılar. AKP iktidarı “emekli destekleri” konusunda samimiyse, önce emekli vatandaşlarımızı, insan onuruna yaraşır yaşam koşullarına kavuşturmalı, sonra kamu kurum ve kuruluşlarının sosyal tesislerinden ücretsiz yaralanmalarını sağlamalıdır” dedi.

BAKANDAN, EMEKLİYE KYK YURDUNDA TATİL FIRSATI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın geçtiğimiz günlerde “emekli destekleri” açıklamasını değerlendiren CHP’li Yücel, “Emekli desteği diye açıkladıkları şey, sosyal tesislerdeki %15’lik indirim. Aklımızla dalga geçer gibi uygun olan KYK yurtlarından da emeklilerin 1 ay süreyle yararlanabileceğini söylemiş. Nedir şimdi bu? Emeklilere tatil fırsatı mı? Sayın Bakan da emeklilerin 10 bin lira ile sadece KYK yurtlarında kalabileceğini kabul etmiş anlaşılan. Emekliye, insan onuruna yaraşır yaşam koşulları sunun dedikçe, aksinde ısrarcılar” diye konuştu.

2024 yılının Emekli Yılı ilan edildiğinin altını çizen Yücel, “Sayın Bakan’a açık çağrıda bulunuyoruz; Önce emekli maaşlarını asgari ücret seviyesine çekin sonra da tüm kamu sosyal tesislerinden emeklilerin ücretsiz yararlanmalarını sağlayın” ifadelerine yer verdi.

“SOSYAL GÜVENLİK HAKKI” LÜTUF DEĞİL ANAYASAL BİR HAKTIR

AK Parti iktidarının yanlış ekonomi politikalarına, bir o kadar yanlış sosyal politika kararları da eklenince 22 yıllık AK Parti iktidarında emeklilik döneminin adeta bir çileye dönüştüğünü öne süren CHP’li Yücel, sözlerine şöyle devam etti:

“Emeklilik insanın huzurla geçireceği bir dönemken, bizim ülkemizde çileye dönüşüyor. Oysa sosyal güvenlik sadece çalıştığımız döneme ilişkin bir güvenceyi ifade etmez. Emeklilik dönemini de kapsar. Anayasa’nın 60’ıncı maddesi ile “Herkes, sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet, bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar” düzenlemesi getirilmiştir. Bunun yanında Anayasa’nın başlangıç hükümlerinde “Her Türk vatandaşının bu Anayasadaki temel hak ve hürriyetlerden eşitlik ve sosyal adalet gereklerince yararlanarak milli kültür, medeniyet ve hukuk düzeni içinde onurlu bir hayat sürdürme ve maddi ve manevi varlığını bu yönde geliştirme hak ve yetkisine doğuştan sahip olduğu..” denilmek suretiyle, tüm vatandaşların eşit olduğuna, sosyal adalete ve onurlu bir hayat sürme haklarına vurgu yapılmıştır. Yani emeklilere insan onuruna yaraşır bir hayat sağlamak sosyal devletin gereğidir. 2008 yılında AKP’nin sözde reform adı altında Meclise sunduğu yasa ile emeklilik yaşı yükseltilmiş, emekli aylık bağlama oranları düşürülmüş, emekli aylığına hak kazanma koşulları ağırlaştırılmıştır. İktidarın yanlış ekonomi ve sosyal politikaları yüzünden, 22 yıllık AKP iktidarında emeklilik dönemi adeta bir çileye dönüşmüştür.”

26 MAYIS’TA TANDOĞAN’DAYIZ

İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 26 Mayıs’ta Ankara’da yapacağı Emekli Mitingi ’ne de değindiği açıklamasında; “Emeklileri yoksullukta eşitleyen iktidara hep birlikte seslenmek, onların haklı taleplerini bir kez daha Tandoğan’dan söylemek için 26 Mayıs Pazar günü Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan emeklilerimizle buluşuyoruz. Enflasyon karşısında eriyen maaşları asgari ücret seviyesine çekilinceye, emeklilerimiz hak ettiklerini alıncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

 
CHP İzmir yönetiminden Buca Belediyesi'ne ziyaret!
 
CHP'li Kılıç'tan müfredat tepkisi: Atatürk, laiklik çağdaşlık yok...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin abisi Yüksel'den Başkan Tugay'a tam destek: Radikal kararlar almak zorunda... Kararlılıkla devam etmeli!
CHP'nin İzmir'deki en etkili isimlerinden Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir'deki ...
CHP İzmir'den ''Emekli Mitingi'' çağrısı... HEDEF 10 BİN KİŞİ!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, pazar günü Ankara'da düzenlenecek ...
Özgür Özel'den bu kez de Filistin devleti çağrısı!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “İspanya'nın, Norveç'in ve İrlanda'nın Filistin ...
 
AK Partili Saygılı'dan Bayraklı'daki işçi eylemleri ile ilgili açıklama...
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Bayraklı Belediyesi'nde işçi ...
CHP'li Arslan: "Stokçulukla mücadeleye saray, uçak ve araç stoklarından başlanmalı"
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, fahiş fiyat ve stokçuluğun cezaların ...
Başkan Günel: "Düşmanın en büyük hilesi dostluğudur"
Pera Düğün, Organizasyon ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Danışma Kurulu ...
 
CHP'den belediyelere 3'lü denetim... İzmir'de yeni komisyon kuruluyor!
CHP Genel Merkezi, yerel seçim zaferi sonrası belediyeler ve il-ilçe örgütleri ...
"Polis intiharları araştırılsın" önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi
CHP’nin Emniyet Teşkilatı personelinin sorunlarının ve polisleri intihara ...
CHP'li Yücel'den 'Etki ajanlığı' tepkisi... "Korku iklimi yaratacak"
CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri