ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3777
    Dolar
  • Euro
    34,6912
    Euro
  • Altın
    2.429,050
    Altın
  • Bist-100
    10.002,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
18 Mart 2024 Pazartesi - 15:42

Çiftçioğlu'dan Karşıyakalı büyüklerin yüzünü güldürecek projeler...

Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu’nun kentin yaşayan tecrübelerinin hayatını kolaylaştıracak projeleri kapsamında Geriatrik Bakım ve Sağlıklı Yaşam Merkezi inşa edilecek, Zübeyde Hanım Huzurevi sağlıklı yaşam alanına dönüştürülecek ve İkinci Bahar Sosyal Destek Hizmetleri ile akıllı bilekliklerle evde bakıma muhtaç büyüklerin sağlık durumlarının takip edilmesi gibi birçok proje hayata geçirilecek.

Çiftçioğlu dan Karşıyakalı büyüklerin yüzünü güldürecek projeler...

Cumhur İttifakı Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, yediden yetmişe tüm Karşıyakalıların hayatını kolaylaştıracak projelerini bir bir açıklamaya devam ediyor. Karşıyakalıların yoğun ilgiyle takip ettiği projelerine bir yenisini daha ekleyen Çiftçioğlu, kentteki yaş alan nüfusa yönelik ‘Büyüklerimiz İçin Doğru Projeler’ başlığı altında yeni dönemde hayata geçecek projelerini anlattı. Karşıyakalı büyüklerin yüzünü güldüren projeler kapsamında Geriatrik Bakım ve Sağlıklı Yaşam Merkezi inşa edilecek, depremde hasar alan Zübeyde Hanım Huzurevi sağlıklı yaşam alanına dönüştürülecek ve İkinci Bahar Sosyal Destek Hizmetleri ile Karşıyaka’nın yaşayan tecrübelerinin hayatı kolaylaşacak.

Yamanlar’a Karşıyaka Geriatrik bakım ve sağlıklı yaşam merkezi geliyor

Yaş alan nüfusun Karşıyaka’da sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmelerini sağlayacak projelerini aktaran Çiftçioğlu, Yamanlar bölgesinde kapsamlı  ve nitelikli bir Geriatrik Bakım ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni inşa edeceklerini söyledi. Çiftçioğlu, “Belediye başkanı olarak göreve geldiğimizde kentimizde yaşayan tüm büyüklerimizin faydalanabileceği sağlıklı, güvenli ve mutlu bir yaşam sürmelerini sağlayacak, kapsamlı hizmetleri bir arada sunabilen Karşıyaka Geriatrik Bakım ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni hayata geçireceğiz. Her türlü ihtiyaç düşünülerek tasarlanacak merkezimizde; sağlık hizmetleri, psiko-sosyal destek, kişisel bakım, beslenme hizmetleri, hastane sonrası bakım hizmetleri, aktif yaşam ve sosyal aktiviteler alanlarında kapsamlı hizmetleri sunacağız. Konaklama alanları, teras, kafeterya ve restoran alanları, bahçe ve yeşil alanlar, spor salonu, kuaför ve güzellik salonu, fizik tedavi ve rehabilitasyon odası, hobi bahçeler, sinema salonu, aktivite odaları, dinlenme salonu, revir, hemşire ve doktor odası bulunacak bir merkez olacak.  Merkezimiz, alanında uzman insan kaynağıyla tüm Karşıyaka’nın ve büyüklerimizin hizmetinde olacak.” diye konuştu.

Karşıyaka Zübeyde hanım huzurevi sağlıklı yaşam alanına dönüşüyor

30 Ekim İzmir depremi sonrası ağır hasar alan Zübeyde Hanım Huzurevi’nin, yaş alan nüfusun hizmetine tekrar sunulabilmesi için gerekli yıkım-yapım çalışmalarının tamamlanacağını da aktaran Çiftçioğlu, “Yaklaşık 15 bin metrekare proje alanında inşa edilecek yeni merkez Sağlıklı Yaşam alanı olarak tasarlanacak. Mevcut kapasite artırılarak yaşlı bakım ve sağlık hizmetleri yanında misafirlerin de keyifli vakit geçirebileceği sosyal donatıları ekleyeceğiz. Eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılarak genç-yaşlı buluşmalarına olanak sağlayacak şekilde yeniden organize edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İkinci bahar sosyal destek hizmetleri ile büyüklerimizin sürekli yanında olacağız

İkinci Bahar Sosyal Destek Hizmetleri Projesi çerçevesinde ise Çiftçioğlu, “Karşıyakalı büyüklerimize sağladığımız sosyal ve maddi desteklerle her zaman yanlarında olacağız ve ikinci baharlarını yaşamalarını sağlayacağız. Bu çerçevede; belediye olarak evde bakım hizmetlerini güçlendireceğiz. Mobil sağlık tarama hizmeti sağlayacağız. Evden çıkamayan büyüklerimize fiziksel destek vereceğiz.

Büyüklerimiz ve dezavantajlı vatandaşlarımız için kısmi zamanlı ve 3 günlük refakat hizmeti vereceğiz. Yakınlarının gün içinde işlerini ve tatillerini yapabilmeleri için refakat hizmeti sağlayacağız. Hem fiziksel hem de sosyal beceriler için aktiviteler düzenleyeceğiz. Kültür ve sanat etkinliklerinden indirimli yararlanmalarını sağlayacağız. İhtiyaç sahiplerine ücretsiz evde tamir hizmeti vereceğiz. İhtiyaç sahiplerine ücretsiz hasta nakil hizmeti vereceğiz. İhtiyaç sahiplerine ücretsiz gıda, yakacak, nakdi ve ayni yardımları sağlayacağız. Sosyal İzmirimKart ile yıllık 10 bin TL nakdi destek ve 50 metreküp doğal gaz desteği sağlayacağız. Akıllı bileklikler ile evde bakıma muhtaç büyüklerimizin sağlık durumlarını takip edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 
CHP'den Atatürk'ü anmayan müftüye sert tepki!
 
Kamboçya'da öldürülmüştü... İzmir'de hüzünlü veda!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Aslanoğlu: 'İzmir Marşı'nı çaldırmayanları sandıkta susturmak boynumuzun borcu'
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu,  Torbalı'da Çanakkale Zaferi'nin ...
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi...
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, 18 Mart Şehitleri ...
CHP'li Çiçek Menderes için projelerini açıkladı...
CHP Menderes Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek, Menderes için planlanan ...
 
CHP'li Yücel'den "Elektronik sigara" uyarısı... TBMM gündemine taşıdı!
CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz ...
İrfan Önal: Bayraklı da İzmir de bizim kalacak!
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, Nafiz Gürman Mahallesi’nden ...
AK Partili Saygılı'dan CHP'ye yapay zeka çıkışı...
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP’nin söylemleriyle, sandık ...
 
Cemil Tugay'dan Bakan Bayraktar'a 'Termik santral' tepkisi...
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Enerji ve Tabii ...
Başkan Tugay, depremin vurduğu Manavkuyu’da iftara katıldı
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, 30 Ekim 2020'de ...
Hamza Dağ: 5 sene sonra hizmetlerimiz konuşacak
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “5 sene ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri