ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,4452
    Dolar
  • Euro
    48,9101
    Euro
  • Altın
    5.550,180
    Altın
  • Bist-100
    10.875,00
    Bist-100
  • ADANA
    11/28°
    ADANA
  • ANKARA
    1/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    13/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/24°
    IZMIR
  • KONYA
    3/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Komisyon İmralı'ya gidecek!
Komisyon İmralı'ya gidecek!
1 Ocak'tan itibaren geçerli: Elektrik tarifesi değişiyor
1 Ocak'tan itibaren geçerli: Elektrik tarifesi değişiyor
İmralı ziyareti için üye vermeme kararı alan CHP'den ilk açıklama
İmralı ziyareti için üye vermeme kararı alan CHP'den ilk açıklama
CHP'den 'emekli maaşları, enflasyona göre yeniden belirlensin' talebi
CHP'den 'emekli maaşları, enflasyona göre yeniden belirlensin' talebi
21 Kasım 2025 Cuma - 17:54

DEM'den İmralı kararı için CHP'ye gönderme: Bazı siyasi çevrelerin yaklaşımlarını üzüntüyle karşıladık

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, süreç komisyonunun İmralı’ya gidiş kararını “tarihsel bir adım” olarak nitelendirerek, sürecin "Türkiye'nin demokratik olgunluğunun ve barış iradesinin en somut ifadesi" olduğunu söyledi. Eş başkanlar, CHP'nin İmralı'ya gitmeme kararına da yer verdikleri açıklamada, "Bazı siyasi çevrelerin bu tarihi adıma mesafeli yaklaşımlarını da üzüntüyle karşıladığımızı belirtmeliyiz" dedi

DEM den İmralı kararı için CHP ye gönderme: Bazı siyasi çevrelerin yaklaşımlarını üzüntüyle karşıladık

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bugün tarihî bir oylama yaparak, PKK lideri Abdullah Öcalan'la görüşülmesi için İmralı Cezavi'ne heyet gönderme kararı aldı. Karar, nitelikli çoğunluk esasıyla alındı. Basına kapalı yapılan ve bu nedenle CHP'nin ayrıldığı kapalı toplantıdaki oylamada, AKP, MHP ve DEM Parti ile TİP ve EMEP "Evet" oyu kullandı. CHP ve Yeniden Refah'ın katılmadığı oylamada DP, DSP,  Hüda Par "ret" oyu verirken, Yeni Yol grubundan iki kişi "çekimser" oy kullandı. Yeni Yol grubunun Öcalan'a SEGBİS üzerinden bağlanılmasına ilişkin önerisi ise oylama sonucu reddedildi. Yarına kadar tüm siyasi partilerin İmralı'ya gidecek komisyon üyeleri için isim bildirmesi gerekiyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanları Hatimoğulları ve Bakırhan, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nda İmralı'ya gidilmesi yönünde karar çıkmasına ilişkin yazılı açıklama geldi.

Hatimoğulları ve Bakırhan imzalı yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Türkiye'nin demokratik olgunluğunun ve barış iradesinin en somut ifadesi"

"Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun bugün almış olduğu İmralı’ya gidiş kararını, Türkiye'nin demokratik olgunluğunun ve barış iradesinin en somut ifadesi olarak karşılıyoruz.

Gerçekleşecek İmralı ziyareti, on yıllardır yaşanan acıların kalıcı olarak sona ermesi ve toplumsal uzlaşının tesis edilmesi yolunda atılmış tarihsel bir adım olacaktır. İmralı'da kurulacak diyalog zemini ve geliştirilecek şeffaf temas kanalları, Kürt meselesinin çözümü ve Türkiye’nin demokratikleşmesi açısından eşsiz bir fırsat penceresi sunmaktadır.

"Sürecin şeffaflığını ve samimiyetini pekiştirecek"

Komisyonun İmralı’ya gitmesi Türkiye’de yeni bir dönemin kapısını aralayacak; korku siyasetinin yerini birlikte yaşam umudu ve güven alacaktır. Bu görüşme, sürecin şeffaflığını ve samimiyetini pekiştirecek ve toplumun her kesiminin barışın inşasına katılımını güçlendirecektir.

Erdoğan, Bahçeli ve Kurtulmuş ile TiP ve EMEP'e teşekkür

Sayın Öcalan ile yapılacak görüşmelerin, sürecin sağlıklı ve güvenli biçimde ilerlemesinde belirleyici bir rol oynayacağına olan inancımız tamdır. Bu ziyareti gerçekleştirecek olan Komisyon üyelerini yürekten kutluyor, Komisyon çalışmalarında yapıcı rol üstlenen tüm siyasi partilere ve Meclis Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş'a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ayrıca Komisyonun kurulması, sükunet içinde çalışmalarını gerçekleştirmesi, halkların barış talebini görmesi ve İmralı’ya gitme iradesini cesaretle ortaya koyması dolayısıyla siyasi sorumluluk alan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye ve ittifak partilerimiz EMEP ve TİP’e teşekkür ediyoruz.

"Bazı siyasi çevrelerin bu tarihi adıma mesafeli yaklaşımlarını üzüntüyle karşıladık"

Siyasetin esas rolü, ülkenin ve halkların ortak çıkarını gözetmek ve çözüm üretmektir. Bugün alınan bu karar, tam da böylesi bir sorumluluğun nişanesidir. Ne var ki, bazı siyasi çevrelerin bu tarihi adıma mesafeli yaklaşımlarını da üzüntüyle karşıladığımızı belirtmeliyiz. Barış süreçlerinde cesaret ve ileri görüşlülük her zaman takdir edilmeyi hak eder. Tereddütler ve kaçınmalar toplumsal vicdanı yaralar. Demokratik siyasetin gereği, böylesi tarihsel bir süreçte halkların ortak geleceğine dair alınacak kararlarda yan yana durmak, omuz omuza yürümektir.

"Siyasal görüşlerimiz farklı olsa da kalıcı sözü olan herkesi çözüm ve barış ortak paydasında buluşmaya çağırıyoruz"

Bu vesileyle, barış iradesinin güçlendirilmesinde herkesin üzerine düşen tarihi sorumluluğu bir kez daha hatırlatıyoruz. Bugün atacağımız cesur adımlar, kardeşlik hukuku içinde bir gelecek kazandıracaktır. Bu ziyaretin, 86 milyonun ortak geleceğine, demokratik özgür birlikteliğimize, eşit yurttaşlık ve kalıcı barışa vesile olmasını diliyoruz. Barışı inşa etmek hepimizin ortak görevi ve sorumluluğudur. Siyasal görüşlerimiz farklı olsa da, ortak geleceğimiz ve kalıcı barışın inşası için bu ülkenin geleceği adına sözü olan herkesi çözüm ve barış ortak paydasında buluşmaya çağırıyoruz."

Etiketler:
 
Komisyon İmralı'ya gidecek!
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Saygılı'dan CHP'li Güç'e yatırım cevabı: Kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP İl Başkanı Çağatay Güç'ün ...
İmralı ziyareti için üye vermeme kararı alan CHP'den ilk açıklama
İmralı ziyaretine katılmama kararı sonrası açıklama yapan CHP'li Murat ...
CHP Selçuk İlçe Başkanı Onbaşıoğlu: Hazmedemiyorsunuz
CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, meclis üyeleri ve ilçe yönetimi ...
 
CHP'li Güç'ten Çeşme ve Seferihisar mesaisi
CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, ilçe ziyaretlerine Çeşme ve Seferihisar ...
AK Parti’den CHP’li Başkana tepki: Polemiği bırak vizyona bak
Menemen Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Dilaver Kişili, Çiğli Belediye ...
CHP'li Güç'ten 20 Kasım mesajı... "Çocuk haklarını daha fazla konuşmak zorundayız"
CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla ...
 
CHP Grup Başkanvekili Ömer Günel: Yolumuz da hedefimiz de bir"
CHP Kuşadası İlçe Örgütü’nde, İYİ Parti’den istifa ettikten sonra CHP’ye ...
CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan AYM'ye başvuru
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, kayyum kararına karşı Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu
DEM Parti İmralı'ya gidecek ismi belirledi!
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 12 9 2 1 25 6 19 29
2 Fenerbahçe 12 8 4 0 25 10 15 28
3 Trabzonspor 12 7 4 1 18 8 10 25
4 Samsunspor 12 6 5 1 18 11 7 23
5 Göztepe 12 6 4 2 15 6 9 22
6 Beşiktaş 12 6 2 4 21 16 5 20
7 Gaziantep FK 12 5 4 3 17 20 -3 19
8 Corendon Alanyaspor 12 3 6 3 12 12 0 15
9 Tümosan Konyaspor 12 4 2 6 18 20 -2 14
10 Çaykur Rizespor 12 3 5 4 14 16 -2 14
11 Kocaelispor 12 4 2 6 11 15 -4 14
12 Rams Başakşehir 12 3 4 5 13 11 2 13
13 Hesap.com Antalyaspor 12 4 1 7 13 23 -10 13
14 Gençlerbirliği 12 3 2 7 12 17 -5 11
15 Kasımpaşa 12 2 4 6 11 17 -6 10
16 Zecorner Kayserispor 12 1 6 5 13 28 -15 9
17 ikas Eyüpspor 12 2 2 8 6 15 -9 8
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 12 2 1 9 12 23 -11 7
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri