ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,2423
    Dolar
  • Euro
    44,6905
    Euro
  • Altın
    4.176,780
    Altın
  • Bist-100
    9.487,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/30°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/34°
    ANTALYA
  • BURSA
    17/30°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/25°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    19/33°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Emekliye kötü haber... Sıfır zam kapıda!
Emekliye kötü haber... Sıfır zam kapıda!
Bayram dönüşü çilesi başladı!
Bayram dönüşü çilesi başladı!
Özgür Özel açıkladı... Ferdi Zeyrek için WhatsApp grubu kuruldu
Özgür Özel açıkladı... Ferdi Zeyrek için WhatsApp grubu kuruldu
Emekli polis bakanlık önünde ateş açtı!
Emekli polis bakanlık önünde ateş açtı!
ak parti, erdoğan, izmir,
25 Aralık 2023 Pazartesi - 15:20

Filistin Yatta Belediyesi’nden Soyer'e ziyaret!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Filistin’in Yatta kentinden gelen heyeti makamında ağırladı. Bölgedeki barış ikliminin önemine vurgu yapan Başkan Tunç Soyer, “Dünyada sağduyunun, barışın kazanacağına inanıyoruz. Acıların biteceğine inanıyoruz. Bir daha öyle şeyler yaşanmasın diye aramızdaki bağları güçlendirmemiz gerektiğini öğrendik” dedi.  

Filistin Yatta Belediyesi’nden Soyer e ziyaret!

Filistin’in Yatta kentinden gelen Yatta Belediye Meclis Üyeleri Abdalkarim T. H. Shreiteh ile Osama Omar Mohammad Aljboor ve beraberindeki heyet İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i Egemenlik Evi’nde ziyaret etti. Bölgedeki savaşın sona erdirilmesi ve barış ortamının sağlanması temennilerinin yanında, barış iklimiyle beraber yapılabilecek çalışmalar da gündeme geldi. Başkan Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak destek olmaya hazır olduklarını ifade etti. 

Soyer: “Bu ziyaret bizim için çok kıymetli”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Gazze saldırısından başından beri aklımız, yüreğimiz orada. Çok üzülüyoruz. İnsanlık için büyük bir utanç ve büyük bir acı yaşanıyor. bunun farkındayız. O nedenle bizim kardeşlerimizin çektiği acıyı hafifletecek elimizden ne geliyorsa yapmak istiyoruz. Dünyada sağduyunun, barışın kazanacağına inanıyoruz. Acıların biteceğine inanıyoruz. Bir daha öyle şeyler yaşanmasın diye aramızdaki bağları güçlendirmemiz gerektiğini öğrendik. Şehirler arasındaki ilişkiyi kuvvetlendirmemiz lazım ki halklarımız arasındaki bağ kuvvetlensin. Bildiğim kadarıyla Yatta dağlık bir bölge, orada ciddi bir şehir planlamasına ihtiyaç var. Altyapı ile ilgili çalışmalara ihtiyaç var. Bütün buralarda biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak destek olmak isteriz. Bir an önce barışın gelmesini, gelir gelmez de aramızdaki kardeşlik bağlarını güçlendirecek çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu ziyaret bizim için çok kıymetli” dedi.

Shreiteh: “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne danışacağız”
Filistin Yatta Belediyesi Meclis Üyesi Abdalkarim T. H. Shreiteh, “Belediye Başkanımız  Saleh Abdallah Saleh Awad bugün aramızda maalesef olamadı ancak kendisi davetiniz için çok teşekkürlerini ve saygılarını iletiyor. Türkiye, Filistin halkına her zaman destek oluyor. Bu açıdan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretin bizler için çok kıymetli sonuçları olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden eğitim, tecrübe paylaşımı ve iyi uygulamalar anlamında danışacağımız çok konu olacak. Sizleri her zaman Filistin'e ve şehrimiz Yatta'ya bekliyoruz” şeklinde konuştu.  


Filistin Yatta Belediye Meclisi Üyesi Osama Omar Mohammad Aljboor, “Belediyemiz 1966 yılında kuruldu. Şehrimizin nüfusu şu an 120 bin civarında ve hızla artıyor. Filistin'deki en genç kentli nüfusa sahip şehir olarak öne çıkıyoruz.  Mermercilik anlamında çok değerli bir bölgeyiz. Yatta'da 100 okulumuzda 27 bin öğrencimiz var. Ancak şu an çok zor bir dönemdeyiz. Kentteki çöplerin toplanmasında bile sıkıntılar yaşıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çok anlamlı ve değerli ortaklıklar geliştirmek kentimiz için çok faydalı sonuçlar doğuracak” dedi.

 
İZSU, 2023 yılında 4 ilçede 28 sondaj kuyusu açtı!
 
Ormanda mahsur kaldı, askeri helikopterle kurtarıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU, 2023 yılında 4 ilçede 28 sondaj kuyusu açtı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2023 yılında Ödemiş, ...
Batur'dan Manisa'daki olaya ilişkin açıklama: Hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz
Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Başbakanı ve ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün ...
Soyer'den yurt müjdesi... 1300 üniversiteli barınacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrenimi için şehre gelen gençlerin ...
 
Başkan Soyer Basmane sakinleriyle buluştu...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, son dönem hayata geçirilen ...
Livaneli’den Başkan Sandal’a övgü: Atatürk’ün ülkesine böyle başkanlar yakışır!
Bayraklı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Livaneli Kütüphanesi, ...
İZTAŞIT 1 Ocak’ta Bergama’da yola çıkıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, çevre ilçelerin toplu ulaşım ağına entegre ...
 
Yeşil Bornova’da daha estetik görünüm için budama eğitimi...
Daha yeşil ve peyzaj tasarımlarıyla estetik kent yaratmayı hedefleyen ...
Büyük Kanal’da yenileme çalışmaları sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Konak’ın atık suyunu ...
İzmir yağmura karşı direncini kanıtladı
İzmir, 21 Aralık’ın ilk saatlerinden itibaren sağanak yağışın etkisi altındaydı. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri