ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3552
    Dolar
  • Euro
    34,7075
    Euro
  • Altın
    2.437,590
    Altın
  • Bist-100
    9.991,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
28 Aralık 2022 Çarşamba - 15:24

İmamoğlu için Jet hızıyla gerekçeli karar!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasının gerekçesi açıklandı. Gerekçeli kararda “Yargılamayı ciddiye almadığı ve olumsuz davranışları nedeniyle indirim uygulanmadı” ifadeleri yer aldı. 

İmamoğlu için Jet hızıyla gerekçeli karar!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine “alenen hakaret” ettiği gerekçesiyle 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talebiyle yargılanmıştı.

İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada karar 15 Aralık'ta açıklanmıştı. İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmişti.

17 SAYFALIK GEREKÇELİ KARAR
Gerekçeli kararda, Ekrem İmamoğlu’nun “Yargılamayı ciddiye almadığı ve olumsuz davranışlarda bulunduğu” gerekçesiyle cezada indirim uygulanmadığı ifade edildi.

17 sayfalık gerekçeli kararda, bu sebeple Ekrem İmamoğlu’na TCK’nın “Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma” konusunu içeren 53. maddesinin uygulanarak siyasi yasak getirilmesine hükmedildiği belirtildi.

Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine karşı hakaret suçunu basın önünde işlediği, “yüksek yargı mensuplarından oluşan Yüksek Seçim Kurulu üyelerinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde hakaret ettiği” kaydedildi.

Gerekçeli kararda şu ifadeler kullanıldı:

"İBB Başkanlığı sıfatı bulunan ve söylediği her söz Türkiye'de ve yurt dışında basın aracı ile kolaylıkla duyulan ve takip edilen sanık tarafından bu şekilde hakaret suçunun işlenmesi nedeniyle temel ceza alt sınırdan uzaklaşarak belirlenmiştir.”

"YARGILAMAYI CİDDİYE ALMADI"
Gerekçeli kararda, Ekrem İmamoğlu’nun Ordu Valisi’ne hakaret suçundan adli para cezası aldığı söylendi ve şu ifadeler kullanıldı:

“Sanığın geçmişi ile ilgili mahkememizde olumsuz bir kanaat oluşturmuş olup, mahkememizde devam eden yargılama sürecinde 21 Eylül 2022 tarihli duruşmadan sonra basın mensuplarına devam eden davayla ilgili ‘olmaması gereken bir daha sürdürülüyor, boş işler bunlar’ şeklinde açıklaması, 11 Kasım 2022 tarihli duruşmadan sonra ‘şu mahkemeden utanç duuyorum, böyle bir yargılama olamaz, şaka gibi, trajikomik bir durum, beni zerre ilgilendirmiyor’ açıklamaları, yargılama sürecindeki davranışları ile mahkemece yapılan yargılamayı ciddiye almamış, bu olumsuz davranışlarından dolayı lehine indirim uygulanmamıştır.”

Mahkeme, bu gerekçe ile Ekrem İmamoğlu’na verilen cezada indirim uygulamadı.

Kararda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Sözlerine başlarken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya cevap verdiği ancak konuşmasının içeriğinde 31 Mart seçimini iptal edenlerin ‘ahmak olduğunu’ belirttiği, bu sözlerin muhatabının YSK üyeleri olduğunun duraksanmayacak şekilde açık olduğu” söylendi.

Gerekçeli kararda ter alan ifadelere göre mahkeme heyeti, “O sözlerin muharabı Süleyman Soylu denilerek cezadan kurtulmaya yönelik bir savunma yapıldı” değerlendirmesinde bulundu

HAKİM TARAFSIZLIĞI TARTIŞMASINA AÇIKLAMA
17 sayfalık gerekçeli kararda, ilk hakimin değişmesi konusuna değinildi:

“Davanın ilk hakimi davaya 28.05.2021 tarihinden 01.06.2022 tarihindeki beşinci celseye kadar yargılamayı yapmıştır. Sanık avukatları doğal yargıçlık ilkesi gereğince baktığını belirttikleri ilk hakimi 23.03.2022 tarihli duruşmada taleplerinin kabul edilmemesi nedeniyle hakimin tarafsızlığından şüphe duyduklarını ileri sürerek hakimi reddetmişlerdir. Hakimin yaklaşık 1 yıllık sürede davaya baktığı, delillerin toplanmış olduğu, iddia makamından esas hakkındaki mütalaanın alındığı, ancak sanık avukatlarının karar aşamasına gelen dava dosyasına sürekli bilimsel mütalaa, hukuki mütalaa adı altında 3 ayrı mütalaa sunduğu, her şey kameralar önünde cereyan ettiği halde tanıklar dinletme yoluna giderek, önceki hakimin çalıştığı dönemde bitirip karar verebileceği dava dosyasını gereksiz taleplerle meşgul ederek duruşmaların sürekli ileri atıldığı anlaşılmaktadır. Dava dosyası önceki hakim tarafından sonuçlanmış olsa da yine aynı şekilde hakimin tarafsız olmadığını ileri sürerek yargılamaya itiraz edecekleri ortadadır. Bu nedenle dava dosyasına bakan iki ayrı hakim hakkında da hakimlerin tarafsız olmadığı savunmaları yerinde görülmemiştir.”

 
İzmirli depremzedelerin "Bilirkişi" isyanı...
 
Gözde tesis 7 yıllığına kiralanacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli depremzedelerin "Bilirkişi" isyanı...
İzmirli depremzedeler, emsal artışı kararının iptali için TMMOB'un açtığı ...
Kılıçdaroğlu ve Akşener zirvesinde neler konuşuldu?
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ...
Üzerinden 1,5 kilogram uyuşturucu çıktı!
İzmir'in Torbalı ilçesinde üst aramasında 1,5 kilogram sentetik uyuşturucu ...
 
Buca’da su baskınları tarihe karışıyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSU tarafından yürütülen ...
Ünlü yapımcıyı Türkiye'de dolandırdılar!
İstanbul’da yaşayan kendisini Amerikan vatandaşı olarak tanıtan bir kişi, ...
Hurdalar can dostlara yuva oluyor!
İzmir'in Karaburun ilçesinde yaşayan Karakayan çifti, sokakta bakımını ...
 
İzmir'de dolmuş alev, alev yandı!
İzmir'in Konak İlçesi'nde alevlere teslim olan dolmuş kullanılamaz hale geldi. 
İmamoğlu'ndan Soylu'ya sert sözler!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'terör soruşturması'yla ilgili önemli açıklamalara ...
Muharrem İnce'den Uğur Dündar'a çağrı!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, duayen gazeteci Uğur Dündar'a ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri