ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5562
    Dolar
  • Euro
    34,7427
    Euro
  • Altın
    2.487,280
    Altın
  • Bist-100
    9.525,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    10/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/23°
    IZMIR
  • KONYA
    11/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Et fiyatlarına büyük zam!
Et fiyatlarına büyük zam!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
5 Kasım 2021 Cuma - 16:07

İzmir'de 'Asgari ücretten vergi kaldırılsın' eylemi...

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir'de işçilerin de katılımıyla düzenlenen 'Asgari Ücretten Verginin ve Kesintilerin Kaldırılması' konulu etkinlikte, "Kesintilere son verildiğinde, asgari ücretlinin geliri 752 TL artışla 3 bin 577 TL’ye yükselecek. 'Asgari ücreti insanca yaşanabilecek bir seviyeye getireceğiz' diyenlere hodri meydan. İktidara da son çağrımız. Asgari ücretteki vergi zulmü ortadan kaldırılmalıdır" dedi.

İzmir de  Asgari ücretten vergi kaldırılsın  eylemi...

SONKALEİZMİR-CHP Genel Merkezi tarafından 81 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Asgari Ücretten Verginin ve Kesintilerin Kaldırılması' konulu basın açıklaması İzmir'de işçilerin yoğun katılımıyla yapıldı. CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından Konak Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Tacettin Bayır ve Özcan Purçu'nun yanı sıra Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, sendika temsilcileri, işçiler ve partililer katıldı. Sloganlar atarak hükümete çağrı yapan işçiler, asgari ücretteki vergilerin kaldırılmasını istedi.



"EN YÜKSEK KESİNTİ ASGARİ ÜCRETLİDEN"

Basın açıklamasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Türkiye'de 7 milyonu aşkın asgari ücretlinin açlık sınırında yaşadığını belirterek şöyle konuştu:

"Türkiye’de en düşük gelire sahip asgari ücretlilerden yüksek oranda vergi kesintisi yapılmaktadır. Bir asgari ücretli yılın dört ayından fazla bir sürede sadece vergi ödemek için çalışmaktadır. Öte yandan iktidar 10 yılda beşli çeteye tam tamına 128 kez vergi affı getirmiştir. Her bir kurumda 3’er 5’er maaş alan yandaş bürokratların bu ülkeye vergi ödeyip ödemediği belirsizdir. Yandaş şirketlerin vergi ödememek için mal varlıklarını başka ülkelerdeki banka hesaplarına gönderdiği, uluslararası belgelerce tescillenmiştir. Yandaşından almadığı vergiyi, vatandaşından alan tek adam rejimi yandaşın borcunu vatandaşa ödetmektedir. Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapmak tek adam, şahsım hükümetinin asli görevi haline gelmiştir. Türkiye’de vergi kaçıranlar, vergi affından yararlananlar düşünüldüğünde, açlık sınırı altında yaşayan asgari ücretlilerden vergi kesintisi yapılması en büyük adaletsizliktir."



"KANUN TEKLİFLERİ MECLİS'TE BEKLİYOR"

Brüt 3 bin 577 TL olan asgari ücrette yapılan vergi ve SGK kesintilerinin ardından yurttaşın eline 2 bin 825 TL geçtiğini vurgulayan Yücel şöyle devam etti:

"Asgari ücretliden gelir vergisi, SGK işçi payı, İşsizlik Sigortası primi payı, damga vergisi olmak üzere yapılan aylık toplam kesinti tutarı 752 TL’dir. Bir başka deyişle asgari ücretten kesintilere son verildiğinde, asgari ücretlinin geliri 752 TL artışla 3 bin 577 TL’ye yükselecektir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak sadece 2018 yılından itibaren bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde defalarca kanun teklifleri ve önergeler verdik. Başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun imza sahibi olduğu, 'Asgari ücretten vergi kesintisine son verilmesine ilişkin' verdiğimiz kanun tekliflerimiz halen mecliste bekletilmektedir. En son Ekim 2021’de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki Vergi Yasası görüşmelerinde 'Asgari ücretlilerin gelir vergisinden muaf bırakılması' önerisi partimizce sunulmuş, önerimiz AKP-MHP oylarıyla reddedilmiştir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, asgari ücretliler vergi ödemesin, aldıkları ücretten herhangi bir kesinti olmasın, en azından asgari ücret insanca yaşanabilecek bir seviyeye çekilsin derken; AKP ve MHP ittifakı ısrarla ve inatla asgari ücretlilerin vergi yükü altında ezilmelerine, açlık sınırı altında yaşamalarına göz yummaktadır."



"SEÇİM YAKINDIR, VERGİ KESİNTİSİNİ KALDIRACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1000 TL'lik alışverişini anımsatan Yücel şunları kaydetti:

"Sadece abur cubura 1000 TL ödeyen Cumhurbaşkanından, asgari ücretlinin sofrasından eksilen ekmeğin hesabını bilmesini elbette bekleyemeyiz. AKP yetkilileri “Herkesin cep telefonu var, arabası var” diyordu. Şimdilerde ise 'Asgari ücreti en azından insani yaşam seviyesine getireceğiz' diyorlar. Yani milyonlarca asgari ücretlinin açlık sınırı altında yaşadığını kendileri de itiraf ettiler. Türkiye şu anda Avrupa ülkeleri arasında en düşük brüt asgari ücrete sahip olan Arnavutluk'tan sonra ikinci ülkedir. Dünya’nın en büyük ucuz iş gücü ülkesi olarak bilinen Çin’de dahi ortalama asgari ücret 387 dolar iken, TL’deki hızlanan değer kaybıyla birlikte Türkiye’de asgari ücret 300 doların altına inerek 297 dolara kadar düşmüştür. Şimdi kalkıp, asgari ücreti insanca yaşanabilecek bir seviyeye getireceğiz diyenler, eğer ki bu görüşlerinde samimilerse hodri meydan. Adil bir dünya diye nutuk atan, 'Dünya 5’ten büyüktür' diye sağa sola mesaj veren Cumhurbaşkanı, evvela kendi ülkesindeki adaletsizliğe son versin. Yıllardır bekletilen kanun tekliflerimiz meclise getirilsin ve asgari ücretliden vergi kesintisine son verilsin. Asgari ücret en azından yeni yıla kadar 3 bin 577 TL seviyesine getirilsin. İktidara son çağrımız. Bu adaletsizliğe, bu hukuksuzluğa derhal son verilmelidir. Asgari ücretteki vergi zulmü ortadan kaldırılmalıdır. Eğer ki iktidar yine bu çağrımıza kulak vermez ise; Seçim yakındır! Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidarımızda; asgari ücretlilere uygulanan vergi zulmüne son vereceğiz, iktidarımızda asgari ücretten vergi kesintisini kaldıracağız."

SARI: YAN YANA DURMAZSAK 5 YIL DAHA KAYBEDECEĞİZ

DİSK Ege Bölge Sorumlusu Memiş Sarı ise "Emek, demokrasi, laiklik isteyenler olarak, Cumhuriyet savunanlar olarak hep bir aradayız. Asgari ücret ve emekliye seyyanen zam yapılması talebimizi hep haykırıyoruz. Bize bu mücadelede yol gösterdiği için CHP İl Başkanı Deniz Yücel'e teşekkür ederiz. Yan yana duramazsak bir 5 yıl daha kaybedeceğiz. Artık tahammülümüz yok. Kaybetmek istemiyoruz. Bizi yoksullaştırarak biat etmemizi isteyecekler. Biat etmeyecek sokaklarda meydanlarda olacağız" diye konuştu.

 

 

 
Bakan Soylu'ya İzmir'de sırtı dönük protesto
 
AK Partili Sürekli'ye Cumhuriyet Mahallesi sitemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç'tan bordrolu çalışanları rahatlatacak kanun teklifi!
TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda ...
İYİ Parti'den İzmir hedefi: YÜZDE 25!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, hem Cumhurbaşkanlığı hem ...
CHP'li Serter'den Sanayi Bakanlığı'na kinayeli çağrı
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2022 bütçesi ...
 
Meral Akşener'den ekmek uyarısı!
Üreticinin kuraklık ve yüksek maliyet dolayısıyla bu yıl buğday ekemediğini ...
"TRT’ye bir haftada 245 kişi sınavsız alındı"
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İletişim Fakültesi mezunu binlerce ...
CHP'li Bayır: Krizin sebebi AKP'nin ekonomi politikalarıdır!
Mecliste, İhracatçılar Kanun Teklifi görüşmelerinde CHP Grubu adına söz ...
 
CHP'li Purçu'dan 'Üç kuruş' dizisine tepki
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Show TV'de yayınlanan Üç Kuruş adlı ...
CHP'li Bakan'dan Erdoğan'a tepki!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı ile G20’de görüşmesinin ardından ...
CHP'li Purçu, İmar Barışı mağduriyetlerini meclise taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İmar Barışı düzenlemelerinin sebep ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri