ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3806
    Dolar
  • Euro
    34,7593
    Euro
  • Altın
    2.429,550
    Altın
  • Bist-100
    9.945,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
18 Haziran 2022 Cumartesi - 12:54

İzmir'de CHP'den gövde gösterisi... 3 bin kişi partiye katıldı!

CHP İzmir İl Başkanlığı'nın toplu üye katılım töreni CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla yapıldı. 3 bin kişinin CHP rozetini taktığı törende konuşan Kılıçdaroğlu 'Yeni katılan arkadaşlar bilmeliler ki; CHP’li olmak sıradan bir olay değil, sorumluluk üstlenmek demektir. O yüzden CHP’li olmak zor bir iştir, kolay bir iş değildir. CHP’li olmak kendi çiftçinin üretmesi için her türlü çabayı göstermek demektir, 5’li çetelere devleti teslim etmemek demektir' dedi. 

İzmir de CHP den gövde gösterisi... 3 bin kişi partiye katıldı!

Celal Atik Spor Salonu'nda yoğun katılımın olduğu törene CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Gülizar Biçer Karaca, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP genel merkez ve il yöneticileri ile yurttaşlar katıldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu törende yaptığı konuşmada şunları söyledi;

''Hep birlikte Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız. Madem ki en zor koşullarda bu ülkeye bağımsızlığı getirdik, o zaman şimdi Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına hazırlanacağız. Anca beraber kanca beraber olacağız bu ülkeye huzuru, kardeşliği, barışı getireceğiz. CHP’ye katılmak yeni sorumluluklar üstlenmek demektir. CHP üyesi artık sıradan kişi değildir. Halkı bilecek, halkın sorunlarını bilecek, her sorunun nasıl çözüleceğini sabırla, dikkatle karşısındakine anlatacak. CHP’li olmak demek, Kurtuluş Savaşı’nın, bağımsızlığın arkasında durmak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir ülkeyi inşa etmek demektir. CHP’li olmak İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koymak demektir. CHP’li olmak, herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygı duymak demektir. CHP’li olmak demek, bu ülkede yaşayan 85 milyonun güler yüzlü olmasını sağlamak demektir, dertleriyle dertlenmek demektir. CHP’li olmak sıradan bir olay değil. Nerede çalışırsak çalışalım, nerede olursak olalım bu ülkenin insanları huzuru hak ediyor, yoksulluğu hak etmiyor, hakça bölüşmeyi hak ediyor. CHP’li olmak demek, gelir dağılımında eşitlik demektir, herkesin karnının doyduğu bir Türkiye demektir. Adaletli olmak demektir.  Kimse unutmasın, TÜİK’in önüne işçinin memurun, emeklinin, dul, yetimin hakkını savunmak için gittik. Biz siyaseti halk için yapıyoruz. Bir tek çocuk huzursuzsa, bir anne evladını doğru dürüst beslemeden yatağa yatırıyorsa kimsenin uyumaya hakkı yok. Bütün haksızlıklara karşı mücadele edeceğiz. Haksızlıklara karşı mücadele etmiyorsanız siyaset yapmanızın anlamı yok. Birileri 5-6 yerden maaş alırken birileri iş bulamıyorsa oturup düşünmek gerekir. CHP’i olmak adaletten, hukuktan, doğruluktan yana olmak demektir. Yeni katılan arkadaşlar bilmeliler ki; CHP’li olmak sıradan bir olay değil, sorumluluk üstlenmek demektir. O yüzden CHP’li olmak zor bir iştir, kolay bir iş değildir. CHP’li olmak kendi çiftçinin üretmesi için her türlü çabayı göstermek demektir, 5’li çetelere devleti teslim etmemek demektir. 

EN BÜYÜK GÜCÜM SİZSİNİZ
Gazeteci hapiste, avukat hapiste, 80-90 yaşında olan içeride, uyuşturucu baronları dışarıda, o uyuşturucu baronlarının burnundan getirmezsem siyaseti bırakacağım. En büyük gücüm sizsiniz! Bu mücadele hak mücadelesidir. Adaleti savunuyorsanız, işsizliğe, yoksulluğa karşıysanız bize katılın, helal lokma yemek istiyorsanız bize katılın, alın terinden yanaysanız bize katılın, çiftçiden üreticiden yanaysanız bize katılın. Türkiye ikinci yüzyıla adım atıyor, cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Herkesin özgürce gezdiği, herkesin karnının doyduğu, kadının ve erkeğin eşit olduğu, kadına şiddetin asla affedilmediği bir Türkiye… Bunu başaracağız.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ BİTMEDİ
Bu mücadele hak mücadelesi, bu mücadele devleti yöneten hiç kimsenin birilerinin önünde eğilmemesi mücadelesi, ülke ülke dolaşıp para dilenmemek mücadelesidir. Adalet Yürüyüşü daha bitmedi daha yolun başındayız. Demokrasi gelene kadar mücadelemiz devam edecek. Hepinize yürekten teşekkür ederim, önce adalet, önce demokrasi, önce insan hakları, önce hak hukuk adalet diyoruz.''

"İNANILMAZ BİR ARTIŞ VAR"

Yeni üyelere teşekkür eden ve hükümeti eleştiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel şöyle konuştu:

"Ülkenin, AKP iktidarı tarafından yoksullaştırıldığı, yalnızlaştırıldığı ve kutuplara ayrıldığı bir dönemde, sizlerin CHP’ye üye olmaya, sayın genel başkanımızın 'Bize katılın' çağrısına uyarak aramıza katılmaya karar vermeniz, İzmir’den tüm Türkiye’ye verilen bir mesajdır. Bu mesaj, AKP iktidarından ve saray yönetiminden kurtulmak isteyen halkımıza güç, moral ve umut verirken, saltanat sarhoşluğu içinde bulunan iktidar sahiplerinin umutlarını kıran, hayallerini yıkan, zorbalıklarına son verecek olan bir mesajdır. İzmir’de il başkanlığımız ile birlikte, tüm ilçe başkanlıklarımızın yürüttüğü saha çalışmalarında, partimize katılmak isteyen, ülkenin geleceği için Altı Ok’un çatısı altında mücadele etmek isteyen vatandaşlarımızın inanılmaz bir artış göstermiş olduğuna şahit oluyoruz. Bu artış, halka dokunan ve dürüst politikalarla çözüm üreten CHP’nin, AKP’nin aksine halkı yalnız bırakmamasından ve millete sırtını dönmemesindendir. Tıpkı bugün sizlerin burada oluşturduğu bu eşsiz manzara gibi, her gün gerçekleşen yeni katılımlar bizleri hem gururlandırıyor hem de yaklaşan millet iktidarımıza olan inancımızı artırıyor. Aramıza katılacak tüm yeni yol arkadaşlarımız, bu katılımla birlikte, çıkarsız ve beklentisiz bir şekilde, Türkiye’nin kurtuluş mücadelesine nasıl ortak olunacağını da gösteriyor."

"EVİNİZE HOŞ GELDİNİZ"

Deniz Yücel konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugün CHP’ye katılacak olan sizler, yetim hakkının hiçe sayıldığı, bir avuç çeteye geleceğimizin satıldığı, saltanat uğruna adaletin yok edildiği saraylılara yandaş olmayı değil; Atatürk’ün ve şehitlerimizin yaktığı bağımsızlık meşalesi sönmesin, Türkiye huzurun, eşitliğin ve hakça paylaşımın ülkesi olsun, ülkede yaşanan tüm acılar son bulsun diye, 'Bu ülkeye adalet ya gelecek, ya gelecek' diyerek gecesini gündüzüne katan Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye yoldaş olmayı seçtiniz. İzmir’deki 30 ilçe başkanlığımızın ve il başkanlığımızın, sizlerin de evi olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Biliniz ki, hem parti binalarımızın kapıları, hem de gönül kapılarımız sizlere her zaman sonuna kadar açık olacaktır. Kültürlerin kaynaşıp zenginliğimiz, demokrasinin ve çağdaşlığın yükselip aydınlık geleceğimizin habercisi olduğu, Milletvekili olduğunuz güzeller güzeli İzmir’imizde, yeni katılımlarla birlikte şimdi daha güçlü ve daha kararlıyız. Ülkenin yarınları için kurulacak millet iktidarı için, çizdiğiniz yolda, geceli gündüzlü çalışarak, vatandaşlarımızla birlikte olmaya devam edeceğimize, yorulmaksızın çalışacağımıza, bir kez daha söz veriyoruz. Sizlerin huzurunda, partimizin üyesi olmayı seçerek, bugün aramıza katılacak tüm vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Vatan ve millet yolunda, korku ve yorulmak bilmeden çalışacak tüm yol arkadaşlarımız; evinize hoş geldiniz."

"1976'DAKİ SICAKLIĞI GÖRDÜM"
Törende CHP'ye yeni katılın üyeler de konuşma yaptı. Anavatan Partisi Genel Başkan yardımcılığından ayrılarak CHP'ye geçen Doğan Erdin, "1976'dan 1980'e kadar Cumhuriyet Halk Partisi'nde görev yaptım. Daha sonra Anavatan Partisi'ndeydim. Sayın genel başkanımızın 'Bize katılın' çağrısıyla geldim. O 1976'daki sıcaklığı aynen burada gördüm. Memleketimiz için hayırlı olsun. Hep beraber iktidara doğru yürüyeceğiz" dedi.

"MÜLTECİLER KADAR DEĞERİMİZ YOK"

Roman bir öğrenci olan Nazlı İnce şunları söyledi:

"Türkiye'de 5 ila 7 milyon arası Roman vatandaş yaşamaktadır. Eğitim düzeyi en düşük toplum. İşsizliğin en çok yaşandığı toplum da Roman toplumudur. Suça bulaşan toplum da öyle. Roman eylem planları hazırlanırken biz Romanların düşüncelerinin alınması gerekiyor. Bizler bu ülkede mülteciler kadar değerimiz olmadığını düşünüyoruz. Roman kadınlar olarak gelmekte olanın, gelip bizlerin sorunlarına çare olmasını başta işsizlik olmak üzere tüm sorunlara çözüm üretmesini umut ediyoruz. İktidarda görüşmek üzere."

AK Parti'den ayrılarak CHP'ye geçen İlker Alkız bu kararı almasında etkisinin olduğunu belirttiği Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'a teşekkür etti. Yılmaz Güney'in kız kardeşi Güzide Sayıl ile judo antrenörü, Badminton Federasyonu Asbaşkanı Münir Tunç da konuşma yaptı.

"ÖĞRENİM KREDİSİ BORCUMU ÖDEYEMEDİM"

KPSS sınavından yüksek puan almasına rağmen mülakatta elendiğini belirten doktora öğrencisi Ezgi Aydın, "Öğrenim kredisi borcunu ödeyemedim. Borcum gittikçe arttı, faiz üstüne faiz geldi. Bunu yaşayan birçok arkadaşım var. Zenginin faiz borçlarını sileceğinize öğrencinin borçlarını silin. Bir firmada geçici olarak çalışıyorum. Evet bulaşıkçılık yapıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olduğum için mutluyum" diye konuştu.

 
Kızını her gün sırtında sınıfına taşıdı!
 
Kılıçdaroğlu muhtarlarla buluştu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızını her gün sırtında sınıfına taşıdı!
İzmir'de yaşayan Turgut (43) ve Şükrüye (41) Durna çiftinin kızları otizmli ...
Kılıçdaroğlu: Asla yolumuzdan dönmeyeceğiz!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ...
Büyükşehir'den işçilerin yüzünü güldüren imza!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 5 bin 250 ...
 
CHP’li Sertel: Reklamlar yandaşa gidiyor!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, Alt Komisyon ...
Metiner-Arınç tartışması büyüyor!
Demokrasi ve Birlik Derneği, Bülent Arınç'ın Mehmet Metiner'e yönelik ...
CHP heyetinden Menderes çıkarması!
CHP heyeti Menderes'te esnafla bir araya gelerek sorunlarını ve taleplerini dinledi.
 
Elon Musk’ın '1453' paylaşımı sosyal medyayı salladı!
Elon Musk’ın 1453 İstanbul'un Fethi'yle ilgili yaptığı paylaşım olay yarattı. ...
Sabri Uzun'dan sonra bir soruşturma da Hanefi Avcı'ya!
Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele (KOM) Dairesi eski Başkanı Hanefi ...
'Ülkede mülteci istemiyoruz' sloganına gözaltı!
A Milli Futbol Takımı'nın Litvanya'yı 2-0 mağlup ettiği İzmir’deki maçta, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri