ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,6152
    Dolar
  • Euro
    53,0474
    Euro
  • Altın
    6.610,150
    Altın
  • Bist-100
    13.634,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/24°
    ADANA
  • ANKARA
    9/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/25°
    IZMIR
  • KONYA
    9/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Kılıçdaroğlu'na bir tepki de FETÖ'nün kumpas kurduğu askerlerden
Kılıçdaroğlu'na bir tepki de FETÖ'nün kumpas kurduğu askerlerden
221 eski CHP milletvekilinden 'mutlak butlan' itirazı
221 eski CHP milletvekilinden 'mutlak butlan' itirazı
Celal Şengör zayıflama iğnesiyle 50 kilo verdi
Celal Şengör zayıflama iğnesiyle 50 kilo verdi
CHP'de 800 imza tamam! Düğmeye basılacak tarih belli oldu…
CHP'de 800 imza tamam! Düğmeye basılacak tarih belli oldu…
17 Mayıs 2022 Salı - 14:36

İzmir'de hekimler iş bıraktı!

İzmir'de çalışma koşullarının ve özlük haklarının iyileştirilmesini isteyen hekimler iş bıraktı. Hastane önünde toplanan hekimler, "Hayatımızı idame ettiremeyecek şekilde yoksulluk sınırının altında ücretler kabul edilebilir değil. Biz hekimler artık tükendik. Geçim derdine düşmemek için taleplerimiz yönünde herhangi bir kararın şu ana kadar icraata geçirilmediğini görmemiz nedeniyle iş bırakma hakkımızı kullanıyoruz" açıklamasını yaptı.

İzmir de hekimler iş bıraktı!

SONKALEİZMİR-Hekim Birliği Sendikası üyeleri bugün İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanıp basın açıklaması yaptı. 17-18 ve 25-26 Mayıs tarihlerinde 4 gün iş bırakacaklarını duyuran hekimler, hükümete ve Sağlık Bakanlığı'na tepki gösterdi.

"ZULME DÖNEN GEÇİCİ GÖREVLENDİRMELER BİTSİN"

Özlük hakları ile ilgili taleplerin görmezden gelindiğini vurgulayan hekimler şu açıklamayı yaptı:

"Hayatımızı idame ettiremeyecek şekilde yoksulluk sınırının altında ücretler kabul edilebilir değildir. Savaşta, salgında, her koşulda halkımızın sağlığı için yanında olan; ülkenin çalışkan, vefakar çocukları biz hekimler artık tükendik. Biz Hekimler, sağlık hizmeti verdiğimiz kamu kurumlarının içerisinde sözel, fiziki ve psikolojik saldırıya uğruyor; hatta öldürülüyoruz. Biz Hekimler, şiddete karşı göstermelik koruma kanunları değil, caydırıcı hükümler içeren kanunların çıkarılmasını bekliyoruz. Hekime karşı işlenen şiddet olaylarında, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasının uygulanmamasını ve gelişmiş ülkelerde olduğu gibi etkin tedbirler alınmasını bekliyoruz. Popülist politikaların sonucu oluşturulan sağlık sistemi binlerce hekimin istifasına sebep oldu. İdare bunun nedenleri irdelemek yerine, sanki hekimler tıbbi bir cihazmış gibi, hekimlerimizi ailelerinden uzaklaştıracak şekilde geçici görevlendirme yapma yöntemini benimsemiştir. Artık zulme dönen geçici görevlendirmelerin bitmesini, hekimlerin güvenceli çalışma koşullarının sağlanmasını istiyoruz."

MUAYENE SÜRESİ TEPKİSİ

Söze gelince bizlere, hekimler de hakimler gibidir diyen yetkililerden, en az hakimler kadar temel özlük haklarının verilmesini istiyoruz. Sağlık ordumuz diye övünen yetkililerden, bizlere de aynı askeri hekimler gibi hiçbir kritere bağlı olmayan temel ücretlerin verilmesini istiyoruz. İnsanca yaşamamızı sağlayacak, emekliliğimize yansıyan, performansa dayalı olmayan, güvenceli temel bir gelir istiyoruz. Halkımıza doğru tanı koymak için en az 15-20 dakika muayene süresi ayırabilmek istiyoruz. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na değil, bizlerin de görüşü alınarak çıkarılacak Hekimlik Kanunu’na tabi olmasını istiyoruz. Hakim, C. Savcısı, öğretmen ve tüm kamu görevlileri telefon ile şikayet edilemezken, hekimin SABİM üzerinden şikayet edilmesini kabul etmiyoruz. Geçim derdine düşmemek, ömür boyu çalışsak da ödeyemeyeceğimiz tazminatlar ile karşılaşmamak ve emekliliğimizde ek iş yapmadan rahatça geçinebilmek için taleplerimiz yönünde herhangi bir kararın da şu ana kadar icraata geçirilmediğini görmemiz nedeniyle anayasal dayanağı olan meşru iş bırakma hakkımızı kullanıyoruz. "

 
Kılıçdaroğlu: Makineleri çek, pistlere dokunma!
 
Çiğli Belediyesi'nden Kadınlara Sağlıklı Yaş Alma Semineri!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Makineleri çek, pistlere dokunma!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup ...
Öztunç: Çeşme'yi Katarlılar'a peşkeş çekmek istiyorlar
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "İzmir'de Çeşme'yi Katarlılar'a ...
İkinci tura kalırsa hepsi Erdoğan'ı geçiyor!
MetroPOLL, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması durumunda hangi ...
 
Çeşme Projesi'ne karşı dev miting: 'İZİN VERMEYECEĞİZ'
Çevrecilerin "İzmir'in Kanal İstanbul'u" diye adlandırdığı Ege Turizm ...
Flaş Twitter açıklaması... Elon Musk vaz mı geçti?
Dünyanın en zengin ismi Elon Musk’ın 44 milyar dolarla talip olduğu Twitter’ı ...
Uyuşturucundan ölen Elif'in ablası hakkında yakalama kararı!
İzmir'in Konak ilçesinde Elif Terziler'in (16) taksiyle hastaneye götürülürken ...
 
İzmir'de öldürülmüştü... Uzman çavuşa hüzünlü veda!
İzmir'de tartıştığı kişi tarafından bıçaklanarak öldürülen Uzman Çavuş ...
İzmir'de 34 yaşındaki solist can verdi!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde uyuşturucu kullandığı iddia edilen 34 yaşındaki ...
CHP'den Atatürk Havalimanı çıkarması!
CHP, Atatürk Havalimanı’nın yıkılarak Millet Bahçesi kurulması projesine ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri