ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5105
    Dolar
  • Euro
    34,7256
    Euro
  • Altın
    2.487,080
    Altın
  • Bist-100
    9.525,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    12/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/24°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Et fiyatlarına büyük zam!
Et fiyatlarına büyük zam!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
6 Aralık 2022 Salı - 13:14

İzmir'de işçilerden hükümete tepki: İPOTEĞİ KALDIR, İŞÇİ EVİNE EKMEK GÖTÜRSÜN

İzmir'de DİSK üyeleri, hükümetin, muhalefet belediyelerinin taşınmazlarına ipotek ve haciz koyup banka kredilerini onaylamamasını, İller Bankası'ndan gelen payları düşürmesini protesto etti. "İpoteği Kaldır, İşçi Evine Ekmek Götürsün" pankartı açıldı. "Bu ülkenin neyi varsa soyan, neyi varsa talan eden 5'li çetenin bütün borçlarını siliyorsunuz ama halka hizmet eden, işçileriyle ölümden doğuma kadar tüm hizmeti sürdüren belediyelerin maaşlarına bile haciz koyacak kadar alçalıyorsunuz" denildi.

İzmir de işçilerden hükümete tepki: İPOTEĞİ KALDIR, İŞÇİ EVİNE EKMEK GÖTÜRSÜN

SONKALEİZMİR- İzmir'de DİSK'e bağlı Genel- İş Sendikası üyeleri, AKP hükümetinin, muhalefet partilerince kazanılan belediyelerin taşınmazlarına ipotek ve haciz koyup banka kredilerini onaylamamasını, İller Bankası'ndan gelen payları da düşürmesini protesto etti. "İpoteği Kaldır, İşçi Evine Ekmek Götürsün" pankartı açan işçiler, Bunu sizin yanınıza bırakmayacağız" açıklamasını yaptı.

DİSK'e bağlı Genel- İş Sendikası İzmir Şubesi üyeleri, bugün Konak Meydanı'ndaki Sosyal Güvenlik Kurumu binasının önünde bir basın açıklaması yaptı. AKP hükümetinin muhalefet partilerindeki belediyelerin taşınmazlarına ipotek ve haciz koymasını, banka kredilerini onaylamamasını ve İller Bankası'ndan gelen payları düşürmesini protesto eden işçiler, "İpoteği Kaldır, İşçi Evine Ekmek Götürsün" pankartı açtı. İşçiler, "Hükümet İstifa", "Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz", "Yandaşa Değil Emekçiye Bütçe", "Gün Gelecek Devran Dönecek, AKP Halka Hesap Verecek" sloganları attı.

"AMAÇLARI 'BELEDİYELER İŞ YAPMIYOR' DEDİRTMEK"

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, basın açıklaması öncesinde, "Bu ülkede o kadar çok sorun var ki; hangisine değineceğimizi, hangisine karşı mücadele edeceğimizi şaşırıyoruz. Ama en son, seçime giderken muhalif belediyeleri susturmak, Güneydoğu'daki belediyelere kayyum atayarak ve Batı'daki, Anadolu'daki belediyelerdeki baskıları da bir bir yaşıyoruz. Amaçları işçilerle halkı karşı karşıya getirmek ve 'bu belediyeler iş yapmıyor' dedirtmek. Ama bizi karşı karşıyaka getiremeyeceksiniz. Haziranda bunun hesabını sandıkta vereceğiz" dedi.

"BELEDİYELER İŞÇİ MAAŞLARINI ÖDEYEMEYECEK DURUMA GELDİ"

Sarı, basın açıklamasında ise ülkede kriz nedeniyle enflasyon sürekli artarken, işçilerin alım gücünün azaldığını, gelir dağılımının bozulduğunu ve yoksulluğun ağırlaştığını dile getirdi. AKP hükümetinin taraflı uygulamaları nedeniyle belediye işçilerinin bu krizde iyice mağdur olduğunu anlatan Sarı, şöyle konuştu:

"Ülkede ekonomik ve siyasal olarak tam bir yıkım içindeyiz. Ekonomik kriz ile birlikte enflasyon her geçen gün artarken, işçilerin alım günü azaldı, gelir dağılımı bozuldu, yoksulluk arttı, yaşam koşulları ağırlaştı. Hayat pahalılığına karşı her gün yoksullaşan işçiler en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale geldiler. Kamu hizmetleri, özelde de belediye hizmetleri hem toplumun temel taşları hem de işkolumuzda çalışan işçilerin istihdam alanıdır. Bu yüzden belediyelere uygulanan taraflı ya da davranışlar doğrudan bizi ve üyelerimizi ilgilendirmektedir. Ayrıca, hem işçi maaşı ve hem de belediyelerin hizmetleri için gönderilen İller Bankası payı merkezi hükümet tarafından kesintiye uğratılıyor. Bu durumda geliri olmayan belediyeler işçi maaşlarını ödeyemeyecek duruma gelmişlerdir. Üstelik bir de bunun üzerine SGK ve vergi daireleri, vergi borçlarını bahane ederek bazı belediyelerinin borçlarına, bazı belediyelerin tüm varlıklarına ipotek koymuştur. Bu durum yasal değildir. Çünkü SGK ve vergi borcu ne kadarsa o kurumun o kadar mal varlığına ipotek ve haciz konulması gerekmektedir. Ancak, muhalif belediyelere eşi benzeri görülmemiş şekilde, tüm taşınmazlarına ihtiyati tedbir kararı konulmuştur. Hesaplarına haciz konulmuştur."

"YANDAŞ BELEDİYEDE İŞÇİ OLSAK BAŞIMIZA BUNLAR GELECEK MİYDİ?"

AKP'li belediyelerde ise durumun tam tersi olduğunu vurgulayan Memiş Sarı, şunları söyledi:

"Hatırlarsınız, Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne her türlü kolaylık sağlanmış, hatta yeni yasa çıkarılarak vergi borçları silinmiştir. Aynı şekilde Aliağa Belediyesi’nde, Bergama Belediyesi’nde cami, okul gibi kamu yararına olan yerler vergi borçlarına karşılık SGK'ya ve vergi dairelerine devredilmiştir. Dahası da var; son 10 yılda 128 kez vergi indirimi yapılmış. Şimdi sorarız; yandaş bir belediyede çalışan işçiler olsak bu başımıza gelecek miydi? Bunların sonucu olarak da belediyeler ek bir geliri olmadığı ve mal varlıklarını değerlendiremediği, aynı şekilde İller Bankası'ndan gelen paylar da yüzde 50 kesilmiştir.

Bu ülkenin neyi varsa soyan, neyi varsa talan eden 5'li çetenin bütün borçlarını, vergi borçlarını siliyorsunuz ama halka hizmet eden, işçileriyle ölümden doğuma kadar tüm hizmeti sürdüren belediyelerin maaşlarına bile haciz koyacak kadar alçalıyorsunuz, küçülüyorsunuz. Bunu sizin yanınıza bırakmayacağız. Bırakmayacağız. Ancak bu böyle gitmez diyen ve hayatı elleriyle yaratan işçiler, seçim günü geldiğinde ülkeyi elleriyle yeniden yaratarak, sandıkta bu açlığın, yokluğun ve yoksulluğun hesabını soracaktır."

HÜKÜMETE ÇAĞRI YAPTI

Sarı, AKP hükümetine şu çağrıyı yaptı:

"Buradan siyasi iktidara ve ilgili bakanlıklara sesleniyoruz, İller Bankası'ndan gelen payı düşürmek yerine, bu payı kamu yararına kullanacak olan belediyelere enflasyon oranında arttırarak gönderin. Bankaların belediyelerin talepleri doğrultusunda kredi onayı vermesinin önündeki engelleri kaldırın."

Uygulamadan bir an önce vazgeçilmesini isteyen Memiş Sarı, "Bozuk düzende sağlam çark olmaz diyorlar. Ama bozuk düzeni değiştirecek olan ve dünyayı yaratan işçilerin elleridir. İşçilerin güçleridir. Bugün sembolik olarak SGK ve vergi dairesinin önündeyiz. Ama iktidar, bizi bu açlığa mahkum eden hamlelerinden vazgeçmezse, bakanlıkların önünde, yetmezse AKP İl Binasının önünde hepbirlikte tüm işçilerle olacağımızı buradan kamuoyuna duyuruyoruz" dedi.

"EĞER BU SORUN ÇÖZÜLMEZSE BİZ HAZİRANDA KOMPLE ÇÖZECEĞİZ"

Sarı, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilere ve AKP'li belediye meclis üyelerine de bir çağrı yaparken, şunları söyledi:

"Mecliste grubu bulunan ve 'İzmir Milletvekiliyim' diye sokaklarda gezen, AKP, MHP, İYİ Parti, CHP, HDP milletvekillerine buradan sesleniyoruz; İzmir'de işçinin ekmeğini kesecek tüm hamlelere karşı Mecliste yüksek sesle, direnişle cevap vermezseniz yarın sokaklarda işçilerden oy beklemeyin, oy istemeyin. İktidarın milletvekillerine ve iktidarın burada, belediyelerde bulunan meclis üyelerine sesleniyoruz. İzmir'de hizmet üretilmiyor diyen AKP'li meclis üyelerine sesleniyoruz. Bu kadar çok İzmir'i, bu kadar çok işçiyi ve emekçiyi düşünüyorsanız, iktidar elinizde, tek adam yanınızda, söyleyin bir kararnameyle bu sorunu çözsün. Eğer bu sorun çözülmezse biz işçiler, emekliler, memurlar, çalışanlar bu sorunu haziranda ya da daha önce yapacağınız seçimde komple çözeceğimizin sözünü çok yüksek sesle söylüyoruz."

 
Bayraklı’nın spor sahaları yenileniyor!
 
Konya'da Türk Yıldızları'na ait uçak düştü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahte doktorun yalanları bitmiyor... Sevgilisine de ''Cerrahpaşa'da doktorum'' demiş!
Tekirdağ'da, Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' ...
Operasyonda ikinci dalga... Sentetik ecza baskını!
İzmir merkezli 6 ilde düzenlenen sentetik ecza operasyonunda gözaltına ...
Soyer’e Barışa Ömür Boyu Emek Ödülü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Barış ve İletişim Derneği ...
 
İZSU, İzmir'in çatısına el attı... Ödemiş'in kırsal mahallelerindeki hatlar yenileniyor
Kent ve ilçe merkezlerinde yirmi dört saat kesintisiz ve sağlıklı içme ...
Aybimaş Başkanı Ayan: BİM'in cinosu adeta kudurmuş!
Kırıkkale'de bulunan Aybimaş firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan ...
Menderes'te kadın hakları konuşuldu
Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 5 Aralık Dünya Kadın ...
 
BİM kavgası sürüyor... MHP, market açacak!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin zincir marketlere ilişkin sözleri ...
Sürekli'den Soyer'in o sözlerine yanıt: Haklı, İzmir hizmet bekliyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in gecir meclis toplantısında, ...
Metin Külünk Sedat Peker sessizliğini bozdu!
AK Partili Metin Külünk, Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar almadığını ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri