ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5186
    Dolar
  • Euro
    34,9291
    Euro
  • Altın
    2.431,340
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    15/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
8 Eylül 2023 Cuma - 10:19

İzmir iş dünyasından 9 Eylül mesajları...

İzmir iş dünyasının temsilcileri, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı dolayısıyla mesaj yayınladı. 

İzmir iş dünyasından 9 Eylül mesajları...

ESKİNAZİ: KADİM İZMİR, HEP VAR OL!
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi:


"İzmir'in kurtuluşunun 101. yılı kutlu olsun. Homeros’un “Gök kubbenin altındaki en güzel şehir” olarak betimlediği İzmir, 8 bin 500 yıllık tarihi boyunca ihracat, sanayi, tarım, turizm ve fuarcılık alanlarında her zaman öne çıktı. Türkiye'de ihracatın başladığı yer konumundaydı, hala ülkemizin en fazla ihracat yapan ikinci ili…
TÜİK verilerine göre 2022 yılında Türkiye’de en fazla ihracat yapan ikinci il olan İzmir yüzde 16 artışla 17 milyar 244 milyon dolarlık ihracatla Ege Bölgesi ihracatının yüzde 54’ünü gerçekleştirdi.
Mustafa Kemal’in söylediği gibi; “Siyasi ve askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferle taçlandırılmazsa meydana gelen zaferler payidar olmaz.” Geçmişimizde; bir milleti bir ülkeyi yeniden ayağa kaldırıp, her anlamda tam bağımsızlık sağlamış bir mücadele, bir emek, bir akıl ve bir strateji var.
Biz ihracatçılar, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için 7 gün 24 saat üretmeye ve ihracat rekorları kırmaya devam edeceğiz. İzmir’in kurtuluşunun 101’inci yıldönümünde bize bu zaferi armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm askerlerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Farklı kültürlerin, inançların binlerce yıldır bir arada barış içinde yaşadığı kadim İzmir, hep var ol…

(Jak Eskinazi)

KESTELLİ: "SAVAŞI BİTİREN ŞEHİRDİR İZMİR"
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli: 


Sadece bir kentin işgalden kurtuluşunun yıldönümü değil, Türk milletinin vurulmak istenen zincirleri inanç ve birlik içinde parçalayıp attığı bir destandır 9 Eylül… İşgal edildiği gün, Kurtuluş Savaşı'nı başlatan; işgalin bittiği gün, Kurtuluş Savaşı'nı bitiren dünyadaki tek şehirdir İzmir… Barışın, özgürlüğün, küllerinden doğuşun ve Cumhuriyetin kentidir...
İzmir, genç Cumhuriyetin ilk yıllarındaki büyük kalkınma hamlesinde öncü rol üstlendiği gibi, bugün de ülkemizin gelişimi için kilit rol oynamaya, modernleşmenin itici gücü olmaya devam ediyor. Bizler, genç Cumhuriyetin yeşerip büyümesinde hayati rol oynayan tarıma dayalı ekonominin, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına da damga vurabileceğine inanıyoruz. Başarmanın anahtarının ise yeni teknolojilerin tarımsal üretimde kullanımının yaygınlaşmasından, gençlerin yeniden tarıma kazandırılmasından ve sürekli hale getirilecek bir eğitimin tarımın tüm paydaşları tarafından benimsenmesinden geçtiğini düşünüyoruz. Borsa olarak hayata geçirdiğimiz İzmir Tarım Teknoloji Merkezi, Ege Gastronomi Projesi, paydaşı olduğumuz tarıma dayalı organize ihtisas sanayi bölgeleri ile bunu başarabileceğimizi de gayet iyi biliyoruz.
9 Eylül İzmir’in kurtuluşu kutlu olsun... Bize bu zaferi armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm askerlerimizin ruhları şad olsun…

(Işınsu Kestelli)

YELKENBİÇER: İZMİR'İN KURTULUŞU SAVAŞIMIZIN SEMBOLÜDÜR
EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer: 


"İzmir, Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olarak bugün olduğu gibi tarih sayfalarında da önemli bir yer edinmiştir. Ancak, en önemli olaylarından biri Yunan işgalinden kurtuluş tarihidir. 9 Eylül tarihinde her yıl kutlanan bu zafer, İzmirli’ler tarafından en büyük coşkuyla kutlanan günlerden biridir. 1922 yılında gerçekleşen bu kurtuluş, Türk milletinin birlik ve beraberlik vurgusunu perçinleyen ve ulusal bayram gibi kutlanan en önemli tarihtir. 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun tarihte sembolleştiği, bağımsızlık mücadelemizin simgesi olduğunu söyleyebiliriz. Bu zafer, Türk milletinin gücünü ve kararlılığını sembolize eder. İzmir'in kurtuluşu, genç nesiller arasında da büyük bir öneme sahiptir. Her yıl kutlanan zafer, gençler arasında tarih bilincinin ve vatan sevgisinin pekiştirilmesine de katkı sağlamaktadır. 
Yeni bir yüzyılı karşıladığımız bu yıl ki kutlamaların da her yıl ki gibi coşku ve heyecanla geçeceğinden emin olarak, 8 bin 500 yıllık tarihi boyunca her zaman öne çıkan bu şehrin 9 Eylül ile hedefe vardığı ve vatanın kurtuluş gününü kutladığı unutulmamalıdır. Bu itibarla bu günler Türk milleti ve bilhassa kentimiz için büyük dönüm noktası olmuştur. İzmir, Büyük Taarruz harekâtı sonucu 9 Eylül 1922'de Yunan işgalinden kurtulmuş ve akabinde Mudanya Ateşkes Antlaşması ve Lozan Barış Antlaşması süreci başlamış, Türk milletinin kurtuluşu ve bağımsızlığı gerçekleşmiş olmuştur. 9 Eylül 1922 sadece İzmir’in değil, ülkemizin de kurtuluşunun, misak-ı millinin tesisinin ve modern bir Cumhuriyete giden yolun sembolüdür. Bu dev miras, başta gençler olarak hepimizin sorumluluğundadır. Tehditleri bertaraf ederek, geleceğe emin adımlarla yürümemiz yine sadece bir asır önceki mücadele ruhuyla mümkün olabilir. 
101 yıl önce, bu topraklarda bir destan yazan İzmirli’ler, kurtuluş mücadelesinin, bağımsızlık ve vatanseverliğin sembolü olmuşlardır. İşgalin ve savaşın yıkımını yaşayan, iktisadi bakımdan çökmüş olan İzmir, kısa süre içinde kendisini toparlayarak İzmir İktisat Kongresi’ni düzenlemeyi de başarmıştır. İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101’üncü yılında başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

(Avni Yelkenbiçer)

YORGANCILAR: "ZAFERİN MİHENK TAŞI"
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar: 


"Osmanlı İmparatorluğu Birinci Dünya Savaşı sonunda önce Balkanlar’daki topraklarından, ardından ise Ortadoğu’dan çekilmek zorunda kalmıştı. Nihayet İzmir’in işgaliyle başlayan süreç ile Türk milletinin elinde kalan tek toprak parçası olan anayurdu Anadolu’ya da kastedildi. Yurdumuz umutsuzluk içindeyken Samsun’a çıkarak mücadele ışığını yakan Atatürk, akıl, inanç ve irade ile bir milletin nasıl ayağa kalkabileceğini bütün dünyaya göstererek tarihimizin akışını değiştirdi. 9 Eylül, tarihin akışını değiştiren bu zaferin, bu kırılma noktasının mihenk taşıdır ve sadece İzmirliler için değil, bütün Türk milleti için çok anlamlıdır. Çünkü 9 Eylül, İzmir ile birlikte Türkiye’nin de düşman istilasından kurtuluşunu müjdeler. 
Ancak Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, askeri zaferler yalnızca ekonomideki, kültürdeki ve medeniyet yolundaki zaferlerin önünü açan başarılardır. Ulusumuz gerçek kurtuluşa kalkınma zaferleriyle, eğitim zaferleriyle, kültür zaferleriyle ulaşmıştır. Bunu da ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’i kurup çağdaş uygarlık yolunda sönmez bir meşale yakarak gençlerimize emanet eden Atatürk’ümüze borçluyuz.
Atatürk’ün İzmir için çok özel bir vizyonu vardı. O, ‘Bu şehirde fuarlar kurun, sergiler açın’ derken çok bilinçli bir yaklaşım sergilemekteydi. İktisat Kongresi’ni de bu nedenle İzmir’de düzenlemişti. İşte bu yüzden İzmir, Türkiye’nin kalkınma ve sanayileşme bayrağını taşıyan çok özel ve çok önemli bir şehirdir. Bu düşüncelerle 9 Eylül’de İzmir’i kurtaran ve yeni bir çağı başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve özlemle anıyorum. Bu yolda şehit olan atalarımıza şükranlarımı sunuyor, rahmet diliyorum”


(Ender Yorgancılar)

 
Bombalı eylem hazırlığındaki teröristler yakalandı!
 
Lisansüstünde ‘coşkulu’ mezuniyet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Afrika’ya 100 milyon dolar ihracat hedefi....
İhracatta sektörler için ortaya konulan 2023 hedeflerini tutturan tek ...
IMF’den kripto varlıklar için yol haritası!
IMF ve küresel mali düzenleyiciler, kripto varlıkların kapsamlı bir şekilde ...
Kredi ve mevduat faizlerinde sert artış
Merkez Bankası'nın faiz artışı kararı ve bankalardaki KKM payını azaltmaya ...
 
Memur ve işçi zamlarında hesap değişiyor!
Kamuda çalışan memur ve işçilerin maaş artışlarıyla ilgili düzenleme değişiyor…?
Yeni vergi ve zamlar yolda!
Vergi uzmanları, dün açıklanan OVP ile otomobilden konuta kadar çeşitli ...
Eskinazi, OVP'deki ihracat hedefini yorumladı: "Finansman ve döviz kuru anahtar olacak"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Orta Vadeli Program ...
 
ESİAD Başkanı Zorlu'dan OVP açıklaması: "Kararlılıkla uygulanmalı"
ESİAD Başkanı Sibel Zorlu, enflasyonla mücadele için açıklanan orta vadeli ...
Yorgancılar'dan OVP yorumu: "Gerçekçi yaklaşımlar umut verici"
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Açıklanan Orta Vadeli ...
Kuru incirde ihracat hedefi 300 milyon dolar!
Cennet meyvesi kuru incirde yeni sezona başlama heyecanı yaşanıyor. Türkiye’nin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri