ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2444
    Dolar
  • Euro
    34,7460
    Euro
  • Altın
    2.449,440
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/25°
    ADANA
  • ANKARA
    8/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/24°
    IZMIR
  • KONYA
    9/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Damat dehşeti: 1 ölü, 2 yaralı!
Damat dehşeti: 1 ölü, 2 yaralı!
Gölet faciası: 2 çocuk boğularak can verdi!
Gölet faciası: 2 çocuk boğularak can verdi!
Galatasaray Karagümrük'ü 90'da yıktı!
Galatasaray Karagümrük'ü 90'da yıktı!
Kadıköy'de protesto!
Kadıköy'de protesto!
7 Nisan 2022 Perşembe - 09:53

Markalı pakette sahte deterjan!

Bilinen bir e-ticaret sitesinden toz deterjan satın alan Evrim Görendaş isimli vatandaş hayatının şokunu yaşadı. Sahte ürün nedeni ile vücudunda kızarıklıklar oluşan Görendaş’ın eşi soluğu hastanede aldı. Yapılan analiz sonrası ürünün sahte olduğu anlaşıldı. Görendaş ise hem e-ticaret sitesine hem satıcı firmaya dava açmaya hazırlanıyor.

Markalı pakette sahte deterjan!

YERLİ yabancı birçok markanın sahtesinin yapıldığı bilinen bir gerçek. Ayakkabıdan parfüme, çantadan giysilere kadar sahtesi üretilen ürünlerin bir kısmı ise insan sağlığını doğrudan tehdit ediyor. Sahte ürünün son mağdurları ise Ataşehir Belediyesi çalışanı Evrim Görendaş ile eşi oldu. Edinilen bilgilere göre Görendaş kendi evleri ile annesinin evi için beyaz giysilere özel Deterjan almaya karar verdi. Bilinen bir E-Ticaret sitesine geçen 11 Mart’ta giren Görendaş, her zaman kullandığı markanın 10 kiloluk ürününden 2 adet satın aldı. Görendaş, ödemeyi banka kartından yaptı. Para, ilgili e-ticaret sitesinin hesabına geçtikten sonra Görendaş, ürünün teslim edilmesi için bekleyişe geçti.

‘SATICIYA ULAŞAMADIK’
Kısa süre sonra iki ürün de Görendaş’ın adresine teslim edildi. Gelen ürün hem beyaz hem renkliler için olunca Görendaş, e-ticaret sitesi ile temasa geçti, sorunu iletti. E-ticaret sitesi görevlisi, satıcı firma ile görüşüp dönüş yapacaklarını bildirdi. Aradan günler geçmesine rağmen dönüş olmayınca Görendaş bir kez daha siteyi aradı ancak olumlu bir yanıt alamadı. Görevli, satıcı firmaya ulaşamadıklarını kaydetti. Görendaş, ürüne ilişkin şüpheye kapılsa da sahteliği konusunda emin de olamadı. Görendaş 10 kiloluk ürünlerden birini açtı ve kullandı. Yıkanan giysilerini giyen Görendaş’ın eşi N.’nin vücudunda kızarıklıklar oluştu. Görendaş, bir yandan eşinin ortaya çıkan sağlık sorunu ile ilgilenirken diğer yandan, deterjan markasının üretici firması ile temasa geçti. Şirket çalışanları Görendaş’a “Biz şimdi size 10 kiloluk bir ürün gönderiyoruz. Siz, elinizdeki ürünü bize gönderin. Analize tabi tutalım” yanıtı verdi.

SONUÇ: ÜRÜN SAHTE
Üretici şirket, söylendiği gibi Görendaş’a yeni bir ürün gönderdi. Teslim alınan ürün analize tabi tutuldu. Sonuç, Görendaş’ın endişelendiği yönde çıktı. Söz konusu ürünün sahte olduğu rapor edildi. Durumu, resmi bir yazı ile Görendaş’a ileten şirket, hukuki sürecin takipçisi olacakları bilgisini de paylaştı.

ŞİRKETE DE SAHİBİNE DE ULAŞILAMIYOR
E-TİCARET sitesi üzerinde ürünün satışını yapan firmanın izini sürdüğümüzde ise Gaziantep Şehitkamil ilçesinde 5 yıl önce kurulan M. Gıda Temizlik firma karşımıza çıktı. Şirket sahibi ise Müjdat T. görünüyor. Ticaret sicil gazetesinde, kuruluş sürecindeki kaydı dışında başka hiçbir kayıt yok. Şirketin bir web sitesi olmadığı gibi ulaşılabilecek bir telefon numarası dahi yok. Şirket sahibi Müjdat T.’ye ise ulaşılamadı.

TÜRKİYE DÜNYADA 3’ÜNCÜ SIRADA
EŞİNİN yaşadığı sağlık sorunu nedeni ile endişelendiğini kaydeden Evrim Görendaş “Sahte ürün ile gerçek ürünü yan yana koyduk. Dıştan bakıldığında durumu anlamak imkânsız. Ancak bir analize tabi tutmak gerekir. Ki, tüketicinin de bunu yapması imkânsız. Hem e-ticaret sitesine hem satıcı firmasına tazminat davası açacağız” diye konuştu. Türkiye’nin, taklit ürün ticaretinde dünyada 3’üncü sırada olduğuna işaret eden Av. Talat Yörük ise “Bir çok ürün grubunda var bu durum. Ancak özellikle deterjanlar insan sağlığını doğrudan etkiliyor. Bu ürünü üretip satanların yakalanmaları halinde 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemi ile yargılanmaları söz konusu” bilgisini paylaştı.

 
Erkan Zandar güven tazeledi!
 
Gaziemir’e kaykay parkı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erkan Zandar güven tazeledi!
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, yeniden bu göreve getirildi.
CHP'li Kılıç: Bucalı rant değil nefes almak istiyor!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
Kadınlar sahaya indi: ''Kadın eli değince hekimlerin sorunları çözülecek''
İzmir'de 7 kişilik aday asil yönetim kurulunun tamamı kadınlardan oluşan ...
 
İzmir'de 123 göçmen yakalandı!
İzmir açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 123 kaçak göçmen yakalandı. 
Cumhuriyet Mahallesi tartışması yeniden alevlendi: "ALDIĞINIZ OYLARIN HAKKINI VERİN"
AK Partili Hüsnü Boztepe'nin Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı ...
Diyanet şikayet etti... RTÜK ceza yağdırdı!
RTÜK Üyesi Okan Konuralp, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Halk TV, Tele1 ...
 
İzmir'deki o davada karar çıktı!
İzmir'de 3 kadından 1'inin itfaiye aracını kullandığı, diğer 2'sinin ise ...
Ege Denizi'nde balık bolluğu!
Ege Denizi'nde, bir süredir olumsuz hava şartları nedeniyle ava çıkamayan ...
Kemalpaşa'da sinek mücadelesi
Kemalpaşa Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Haşere Mücadele ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri