ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,2169
    Dolar
  • Euro
    45,2700
    Euro
  • Altın
    4.328,410
    Altın
  • Bist-100
    9.312,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/33°
    ADANA
  • ANKARA
    12/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/26°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/30°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İsrail Tahran'ın doğusunu vurmaya başladı!
İsrail Tahran'ın doğusunu vurmaya başladı!
Kene bir can daha aldı! 3 çocuk babası hayatını kaybetti
Kene bir can daha aldı! 3 çocuk babası hayatını kaybetti
Murat Ongun 'etkin pişmanlık' iddiasına yanıt verdi
Murat Ongun 'etkin pişmanlık' iddiasına yanıt verdi
Ege Denizi'nde deprem!
Ege Denizi'nde deprem!
28 Ekim 2023 Cumartesi - 20:19

Özgür Özel'den, Kılıçdaroğlu'nun 'devretme' ifadesine sert tepki

Aydın'da konuşan CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Partiyi bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim" ifadelerine tepki gösterdi.

Özgür Özel den, Kılıçdaroğlu nun  devretme  ifadesine sert tepki

CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel, partisinin 38'inci Olağan Büyük Kurultayı öncesinde CHP Aydın İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Özel'i CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül, CHP İl Başkanı Hikmet Saatçi, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili karşıladı.

Partililerin binaya sığmaması üzerine sokakta kurulan kürsüde konuşan Özel, "Geçtiğimiz günlerde KYK Yurdunda elim bir kaza bir ihmal sonucu bir evladımızın hayatına mal olan o kaza acısı tüm Türkiye'ye, ailesinin yüreğine ve Aydın'a düştü. Dün cenazesine katılarak ailesine taziyelerimi iletim. Aydın'daki arkadaşlarına da buradan taziyelerimi iletiyorum" dedi.

'100. YILDA KAZANAN GÜÇLÜ BİR PARTİ OLMAYI HEDEFLEDİK'

Cumhuriyetin 100. yılının aynı zaman CHP'nin 100. yılı olduğuna dikkati çeken Özel, "Biz bu 100. yılda çok büyük bir mutluluğu yaşayacağız. 'İki eserimden biri Cumhuriyet ise diğeri de CHP'dir' diyen Gazi'nin onurlandırdığı partimizi Cumhuriyetin 100. yılında iktidar yapmak istiyoruz. CHP'nin bir daha kaybetmeyeceği, muhalefete düşmeyeceği, elindeki belediyeleri kaybetmeyeceği, üzerine yenilerini ekleyeceği, bir inanç ve bir motivasyon için yollara çıktık. Gençlerle ve kadınlarla yollara çıktık. Hep birlikte Cumhuriyetin 100. yılında CHP'yi yepyeni kadrolarının yeni bir anlayış ve siyasi yapısını değiştirmesini ve Cumhuriyetin 2. yüzyılında kazanan güçlü bir parti olmasını hedefledik. Onun için yollardayız" diye konuştu.

'EGE'NİN BİR EVLADI OLARAK GENEL BAŞKANLIĞA ADAYIM'

Özel, "Ege'nin bir evladı olarak yanı başınızdaki Manisa'da doğmuş yatılı okullarda İzmir'de büyümüş siyaseten ne yaptıysa Aydın örgütünün gözünün önünde yapmış, ne zaman çağırdınızsa yanınıza koşmuş biriyim. İyi ve kötü günümüzde birlikte olmuş bir kardeşiniz olarak Cumhuriyetin 100. yılında CHP'nin iktidarına inanmış bir kardeşiniz olarak Ege'nin bir evladı olarak genel başkanlığa adayım" dedi.

'GENEL BAŞKANIN DEDİĞİNİ REDDEDİYORUM'

"Genel Başkanımızın kullandığı bazı ifadelerde örgütümüzü derinden sarstı" diyen Özgür Özel, şunları söyledi:

"Genel başkanımız diyor ki, 'Partiyi önümüzdeki süreçte şimdi tanınmayan sosyal demokrasiyi bilen birine devredeceğim.' Yönetim devirleri saltanatlarda olur. Krallıklarda olur. Padişahlıklarda olur. Demokrasilerde olur. Biz 1 Kasım'da devretmeli yönetimi kaldırmış parti olarak 5 Kasım'da tören yapacak delegelerimizin iradesine saygılıyız. 'Partiyi şuna devredeceğim' demek delegelere siz yetkili değilsiniz demektir. 'Partiyi şuna devredeceğim' demek kurultay yalan yere toplanıyor demektir. 'Partiyi kime istersem ona bırakırım' demek CHP delegesine sizin benim gözümde kıymetiniz yok demektir.

Bunu reddediyorum. Gencecik evlatlarınızın gözünün içine bakın onlara 'Kurultayda ne yapayım' diye sorun. Şu ana kadar delegelerimizden çok büyük bir destek ve görünenin çok daha üzerinde bir umut dalgasını yakalamış durumdayız. Beni buraya gelirken çok iyi karşıladınız. Böyle kalabalıklara ulaşıyorsak bu şahsımıza olan sevgiden ziyade değişime olan inanç ve kararlılıktandır." 

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Aday gösterilmesi halinde gemiyi güvenli bir limana bırakmak üzere aday olacağını belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Partiyi bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim” demişti.

Sözcü’den İpek Özbey’e konuşan CHP lideri, “Mevcut kişiler arasında böyle biri var mı” sorusuna ise “Böyle biri var ama görünür hale gelmesi lazım” karşılığını vermişti.

 

 
İsrail'den Erdoğan'ın sözlerine yanıt! 'İlişkilerin kopması' talimatı...
 
Erdoğan: İsrail’i savaş suçlusu ilan edeceğiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür Özel, İzmir çıkarması ve kurultay delege hesapları
Özgür Özel, İzmir çıkarması
AK Parti ve MHP'den 100. yıl töreni...
AK Parti İzmir ve MHP İzmir teşkilatları ile Cumhur İttifakı'nın İzmir ...
Ak Partili Saygılı'dan Başkan Soyer'e: ''Konak’ta, Bayraklı’da, Karşıyaka’da kulaç sallasaydı inandırıcı olabilirdi’’
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Özgür Özel İzmir'de partililerle buluştu...
CHP'de 5 Kasım'da yapılacak büyük kurultay öncesi genel başkan adayı Özgür ...
Başkan Saygılı'dan 100. yıl mesajı: "Ödevimiz ve görevimiz; çalışmak..."
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve ...
Kılıçdaroğlu’ndan Netanyahu’ya tepki
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ...
 
Emekli ikramiyesi ödemesi TBMM'de kabul edildi
Çalışmayan emeklilere 5 bin lira ikramiye ödenmesine ilişkin düzenleme ...
AK Partili Kasapoğlu'dan İsrail tepkisi: "Zulm ile abad olunmaz"
İzmir AK Parti Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu, sivilleri hedef alan ...
İYİ Partili Özlale'den Şehir Hastanesi tepkisi...
İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, hasta kabulüne ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri