ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5031
    Dolar
  • Euro
    34,8485
    Euro
  • Altın
    2.439,430
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    15/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
11 Ekim 2022 Salı - 22:21

Soylu şikayetçi olmuştu… Uğur Dündar hakkında karar!

Sedat Peker ile ilgili paylaştığı bir tweet nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ihbarıyla hakkında dava açılan gazeteci Uğur Dündar, davanın ilk duruşmasında beraat etti. Mahkeme söz konusu paylaşım ve açıklamaları ifade özgürlüğü olarak değerlendirdi.

Soylu şikayetçi olmuştu… Uğur Dündar hakkında karar!

Sosyal medya hesabından organize suç örgütü lideri Sedat Peker’i de etiketleyerek paylaştığı bir tweet ve yaptığı bir konuşma nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ihbarı ile hakkında dava açılan gazeteci Uğur Dünar, ilk duruşmada beraat etti.

Sözcü’den Sevgim Begüm Yavuz’un haberine göre, İçişleri Bakanı Soylu’nun ihbarının ardından “suçu ve suçluyu övme” suçlamasıyla Uğur Dündar’a 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Beykoz 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya Uğur Dündar ile avukatları Celal Ülgen, Ziya İlker Göktaş, Fahri Emeksiz, İsmail Tepecik, Hüseyin Burak Yeni, Barış Tepecik ve Yusuf Can Delipınar katıldı.

Fenerbahçeli Avukatlar Derneği üyeleri de aynı zamanda Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı olan Uğur Dündar'ın duruşmasına destek olmak amacıyla katıldı.

Üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini söyleyen Uğur Dündar savunmasında şöyle konuştu:

 “Türkiye'de televizyonculuk tarihinde suçu ve suçluları kovalamak anlamına gelen soruşturmacı gazeteciliği başlatan benim. Televizyonculuk tarihinde 50 küsur yıldan fazla suç ve suçlularla mücadele etmiş bir haberciyim. Atılı suçtan yargılanmak şahsıma ve kariyerime bir hakarettir. Hayatını suç ve suçlularla mücadele etmeye adamış bir haberciyim. Yıllardır suç ve suçlularla mücadele ettiğim için tehdit de almaktayım. Hatta koruma polisim ile birlikte dolaşmak durumundayım” 

Uğur Dündar'ın avukatı Celal Ülgen, “Suçu ve suçluyu övme suçunun gerçekleşebilmesi için ortada kesinleşmiş bir mahkumiyet hükmü olması gerekir. Kesinleşmiş mahkumiyet hükmü olsa dahi suçun unsuru olarak failin başka suç işleme yönünde bir tahrikinin olması gerekir. Söylemin şiddet içermesi gerekir. Müvekkilin paylaşımında suçun unsurlarından hiçbirinin gerçekleşmediği açıktır. Ayrıca yasa değişikliği ve kamu düzeni açısından açık ve yakın tehlike ortaya çıkması da suçun unsuru olarak getirilmiştir. Müvekkilimiz hakkında beraat kararı verilmesini talep ederiz” ifadelerini kullandı.

"PAYLAŞIMLAR BASIN ÖZGÜRLÜ ADINADIR"
Dündar'ın avukatlarından Fahri Emeksiz ise, “Müvekkilim Türkiye'nin en güvenilir gazetecisidir. Yazdıkları ve paylaşımları haber niteliği taşır. Dava konusu paylaşım da bu yönüyle bir gazetecilik mesleğinin ifasıdır. Güncellik ve görünür gerçekliğe uygundur. Birçok kişi bahse konu paylaşımda geçen konuların doğruluğunu teyit etmiştir. İstifa eden kişiler olmuştur. Böyle önemli bir konuda müvekkilden kişiliği ve statüsü gereğince suskun kalması beklenemez. Müvekkilimin paylaşımları basın özgürlüğü ve hakikat adına yapılan paylaşımdır” dedi.

Avukat Ziya İlker Göktaş da söz alarak, “Müvekkilim ve meslektaşların beyanlarına aynen katılıyoruz. Şikayet dilekçesinde ve iddia edilen suç tarihinde Sedat Peker isimli şahsın mahkumiyet hükmü aldığı kararlar önceki olaylara ilişkindir. Dosyaya konu açıklamalar ile ilgisi yoktur. Şikayetçinin bu durumdan haberi vardır. Eğer Sedat Peker temiz toplum savaşçısı olarak görülüyorsa, buna sebep olan müvekkilim değildir” dedi. Dündar'ın diğer avukatları da müvekkillerinin beraatini istedi.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, Dündar hakkında paylaştığı bir tweet ve bir açıklamasından dolayı “suçu ve suçluyu övme” suçundan dava açıldığı belirtildi. Mütalaada, “Doktrin ve yüksek yargı kararlarında da belirtildiği üzere, iddia olunan suçun oluşabilmesi için: İşlenmiş olan bir suç olmalı ve bu suçun övülmüş olması, kesinleşmiş mahkeme kararı ile suç işlediği tespit edilen kişinin işlediği sabit olan suçtan dolayı övülmesi, suçu ve suçluyu övme fiilinin alenen yapılması, suçu ve suçlunun övülmesi sonucu kamu düzeni açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkmasının gerektiği” ifadelerine yer verildi.

PAYLAŞIMLAR İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ SAYILDI
Mütalaada, Dündar'ın söylemlerinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne (AİHS) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına göre ifade özgürlüğü kapsamında kaldığı kaydedildi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, Dündar'ın bu söylemleri ve paylaşımları suçu ve suçluyu övme kastıyla söylediğine ilişkin delil olmadığını, iddia olunan suçun unsurlarının sanık açısından oluşmadığını, söylenen sözlerin ve açıklamaların ifade özgürlüğü kapsamında kaldığı kanaatine varıldığını belirterek, beraatine karar verilmesini talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme, Dündar'ın atılı suçu işlediğine ilişkin her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunamadığını gerekçe göstererek, beraat kararı verdi.

Konu ile ilgili gazetecü Uğur Dündar da sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Dündar, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker hakkındaki tweetlerimden şikayetçi olmuştu. 

Beykoz Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada beraat ettim. 

Kararı veren savcı ve hakime hukukun üstünlüğü adına teşekkür ederim.

Yaşasın adalet..."
 

 
Can Yılmaz’ı haberi olmadan siyasi partiye üye yaptılar!
 
Gediz Elektrik ana hattı patlattı...İZSU ekipleri seferber oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD'den flaş F-16 kararı!
ABD 2023 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) tasarısının Senato versiyonundan, ...
Osmaniye'de 5,1 şiddetinde deprem!
Osmaniye'nin Düziçi ilçesi arasında 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana ...
Soyer'den Brüksel'de üst düzey temaslar!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği ...
 
Özgür Özel'den Mehmet Ali Çelebi'ye kurşun gibi sözler!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin ...
Gamze’nin ölümüyle ilgili davada karar!
Ankara'da lise öğrencisi Gamze Açar'ın (17) iş görüşmesi için gittiği ...
İzmir'de şampiyona hüzünlü veda!
İzmir'in Urla ilçesinde, motosiklet kazasında yaşamını yitiren şampiyon ...
 
Şehir Plancıları'ndan Buca Cezaevi imar planlarına itiraz..
Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nden, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ...
FETÖ elebaşı Yunan gazetecileri ağırladı, söyleşi yarım kaldı
Yunanistan'ın en çok okunan gazetelerinden Kathimerini, terör örgütü FETÖ ...
Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden Süleyman Soylu'ya 'canım benim' tepkisi
Çağdaş Gazeteciler Derneği, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri