ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/28°
    IZMIR
  • KONYA
    15/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
18 Kasım 2019 Pazartesi - 12:58

Lüks araca binmek için camiyi satıyorlar

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, son günlerde şehrin sembolü olan Zağnospaşa Camii avlusunun satılmasıyla ülke gündemine gelen AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni bir israfını ortaya çıkardı.

Lüks araca binmek için camiyi satıyorlar

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, son günlerde şehrin sembolü olan Zağnospaşa Camii avlusunun satılmasıyla ülke gündemine gelen AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni bir israfını ortaya çıkardı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Balıkesir Su Kanalizasyon İdaresi BASKİ’nin yaptığı ihaleyle 36 milyon TL’lik araç alımını gündeme getiren Aytekin “Lüks makam araçlarında sefa sürmek için camiler başta olmak üzere şehrin sembollerini satıyorlar” dedi.

"Borçları ödemek için cami dahil olmak üzere her türlü sembol yapıyı satmaktan imtina etmeyen AKP’li Büyükşehir Belediyesi, şimdi 36 Milyon TL’ye araç kiralama ihalesi yapıyor" diyen Aytekin, "Asli görevi kanalizasyon ve su hizmeti olan bir belediye şirketinin bu işleri yapmak yerine 36 milyon TL’ye ihaleye çıkması araç kiralamaya ayda 1 milyon TL vermesi akıl ve mantıkla açıklanacak bir durum değildir" diye belirtti.

Aytekin, ihalenin verildiği şirketin ise, AK Partili bir milletvekilinin holdinginin alt kuruluşuna ait şirketin olduğu iddialarını hatırlattı.

Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in yazılı açıklaması şu şekilde:

"Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 5 yıl önce Büyükşehir statüsü kazanması sonrasında geçen kısa sürede Türkiye’nin en borçlu belediyeleri listesine girmişti. Daha evvel; nohut-pilav ihalesi, özel kalem ve kültür birimi harcamaları, araç kiralamaları ile gündeme getirdiğimiz bu israfta son nokta yine bir araç kiralama oldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Sürücüsüz Araç Kiralama İhalesi, 36 milyon TL ile bir yandaş şirkete, Tureks’e verildi. 29 binek araç, 35 adet 4X4 araç, 37 adet kamyonet, 67 adet 4X4 Pick IP-Up, 31 kamyonet ve 2 minibüsten oluşan araç kiralama işi, iddialara göre AKP’li milletvekili Vahit Kiler’in ortağı olduğu, Kiler Holding’in bir şirketi olan Tureks firmasına verildi. AKP her konuda olduğu gibi bu konuda da kendi zenginini yaratmayı başarıyor. Tüm bu araç kiralamaları için, 36 ay için 36 milyon TL ödeyecek olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, daha evvel de aynı firmaya 19 milyon TL’lik ihale vermişti.

"LÜKS ARAÇLARA BİNMEK İÇİN..."

Dursunbey Belediyesi ile başlayan cami satışlarını gündeme getirdikten sonra, beklerdik ki belediye bu satış işleminden vazgeçsin, ancak bu karar ilgili belediyenin komisyonuna sevk edildi. Şimdi ise daha büyük bir rezaletle, şehrin sembol değerleri olan Zağnospaşa Camii avlusu, saat kulesi avlusu gibi yerler Büyükşehir Belediyesince satışa çıkarılmaya çalışıldı. Gerekçe olarak belediyenin borcu var, bu işlem bir satış değil borca karşı devir denilse de ilgili yapılan işlem Belediyenin vergi borcuna karşılık satış işlemleridir. Haliyle konu ülke gündemine taşındı. Borçları ödemek için cami dahil olmak üzere her türlü sembol yapıyı satmaktan imtina etmeyen AKP’li Büyükşehir Belediyesi, şimdi 36 Milyon TL’ye araç kiralama ihalesi yapıyor. Ve bu ihaleyi de hiç gündemden düşmeyen Tureks şirketine veriyor. Tureks konusu eskiden beri gündemde olan bir konu. Birçok ilde araç kiralama işlerini üstlenen Tureks şirketinin AKP’nin mevcut milletvekili Vahit Kiler’in holdinginin bir alt kuruluşu olduğu iddiaları ise ayyuka çıkmış durumda. İhalenin teknik şartnamesine baktığımızda, Sayıştay’ın diğer kurum denetimlerinde sıkça atıf yaptığı bir ihlal var ki o da lüks araç kiralanmaması. Bahse konu olayda lüks araçların da yer aldığı gözükmekte. Yaz aylarında bile şehrin merkezinde altyapı sorunları yaşanırken, şehrin suları kesilmişken, asli görevi kanalizasyon ve su hizmeti olan bir belediye şirketinin bu işleri yapmak yerine 36 milyon TL’ye ihaleye çıkması araç kiralamaya ayda 1 milyon TL vermesi akıl ve mantıkla açıklanacak bir durum değildir.

AKP’nin borç batağında yüzdüğünü biliyorduk, ama bu kadar borç varken lüks araçlar kiralamaya devam edebileceğini ve hatta şehrin sembolleri olan yapıları satabileceğine ihtimal vermezdik. Hep birlikte görmüş olduk. Bu durumu hem Balıkesir’imizin, hem de ülkemizin takdirine bırakıyoruz."

 
Altay için fırsat haftası
 
İYİ Parti'den Soyer'e tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir kampı sona erdi
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde 'Birlik, dirlik ve kardeşlik ...
"Tarım Bakanlığı'nın bütçesi artırılmalı"
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2020 yılı bütçesi ve 2018 yılı kesin hesabının ...
"Saat başı 2 milyon dolar faiz ödüyoruz"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BİRKONFED'in İstanbul'da düzenlediği ...
 
Çiftçioğlu'dan Karşıyaka iddiaları...
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, Karşıyaka Belediyesi'nin ...
AK Partili Hamza Dağ'dan özel sporculara destek
İzmirli özel sporcularla bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
CHP'li Kılıç'tan flaş siyanür çıkışı! Komisyon kurulsun
CHP, siyanür intiharlarını Meclis gündemine taşıdı. CHP İzmir Milletvekili ...
 
CHP Milletvekiline Kremlin'den flaş davet!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kırım özel temsilcisi Georgy L. ...
CHP'li Polat'tan tepki... Pilav yemeye diye Mevlid-i Nebi Haftası'na götürdüler!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bornova’da bazı liselerden ...
İzmir Kuş Cenneti'ndeki ölümler Meclis gündeminde
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, elektrik ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri